De drie meest authentieke frituren van België zijn erkend als monument. Twee van die typische vrijstaande frietkoten vind je in Aarschot in Vlaams-Brabant en eentje in Sint-Lievens-Houtem in Oost-Vlaanderen. Het agentschap Onroerend Erfgoed kreeg de taak van minister Diependaele (N-VA) om te beslissen welke van de 75 kandidaat-frituren beschermd moesten worden. "Hopelijk gaat er nog meer waardering naar onze frituristen en frituren." [naar artikel]
Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je nu de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? We stuurden chef Dominique Persoone op pad langs 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier zit zelfs een haar in de frieten, absoluut not done.” [naar artikel]
Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je nu de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? We stuurden chef Dominique Persoone op pad langs 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier zit zelfs een haar in de frieten, absoluut not done.” [naar artikel]
Of je nu thuis bent of een dagje aan de kust: een frietje met mayonaise smaakt altijd. Maar waar ga je die frietjes halen als je de frituren aan zee niet goed kent? Sterrenchef Luc Bellings bezoekt deze week voor zijn zomerreeks 5 frietkoten in verschillende badsteden. Hij bestelt er telkens een klein pakje friet met mayonaise en een curryworst speciaal. “Mayonaise op grootmoeders wijze betekent hier blijkbaar véél te lopend en smakend naar mosselsaus.” [naar artikel]
Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je op deze vettige vrijdag de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? Chef Dominique Persoone ging op pad voor HLN Eten en bezocht 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier ben ik verrast.” [naar artikel]
Vijf frituren op amper 500 meter in het centrum van Lanaken. In 2020 was het nog groot nieuws. Maar twee jaar later davert de impact van het coronavirus flink na. Amper twee van de vijf frituristen in de veel besproken ‘frituurstraat’ bakken momenteel nog frietjes. [naar artikel]
Maar liefst 618 konijnen, kippen, cavia’s en vogels: die kon je spotten tijdens de 40ste editie van de Neerhofdierenshow in Oh Green in Aarschot. Het traditionele hoogtepunt, de konijnenjumping, leek er evenwel één in mineur te worden... en wel na een slachtpartij van een wilde hond. Geen konijntjes die over balken sprongen dan maar? Toch wél. Lina en haar grootvader bedachten last minute een oplossing. [naar artikel]
Heb jij een airfryer in huis? Dan is de kans groot dat je er vooral ‘gezondere’ frietjes of kroketjes in klaarmaakt. “Toch kan je er volledige maaltijden in bereiden”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. “Van ontbijt, tot tussendoortjes en een diner: alles kan.” Ze geeft tips om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen én deelt 3 exclusieve recepten om klaar te maken in de airfryer. “Zo krijg je een perfecte korst en een sappige garing.” [naar artikel]
De kogel is door de kerk. Er wordt nog steeds gestaakt in Hollywood, en vanaf nu staakt de acteursbond mee. Een historische gebeurtenis. De grote studio’s konden geen akkoord sluiten met de vakbonden, dus vanaf vandaag leggen maar liefst 400 wereldberoemde acteurs het werk neer, en die gevolgen zullen we voelen tot in onze eigen zetel én cinemazaal. Grote films zoals ‘Avatar’ en shows zoals ‘The Witcher’, ‘House of the Dragon’ en ‘Stranger Things’ zijn in gevaar. “De héle industrie ligt nu echt stil.” [naar artikel]
Met het eindejaar in zicht gaan we bij Nieuwsblad opnieuw op zoek naar de ‘Beste frituur van Vlaanderen’. En zoals elk jaar hebben we daarbij al onze lezers nodig. Daarom winnen dit jaar niet alleen frituren een prijs, maar ook één gelukkige lezer. Met een week op de teller waagden al 55.000 van jullie hun kans. [naar artikel]
Of je nu thuis bent of een dagje aan de kust: een frietje met mayonaise smaakt altijd. Maar waar ga je die frietjes halen als je de frituren aan zee niet goed kent? Sterrenchef Luc Bellings bezoekt deze week voor zijn zomerreeks 5 frietkoten in verschillende badsteden. Hij bestelt er telkens een klein pakje friet met mayonaise en een curryworst speciaal. “Mayonaise op grootmoeders wijze betekent hier blijkbaar véél te lopend en smakend naar mosselsaus.” Al botst hij ook op hét perfecte frietkot. [naar artikel]
Een grote schok voor de ‘#LikeMe’-fans tijdens de finale van de populaire jongerenreeks: Caro en Vince gaan uit elkaar. Geen happy ending dus voor dit tv-koppel. Voor Pommelien Thijs en Maksim Stojanac was het ook even slikken toen ze de verhaallijn hoorden, maar ze snappen de keuze. “Ik vond het eigenlijk wel mooi dat ze uit elkaar zijn gegaan”, zegt Maksim. “Ze beseffen alletwee: het is fantastisch geweest, maar nu gaan we verder zonder elkaar”, voegt Pommelien toe. “Mensen gaan het echt haten dat wij er zo oké mee zijn”, lacht ze. Het doek valt dus over de tv-reeks, maar vanaf 8 april volgen nog de ‘#LikeMe’-concerten en de geruchten over een film zijn ook nog steeds niet de kop ingedrukt... Iets waar Pommelien en Maksim niet mee inzitten. “We zullen dit altijd graag doen.” [naar artikel]
Het aanbod aan airfryers is vandaag gigantisch: van kleine modellen tot XXL-versies met allerlei snufjes. Consumentenorganisatie ‘Which?’ testte er 56: wij lichten 7 populaire toestellen uit. Welke aankoop maak je in een wip schoon? Welke bakt de krokantste gezonde frietjes? Welke doet méér dan dat, maar voor een zacht prijsje? “Sommige frietjes zijn verbrand, andere nog niet eens gaar.” [naar artikel]
De kogel is door de kerk. Er wordt nog steeds gestaakt in Hollywood, en vanaf nu staakt de acteursbond mee. Een historische gebeurtenis. De grote studio’s konden geen akkoord sluiten met de vakbonden, dus vanaf vandaag leggen maar liefst 400 wereldberoemde acteurs het werk neer, en die gevolgen zullen we voelen tot in onze eigen zetel én cinemazaal. Grote films zoals ‘Avatar’ en shows zoals ‘The Witcher’, ‘House of the Dragon’ en ‘Stranger Things’ zijn in gevaar. “De héle industrie ligt nu echt stil.” [naar artikel]
“De meeste mensen hebben schrik om ‘dik’ te worden.” Bodypositivity-coach Kelly Sacré sprak al véél vrouwen die slachtoffer waren van bodyshaming. Weervrouw Jacotte Brokken is één van hen, bekent zij vandaag. “Ik wíst dat mensen commentaar gingen hebben op mijn figuur.” Waarom hebben we vaak moeite met andermans gewicht? Onze experte weet wat daarachter schuilt. [naar artikel]
Gemiddeld zo’n 2000 euro netto per maand, dat is het aardige zakcentje dat Tanja Dexters verdient met haar erotische foto’s op het platform ‘OnlyFans’. “Het zou nog meer kunnen zijn, maar ik weiger explicieter te gaan”, aldus La Dexters. Ruim twee maanden geleden maakte ze een veelbelovende start op ‘OnlyFans’, met maar liefst 3500 euro inkomsten in één dag. Nog steeds mag ze rekenen op een 250-tal abonnees. De ex-Miss België wil nu ook jonge vrouwen begeleiden die de stap naar het pikante platform willen zetten én zelf uitbreiden naar gelijkaardige sites. [naar artikel]
Belgen die een klassiek Monument kunnen winnen: ze zijn letterlijk op de vingers van één hand te tellen. Jasper Stuyven (30) is één van hen. Milaan-Sanremo, werd het in 2021. Parijs-Roubaix is de droom voor 2023. En daarna volgen de Giro en de Tour. “Omdat ik daar ‘unfinished business’ heb. Het begint stilaan te dringen, de jaren slinken.” [naar artikel]
Heb jij een airfryer in huis? Dan is de kans groot dat je er vooral ‘gezondere’ frietjes of kroketjes in klaarmaakt. “Toch kan je er volledige maaltijden in bereiden”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. “Van ontbijt, tot tussendoortjes en een diner: alles kan.” Ze geeft tips om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen én deelt 3 exclusieve recepten om klaar te maken in de airfryer. “Zo krijg je een perfecte korst en een sappige garing.” [naar artikel]
België-Frankrijk, ‘t is een beladen affiche. De Franse sportkrant L’Équipe doet ook z'n duit in het zakje met een uitdagende voorpagina. “Klaar om te frituren.” Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij de Fransen. [naar artikel]
Twee vrienden hebben het wereldrecord ‘meeste landen bezocht in 24 uur’ gebroken. Zakenmannen Cédric Waldburger en Rainer-Marc Frey gebruikten daarvoor een privéjet. Het vorige record betrof 19 landen en werd gehouden door drie Noren. Na amper 14 uur hebben de twee Zwitsers het wereldrecord al verbroken, maar daar stoppen ze niet. Op het einde van de 24 uur hebben ze maar liefst 30 landen bezocht, en dat allemaal met nog 45 minuten overschot. [naar artikel]
Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet, en al zéker niet op vrijdag. Zin om eens een andere frituur uit te proberen dit weekend? We passeerden bij 17 (sterren)chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Seppe Nobels, Tim Boury en Dominique Persoone om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “Hier zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, en zo hoort het!” [naar artikel]
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in het adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Sandra Bekkari. “Hier bestel je allemaal Italiaanse klassiekers in een modern jasje.” [naar artikel]
De makers van ‘La Casa de Papel’ hebben genoeg met de voeten van hun fans gespeeld. Het langverwachte vijfde seizoen werd niet alleen in twee delen opgesplitst, waartussen een radiostilte van maar liefst drie maanden gaapte, deel één bevatte ook één van de meest schokkende momenten uit de geschiedenis van de Netflix-hit. Of u in dit slotstuk nog meer emotionele uppercuts zult moeten incasseren? Of het vanaf hier enkel beter wordt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit. [naar artikel]
Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]
Op het Michielsplein in Achel zijn dinsdagnacht twee bronzen beelden gestolen van het monument ‘Vijf eeuwen Ridderzate van de Heerlijkheid Grevenbroek’. Nadat in 2015 al een eerste beeld werd gestolen, blijft nu alleen nog het vrouwenbeeld over. “We hadden juist plannen voor een herstelling, en nu dit”, zegt cultuurschepen Joren Mertens. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.