“Europa bedreigt onze frietcultuur”, vindt minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA). Want de EU neemt maatregelen tegen de stof acrylamide, en Weyts vreest dat de smaak van frieten daardoor achteruitgaat. Maar voedingsdeskundigen wijzen de minister terecht: “Acrylamide is gevaarlijk en kankerverwekkend. Waarom zouden we die stof níet weren?” [naar artikel]
De Ronde van de Algarve? Een wedstrijd van dertien in een dozijn? Niet deze keer. De Volta is met voorsprong de boeiendste voorbereidingkoers van... [naar artikel]
Unesco heeft de Belgische biercultuur officieel erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Wordt de Belgische frietcultuur de volgende op het prestigieuze lijstje? ‘Het is een natte droom. Maar het ligt niet in de aard van de friturist om te stoefen.’ [naar artikel]
Binnenkort zouden onze typische Belgische frietjes heel anders kunnen smaken. De Europese Unie heeft immers plannen om een bepaalde stof te weren uit ons voedsel, meldt De Zondag. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) heeft al een brief gestuurd naar de bevoegde commissaris om onze frietcultuur te verdedigen. [naar artikel]
De Europese Commissie wil acrylamide in ons voedsel terugdringen, een stof die bij hoge concentratie schadelijk kan zijn. Maar volgens Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) kan die nieuwe maatregel onze frietcultuur in gevaar brengen. Dat schrijft de krant De Zondag. [naar artikel]
Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts vreest dat nieuwe plannen van Europa onze frietcultuur in gevaar brengen. Dat schrijft De Zondag. [naar artikel]
Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) bevoegd voor voedselveiligheid, vreest dat de Europese strijd tegen de stof acrylamide gevolgen kan hebben voor 'onze rijke gastronomische traditie'. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.