De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘De Nieuwe Journalistiek zet aan tot constructieve actie’

Apache

14/06/2017 - 12:18

Goede journalistiek is wervend, beklijvend, en doet doen. Ze zet aan tot constructieve actie en inspireert de lezer – op een niet-normatieve, niet dogmatische wijze – om zijn comfortzone te verlaten en het avontuur op te zoeken. Goede journalistiek verlaat de paden van het bekende en betreedt – als een heuse Indiana Jones of Luke Skywalker – de arena waar niemand ooit geweest is.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De (zelf)destructie van constructieve journalistiek (12/09/2016 - Apache)
  Björn Soenens was het op één na slechtste wat de Vlaamse constructieve journalistiek kon overkomen. Maar zelfs dat is volgens mij maar ten dele zijn eigen schuld.
  [naar artikel]
 2. Aandeelhouders Nyrstar staan open voor 'constructieve oplossing' (22/06/2023 - De Tijd)
  18:14 De minderheidsaandeelhouders van Nyrstar die al vier jaar actie voeren tegen de overname door Trafigura staan open voor een constructieve oplossing. Dat belet hen niet een nieuwe klacht in te dienen t...
  [naar artikel]
 3. Gij zult niet langer constructief zijn (14/04/2019 - De Morgen)
  Wordt met het vertrek van Björn Soenens als hoofdredacteur van Het journaal ook het mantra van constructieve journalistiek voorgoed begraven? De nieuwe hoofdredactie laat nog niet in haar kaarten kijken, maar hun profiel maakt al veel duidelijker.
  [naar artikel]
 4. Zwijgen voor 'het goede doel' is een vorm van constructieve journalistiek die niet bij De Morgen past (07/06/2017 - De Morgen)
  https://images1.persgroep.net/rcs/_I2KbuKR_y5SsEZNg_yfjp5wDy8/diocontent/67393079/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&interlace=none&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 5. De journalistiek, uw dienaar? (26/05/2021 - Apache)
  Studenten van de opleiding Journalistiek van de Erasmushogeschool ging in gesprek met 26 sleutelfiguren binnen het werkveld en de universiteiten, en stootte op een belangrijke bezorgdheid die het domein van de journalistiek overstijgt.
  [naar artikel]
 6. Na de verkiezingen: de tijd van politieke praatjes is voorbij, op naar een kritische journalistiek   (30/05/2019 - VRT NWS)
  Leo Neels stelt dat de verkiezingsresultaten doen inzien dat de nieuwe toestand een nieuwe aanpak vergt. De politiek én de journalistiek moeten zich dringend herbezinnen. 
  [naar artikel]
 7. Nieuwe regels voor toepassen van artificiële intelligentie in journalistiek: "Wat heb je er echt aan?" (22/03/2023 - VRT NWS)
  De Raad voor de Journalistiek heeft een nieuwe richtlijn over het gebruik van artificiële intelligentie goedgekeurd. Vlaamse redacties kunnen dus onder bepaalde voorwaarden artificiële intelligentie gebruiken. Tim Pauwels, ondervoorzitter van de Raad voor de Journalistiek legt uit wat er precies verandert en wat de impact daarvan is.
  [naar artikel]
 8. Maakt Vlaanderen 3,25 miljoen euro vrij voor toekomstgerichte journalistiek ? (29/04/2019 - Apache)
  Journalismfund.eu roept de komende Vlaamse regering op om jaarlijks 3,25 miljoen euro te investeren in toekomstgerichte journalistiek. De middelen moeten leiden tot meer kwaliteit, innovatie en diversiteit. Journalismfund.eu beheert het beurzenprogramma Fonds Pascal Decroos en is mede-initiatiefnemer van het nieuwe Vlaams Journalistiek Fonds.
  [naar artikel]
 9. Poetin hoopt op “constructieve dialoog” met Theresa May (13/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Russische president Vladimir Poetin zei woensdag klaar te zijn voor een “constructieve dialoog” met de nieuwe Britse premier Theresa May.
  [naar artikel]
 10. Techreuzen laten betalen voor nieuws is goed, maar wat krijgt de lokale journalistiek? (03/03/2021 - Apache)
  Internet en sociale media hebben het bedrijfsmodel dat de journalistiek altijd ondersteunde zo goed als vernietigd. Daar probeert de Australische regering iets aan te doen met een nieuwe wet die bedrijven als Facebook en Google dwingt om hun advertentie-inkomsten te delen met mediabedrijven. Zullen deze deals ook de lokale journalistiek ten goede komen? Facebook kreeg
  [naar artikel]
 11. 'Wees maar niet bang, lieve kijkers' (13/04/2019 - De Morgen)
  Soms zegt één televisie-interview meer dan duizend woorden. Neem nu dat gesprek van Kathleen Cools met John Crombez, maandag in Terzake: het zette aan tot denken, maar vooral tot wanhoop. Wie redt de VRT-nieuwsdienst van de constructieve journalistiek?
  [naar artikel]
 12. 'Implosie dreigt voor de journalistiek' (10/04/2019 - De Morgen)
  De beroepsgroep heeft zelf ook schuld aan wat Hans Laroes (57), voormalig hoofdredacteur van het Nederlandse NOS journaal, in zijn mediakritische boek De littekens van de dag de 'erosie van de journalistiek' noemt. 'Een steeds groter deel van de journalistiek concentreert zich op de hypes, in plaats van de diepte in te gaan.'
  [naar artikel]
 13. Onafhankelijke journalistiek heeft betere ondersteuning nodig (07/06/2018 - Apache)
  Om een kwalitatief, pluriform en onafhankelijk medialandschap te blijven garanderen, maant de commissie Media de Vlaamse Regering aan om actie te ondernemen. Verwacht wordt dat de Vlaamse Mediaminister Sven Gatz (Open Vld) binnenkort op de proppen komt met een initiatief. Onafhankelijke kwalitatieve journalistiek moet medianeutraal ondersteund worden. Daarover bestaat een brede consensus. Het is evenwel
  [naar artikel]
 14. John Oliver hekelt op hilarische wijze de hedendaagse journalistiek (09/08/2016 - Apache)
  In een even bijtend als hilarisch fragment maakt komiek John Oliver de staat van de hedendaagse journalistiek op. Veel goeds heeft hij niet te vertellen. “Vroeg of laat zullen we moeten betalen voor journalistiek, zo niet zullen we het allemaal ontgelden.” Oliver hekelt het feit dat de nieuwe, vaak steenrijke eigenaars lokale en nationale kranten
  [naar artikel]
 15. Geef vluchtelingen een stem in de media (20/06/2019 - Apache)
  Vluchtelingen en asielzoekers komen uiterst zelden met individuele verhalen in de media. Wanneer zij als groep in beeld komen, drukt dat hen vaak in de passieve slachtofferrol, of erger nog: in de criminele sfeer. Professor Leen d'Haenens (KULeuven) pleit voor initiatieven die constructieve journalistiek in verband met migratie faciliteren.
  [naar artikel]
 16. Mag de VRT nog aan journalistiek doen? (11/12/2020 - Apache)
  Net nu er meer dan ooit nood is aan kwaliteitsjournalistiek knipt de Vlaamse Regering de vleugels van de openbare omroep. Zowel financieel als journalistiek. De nieuwe beheersovereenkomst van de VRT legt forse besparingen op en beperkt de journalistieke mogelijkheden van de openbare zender. De dotatie zakt komend jaar met 3,64% tot 265 miljoen euro. De
  [naar artikel]
 17. Militaire vakbond hoopt op constructieve dialoog met minister Loones (21/11/2018 - Knack)
  'Er lijkt na lange tijd opnieuw een tijd en een plaats voor een constructieve dialoog tussen onze organisatie en de minister van Defensie.' Dat besluit VSOA Defensie vandaag na een eerste ontmoeting met de nieuwe Defensieminister Sander Loones (N-VA).
  [naar artikel]
 18. Vlaanderen schrapt bijna alle steun aan onafhankelijke journalistiek (08/11/2019 - Apache)
  De Vlaamse Regering schaft volgend jaar het pas in 2019 opgerichte Vlaams Journalistiek Fonds en de Mediacademie af. Ze schrapt ook zowat het hele budget voor onafhankelijke, kwalitatieve en innovatieve journalistiek. Enkel de werkbeurzen via het Fonds Pascal Decroos blijven overeind.
  [naar artikel]
 19. China en VS houden ‘constructieve gesprekken’ over samenwerking (18/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese diplomaat Yang Jiechi en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo hebben “constructieve gesprekken” gevoerd over de...
  [naar artikel]
 20. Wetgeving gegevensbescherming legt loodzware hypotheek op vrije journalistiek (30/04/2018 - Apache)
  Wordt journalistiek straks een pak lastiger, soms zelfs ronduit onmogelijk?
  [naar artikel]
 21. Nieuw op 1 september – Philippe Remarque wordt journalistiek directeur bij DPG Media in België en Nederland (27/08/2019 - Metro)
  De Nederlander Philippe Remarque wordt vanaf 1 september journalistiek directeur in de België-Nederland-directie van DPG Media (ex-De Persgroep) . In die nieuwe functie van journalistiek directeur geeft hij vorm aan de journalistieke kwaliteit en koers van de onderneming. Een belangrijke opdracht is de digitalisering van de journalistiek in goede banen te leiden. In oktober vorig jaar paste DPG Media, de mediagroep die ook actief is in Nederland, zijn managementstructuur aan en installeerde een “België-Nederland-organisatie” om intensiever samen te werken tussen beide landen. Dat doet het mediabedrijf om de digitale transformatie te versnellen. Remarque is nu nog hoofdredacteur van De Volkskrant, een functie die hij meer dan 9 jaar vervulde. bron: Belga Het bericht Nieuw op 1 september – Philippe Remarque wordt journalistiek directeur bij DPG Media in België en Nederland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Onafhankelijke journalistiek als wapen (08/02/2017 - Apache)
  Wat Trump, Land Invest Group en de ex-kabinetschef van Bart De Wever bindt? Elk op hun manier geven ze mensen goesting om 'de journalistiek te redden'.
  [naar artikel]
 23. ‘Vive Le vélo’ is wél journalistiek, zegt mediascheidsrechter (14/10/2022 - De Tijd)
  18:25 De Raad voor de Journalistiek zegt dat VRT-schermgezicht Karl Vannieuwkerke in zijn programma ‘Vive le vélo’ wel aan journalistiek doet. Dat oordeel plaatst grote vraagtekens bij de commerciële activi...
  [naar artikel]
 24. Café Apache #14 • De Schreeuw van Vlaanderen (12/12/2019 - Apache)
  De nieuwe Vlaamse regering bespaart op de culturele projectsubsidies en op onafhankelijke journalistiek, en maakt de toekomst voor veel middenveldorganisaties wel erg onzeker. Met welke motivatie kiest Jambon I voor deze ingrepen en hoe kunnen het middenveld, de kunsten en de journalistiek reageren? Kunnen we leren van voorbeelden uit het verleden of de ons omringende
  [naar artikel]
 25. Poetin en Biden hadden ‘constructieve ontmoeting’: ‘Een nieuwe Koude Oorlog is het laatste wat Poetin wil’ (16/06/2021 - De Morgen)
  De eerste topontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin zit erop. Beide leiders hadden tijdens hun respectievelijke toespraken over een ‘constructieve ontmoeting’. Zo zijn ze het bijvoorbeeld eens geworden over de terugkeer van hun ambassadeurs naar elkaars hoofdsteden.
  [naar artikel]
 26. Hoe de journalistiek mee aan de onderhandelingstafel zit (07/12/2019 - De Morgen)
  Van alle obstakels die een regeringsvorming in dit land ernstig bemoeilijken is er eentje dat altijd handig buiten beeld weet te blijven: de Wetstraat-journalistiek zelf.
  [naar artikel]
 27. Roddelcampagne media tegen politicus gaat door, dit is journalistiek onwaardig (22/06/2023 - De Wereld Morgen)
  Wie dacht dat de hetze tegen een bekend politicus zou stoppen nu blijkt dat er ofwel geen inhoud is aan twee klachten of dat elk onderzoek naar de gegrondheid nog moet beginnen heeft niet goed begrepen hoe de massamedia vandaag werken. Een nieuwe klacht komt er dus al aan. Vermoeden van onschuld, recht op anonimiteit zolang er geen oordeel geveld is? Journalistiek in de 21ste eeuw. The post Roddelcampagne media tegen politicus gaat door, dit is journalistiek onwaardig appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 28. Open brief Vlaamse hoofdredacties: "Nieuwe privacywet legt loodzware hypotheek op vrije journalistiek" (30/04/2018 - VRT NWS)
  De omzetting van de nieuwe Europese privacywet in Belgische wetgeving bezorgt de Vlaamse journalistiek kopzorgen. Er kunnen uitzonderingen voor journalisten in worden opgenomen, maar daar zien de Vlaamse journalisten voorlopig nog niet veel van. Verschillende hoofdredacties en de journalistenbond VVJ schreven daarom een open brief. 
  [naar artikel]
 29. Café Apache • De Schreeuw van Vlaanderen (12/12/2019 - Apache)
  De nieuwe Vlaamse regering bespaart op de culturele projectsubsidies en op onafhankelijke journalistiek, draait milieumaatregelen terug en maakt de toekomst voor veel middenveldorganisaties wel erg onzeker. Met welke motivatie kiest Jambon I voor deze ingrepen en hoe kunnen het middenveld, de kunsten en de journalistiek reageren? Kunnen we leren van voorbeelden uit het verleden of
  [naar artikel]
 30. Grondwetsspecialist Stefan Sottiaux: “Nieuwe meerderheid in Vlaams Parlement enkel mogelijk via constructieve motie” (06/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Een nieuwe meerderheid in het Vlaams Parlement, zonder CD&V, is enkel mogelijk via een constructieve motie vanuit het Parlement. Dat zegt grondwetsspecialist Stefan Sottiaux maandag. Een dergelijke motie moet goedgekeurd worden door de helft van de leden van datzelfde parlement.
  [naar artikel]
 31. “Constructieve” ontmoeting tussen minister Jambon en burgemeester Close (10/09/2018 - Metro)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en de Brusselse burgemeester Philippe Close hebben een “constructieve” vergadering achter de rug over de aanpak van de transmigranten. Dat werd achteraf vernomen in de omgeving van minister Jambon. Om nu al met concrete maatregelen naar buiten te komen, was het nog te vroeg. Maar binnenkort staat een nieuwe ontmoeting geprogrammeerd, al ligt er nog geen datum vast. “Er is bereidheid van beide partijen om aan het probleem te werken, namelijk de illegale smokkelbusiness een halt toeroepen”, luidt het. bron: Belga Het bericht “Constructieve” ontmoeting tussen minister Jambon en burgemeester Close verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. “Vive le vélo” is wel journalistiek, zegt mediascheidsrechter (15/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  De Raad voor de Journalistiek zegt dat VRT-schermgezicht Karl Vannieuwkerke in zijn programma “Vive le vélo” wel aan journalistiek doet. Dat schrijven De Tijd en De Standaard zaterdag. Het oordeel plaatst grote vraagtekens bij de commerciële activiteiten die hij rond dat programma voert.
  [naar artikel]
 33. “Vive le vélo” is wel journalistiek, zegt mediascheidsrechter (15/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Raad voor de Journalistiek zegt dat VRT-schermgezicht Karl Vannieuwkerke in zijn programma “Vive le vélo” wel aan journalistiek doet. Dat schrijven De Tijd en De Standaard zaterdag. Het oordeel plaatst grote vraagtekens bij de commerciële activiteiten die hij rond dat programma voert.
  [naar artikel]
 34. Kasteelmoord: justitie beukt in op journalistiek bronnengeheim (03/10/2017 - VRT NWS)
  Mag het journalistiek bronnengeheim opzij worden gezet wanneer een journalist verdacht wordt van mededaderschap aan misbruik van inzagerecht in een strafdossier?
  [naar artikel]
 35. ‘Vive le vélo’ is wel journalistiek, zegt mediascheidsrechter (15/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Raad voor de Journalistiek zegt dat VRT-schermgezicht Karl Vannieuwkerke in zijn programma ‘Vive le vélo’ wel aan journalistiek doet. Dat schrijven De Tijd en De Standaard. Het oordeel plaatst grote vraagtekens bij de commerciële activiteiten die Vannieuwkerke rond dat programma voert.
  [naar artikel]
 36. Geert Buelens over de pijnpunten van de journalistiek in tijden van Facebook en Trump (20/11/2019 - Knack)
  Eind 2009 wijdde hoogleraar Geert Buelens een spraakmakend essay aan de pijnpunten van de journalistiek. Redacties maande hij aan om de hand in eigen boezem te steken. Tien jaar later, in de tijd van Trump, sociale media en fake news, maakt de hoogleraar een nieuwe stand van zaken op.
  [naar artikel]
 37. “Beter constructieve voorstellen formuleren, dan manifesteren” (28/01/2020 - Metro)
  Het Verbond van Belgische Ondernemingen verbaast zich over de nationale actiedag van het ABVV tegen de toestand van de sociale zekerheid. “Waarom actie voeren en de bedrijven in moeilijkheden brengen, terwijl zij het gros van de inkomsten van de sociale zekerheid verzekeren?”, hekelt topman Pieter Timmermans. De socialistische vakbond ABVV komt vandaag op straat uit ongerustheid over de toestand van de sociale zekerheid en de huidige politieke situatie. Om 10 uur bliezen de vakbondsmilitanten verzamelen aan Brussel-Noord, van waar om 11 uur een manifestatie vertrok richting Brussel-Zuid. De vakbond gaat uit van minstens 10.000 deelnemers. Het VBO is niet onder de indruk. “Een nieuw jaar, een nieuwe betoging van de socialistische vakbonden, een nieuwe actie die gedekt is door een stakingsvergoeding waarbij geen sociale bijdragen betaald worden in functie van de financiering van onze sociale zekerheid”, klaagt topman Pieter Timmermans aan. Bovendien hebben alle sociale partners, inclusief vakbonden, vorig jaar nog een gezamenlijke verklaring onderschreven over de sociale zekerheid, zegt hij. “Voor mij is dat geen vodje papier.” Volgens het VBO moet nu vooral worden ingezet op risicopreventie, om onder meer langdurige werkloosheid te bestrijden, de maximale inzet van de welvaartsenveloppe en een sociale zekerheid die aanzet tot werken, dat dus voordeliger moet zijn dan niet werken. “Een duurzame sociale zekerheid vergt dat gezamenlijk zowel naar inkomsten als uitgaven gekeken wordt. (..) In plaats van te manifesteren op straat, lijkt het mij beter om constructieve beleidsvoorstellen te formuleren”, besluit Timmermans. bron: Belga Het bericht “Beter constructieve voorstellen formuleren, dan manifesteren” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Vlaams minister Gatz investeert 300.000 euro extra in kwaliteitsvolle journalistiek (03/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft 300.000 euro extra vrijgemaakt om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek. “Goed opgeleide en onafhankelijke journalisten zijn immers het fundament waarop betrouwbare journalistiek rust. Ze moeten die belangrijke maatschappelijke rol met een gepaste omkadering kunnen blijven vervullen”, aldus minister Gatz.
  [naar artikel]
 39. Nieuw journalistiek platform Factcheck.Vlaanderen bindt strijd aan met online desinformatie (25/04/2019 - VRT NWS)
  Vandaag is het nieuwe journalistieke platform Factcheck.Vlaanderen voorgesteld. Dat wil weerwerk bieden tegen online desinformatie en polarisering. Het platform gebruikt artificiële intelligentie (AI) om bronnen van desinformatie en polarisatie op te sporen. Studenten journalistiek checken de berichten. 
  [naar artikel]
 40. Journalistiek en activisme anno 2018 (03/01/2018 - Apache)
  Bart De Wever wil de rug van de vierde macht breken door journalistiek systematisch gelijk te stellen met activisme en enkel nog te praten met media die gedienstig en ongefilterd zijn boodschap verspreiden.
  [naar artikel]
 41. 'Constructieve' top Biden-Poetin levert geen verzoening op (16/06/2021 - De Tijd)
  20:18 De top tussen Joe Biden en Vladimir Poetin duurde een pak minder lang dan was aangekondigd. Ondanks een 'constructieve ontmoeting' is geen sprake van een dooi in de relaties tussen de VS en Rusland.
  [naar artikel]
 42. Dirk Voorhoof, expert mediarecht: 'Je krijgt de indruk dat journalistiek een misdrijf is' (18/05/2021 - Knack)
  Zowel VRT-journalist Bart Aerts en de Truiense journalist Dirk Selis als het rechtse, satirische blad 't Scheldt kreeg recent problemen met het gerecht. Vooral perslekken van vertrouwelijke documenten liggen steeds gevoeliger. 'De toestand mag niet veretteren', zegt Dirk Voorhoof, specialist in mediarecht, over de nieuwe spanningen tussen journalistiek en justitie.
  [naar artikel]
 43. Wint Erdogan of niet? Dat is bijzaak (22/06/2018 - De Morgen)
  Sarah Lamote (1987) studeerde journalistiek en internationale politiek (UGent) en werkte tussen 2011 en 2017 bij 11.11.11. Ze verhuisde eind 2017 naar Ankara waar ze zich toelegt op literatuur en journalistiek.
  [naar artikel]
 44. Meeting tussen STVV-voorzitter Meekers en supporters: “Avond vol constructieve gesprekken” (10/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Donderdagavond was er in supporterscafé ‘De Kanarie’ een samenkomst met voorzitter David Meekers en de voorzitters van de fanverenigingen . “Een avond vol constructieve gesprekken”, aldus Mike Swysen, voorzitter van het Supportersverbond.
  [naar artikel]
 45. 'De waan van de dag is nu al de waan van het moment geworden' (11/04/2019 - De Morgen)
  Met zijn jongste boek Ex-reporter neemt Chris de Stoop (58) afscheid van de journalistiek. 'Het is een van de mooiste beroepen, op voorwaarde dat het beoefend kan worden met integriteit, creativiteit en kwaliteit. Maar als dat niet kan, is journalistiek een van de allerlelijkste bezigheden op aarde.'
  [naar artikel]
 46. Old school journalistiek (11/04/2019 - De Morgen)
  Onder de titel Scoop! start vanavond in de Cinematek een reeks van films met een journalistiek thema. De spits wordt afgebeten door Citizen Kane, het meesterwerk van Orson Welles uit 1941. Ronald Ockhuysen, adjunct-hoofdredacteur van Het Parool, leidt de film in. Jan Temmerman
  [naar artikel]
 47. Meloni slaat constructieve toon aan bij eerste Europees bezoek (03/11/2022 - De Tijd)
  21:23 Bij haar eerste bezoek aan de Europese hoofdstad Brussel sloeg Giorgia Meloni een opvallend voorzichtige en constructieve toon aan. De Italiaanse premier maakte de Europese leiders duidelijk dat ze wi...
  [naar artikel]
 48. Louis Tobback eist excuses na reportage over huisjesmelkers, VRT spreekt van "relevante journalistiek" (22/10/2018 - VRT NWS)
  Leuvens burgemeester Louis Tobback (SP.A) eist excuses van de VRT voor de uitzending van "Iedereen kiest", waarin vier lijsttrekkers net voor de verkiezingen geconfronteerd werden met beelden van wantoestanden in enkele studentenkoten. Indien de excuses er niet komen, zal hij tegen de VRT klacht neerleggen bij de Raad voor Journalistiek. Volgens de VRT gaat het om relevante journalistiek. 
  [naar artikel]
 49. Vlaamse regering legt Vlaams Journalistiek Fonds droog (08/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering schrapt de middelen voor het Vlaams Journalistiek Fonds (VJF). Dat fonds werd nog maar een jaar geleden, in 2018, opgericht om innovatieve journalistieke projecten te ondersteunen. Oppositiepartij Groen spreekt van “een volgende slag in het gezicht van de journalistiek”. De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) betreurt dat de Vlaamse regering de middelen schrapt. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) geeft voorlopig geen commentaar.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy