Bij zomerse temperaturen wil niemand lang in de keuken staan. Deze zuiderse wok met kip, aardappelen en tomaat is gezond, ruikt naar vakantie en is klaar in een wip. [naar artikel]
Fried chicken, chicken wings, kippennuggets, chicken burger: Belgen zijn er dol op. We hadden al de kippen-fastfoodrestaurants KFC, BFC, BelChicken, Hector Chicken en Chitir Chicken en sinds gisteren ook Chick&Cheez, van hetzelfde huis als Quick en Burger King. Dat mikt op 38 vestigingen in ons land. Waarom zijn we zo tuk op kip? [naar artikel]
Nu het garnalenseizoen weer in zicht is, is het tijd om de favoriete Vlaamse klassieker tomaat-garnaal weer op tafel te zetten. Hoewel het een simpel gerecht lijkt, kan er toch heel wat fout gaan in de bereiding. Piet Huysentruyt snelt graag ter hulp om er een succes van te maken. “De garnalen moeten de ster van het bord zijn", vertelt hij. “Je mag ze niet laten overstemmen door een ander ingrediënt.” Hij legt uit op welke vijf dingen je moet letten én deelt zijn exclusief recept. [naar artikel]
Tomaten zijn nu volop in het seizoen én maken elk gerecht op en top zomers. Redenen genoeg om extra veel tomaten op je zomermenu te zetten. Maar welke tomaten zijn het lekkerst in welk gerecht? En wat kan je ermee maken behalve salade caprese en klassieke tomatensaus? HLN-chef Sandra Bekkari legt uit welke tomaten wanneer te gebruiken én deelt 5 recepten. [naar artikel]
Tomaten zijn nu volop in het seizoen én maken elk gerecht op en top zomers. Redenen genoeg om extra veel tomaten op je zomermenu te zetten. Maar welke tomaten zijn het lekkerst in welk gerecht? En wat kan je ermee maken behalve salade caprese en klassieke tomatensaus? HLN-chef Sandra Bekkari legt uit welke tomaten wanneer te gebruiken én deelt 5 recepten. [naar artikel]
Wokgerechten komen er in alle smaken en kleuren. Wij maken de klassieker: een wok met varkensreepjes, groenten, een kokos-currysausje, wat crunch... [naar artikel]
Doe eens wat anders dan boterhammen smeren en beleg je ciabatta met gebakken kip, tomatensaus en feta. [naar artikel]
Dinsdag 4 oktober vieren we de werelddag van de cinnamon bun of de kaneelrol. De Scandinavische lekkernij vindt zijn weg steeds vaker naar Belgische horecazaken en ook de Amerikaanse versie zie je opduiken. Hoe herken je de échte klassieker en vooral: hoe maak je zelf? We passeerden bij Nordica 31, Have a Roll en Peas om het aan experts te vragen. “In het geval van kaneelrollen geldt écht dat meer van alles beter: meer boter, meer suiker, meer kaneel.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.