De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

3 maanden circulatieplan Gent: minder ongevallen en minder omzet

De Redactie

30/06/2017 - 08:17

Sinds de invoering van het circulatieplan van Gent, begin april, is het aantal verkeersongevallen met zwaargewonden met 25 procent gedaald. Maar mensen mijden wel de stad, aldus de middenstand.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE REDACTIE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Drie maanden circulatieplan Gent: opvallend minder ongevallen, maar ook minder omzet (30/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de eerste drie maanden van het circulatieplan in Gent zijn er binnen de stadsring opvallend minder ongevallen gebeurd dan in dezelfde periode
  [naar artikel]
 2. Minder ongevallen in eerste drie maanden van circulatieplan in Gent (30/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  In de eerste drie maanden van het circulatieplan in Gent zijn er binnen de stadsring opvallend minder ongevallen gebeurd dan in dezelfde periode in 2016. Dat meldt de Gentse schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw. “Het totaal aantal ongevallen is met 30 procent gedaald en ook het aantal ongevallen met zwaargewonden en lichtgewonden is behoorlijk afgenomen.”
  [naar artikel]
 3. Gents verkeersbeleid leidt tot derde minder ongevallen (01/03/2018 - De Standaard)
  De verkeersmaatregelen in Gent, waaronder het veelbesproken circulatieplan, leiden tot bijna 35 tot 40 procent minder ongevallen. Dat zegt schepen Filip Watteeuw (Groen).
  [naar artikel]
 4. Gents verkeersbeleid leidt tot meer dan een derde minder ongevallen (01/03/2018 - De Standaard)
  De verkeersmaatregelen in Gent, waaronder het veelbesproken circulatieplan, leiden tot 35 tot 40 procent minder ongevallen. Dat zegt schepen Filip Watteeuw (Groen).
  [naar artikel]
 5. Minder ongevallen in Gent sinds circulatieplan (04/10/2017 - VRT NWS)
  Sinds het circulatieplan in april is ingevoerd in de Gentse binnenstad, is het aantal ongevallen met 28% gedaald.
  [naar artikel]
 6. Aantal ongevallen in Gent daalt sinds start circulatieplan (04/10/2017 - Metro)
  In Gent is het aantal ongevallen met 27,9 procent gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Gentse politie. De daling is een gevolg van de invoering van het circulatieplan en een beperking van de snelheid. “We zijn erg blij met dat resultaat”, zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw. “Het was een van de belangrijkste doelstellingen van het plan.” In totaal noteerde de politie sinds het begin van het circulatieplan in april 543 ongevallen. Dat zijn er 210 minder dan in dezelfde periode van vorig jaar. Daarbij vielen 45 gewonden minder, 39 licht- en 6 zwaargewonden. Het circulatieplan zorgt bovendien voor een lichte toename van het openbaar vervoer in Gent en een stijging van het aantal fietsers. Dat zorgt voor nieuwe uitdagingen. “We hebben het aantal fietsstallingen de voorbije 3 jaar verdubbeld”, aldus Watteeuw. bron: Belga
  [naar artikel]
 7. Kwart minder ongevallen in Gentse binnenstad sinds start circulatieplan (04/10/2017 - De Standaard)
  De Gentse binnenstad wordt steeds veiliger. Sinds de invoering van het circulatieplan gebeurden binnen de R40 volgens de politie een kwart minder ongevallen, vergeleken met vorig jaar. 'Een combinatie van de zone 30 en het circulatieplan', klinkt het. In de hele stad daalt het aantal verkeersslachtoffers al vier jaar op rij.
  [naar artikel]
 8. Minder ongevallen in eerste drie maanden van circulatieplan in Gent (30/06/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/lFDu9DYaKptgqKYUULVK6SLh5qE/diocontent/103703543/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 9. Aantal ongevallen in Gent daalt fors sinds start circulatieplan (04/10/2017 - Knack)
  In Gent is het aantal ongevallen met 27,9 pct gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Gentse politie. De daling is een gevolg van de invoering van het circulatieplan en een beperking van de snelheid.
  [naar artikel]
 10. Lanaken past circulatieplan aan na protest middenstand: “Miljoen euro verbrast” (23/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na protest van de middenstand past de burgemeester in Lanaken het circulatieplan aan. Gewijzigde rijrichtingen, doodlopende straten en geschrapte parkeerplaatsen waren voor de handelaars een doorn in het oog. Gevolg: minder klanten en dus minder omzet. Na een petitie en een protestactie wordt het plan nu na nog geen drie maanden herzien. Meer dan 1 miljoen euro verbrast, reageert oppositiepartij CD&V.
  [naar artikel]
 11. Voetgangers zijn geteld: centrum Gent niet minder druk sinds circulatieplan (14/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Nieuwe voetgangerstellingen tonen aan dat er na de start van het circulatieplan op 3 april een dipje was in de drukte in de binnenstad van Gent, maar dat die zich snel herstelde. Toch voelden veel bewoners en handelaars vorige week als een kalme week aan. Filip Watteeuw wijst naar het “druktegevoel”. “Een straat zonder auto’s ziet er minder druk uit.”
  [naar artikel]
 12. Gent verfijnd circulatieplan, 13 aanpassingen liggen op tafel (16/03/2018 - VRT NWS)
  Gent pakt uit met een positieve evaluatie van het circulatieplan. Toch zijn er zaken die minder vlot lopen, en die worden nu aangepakt. Er zullen 13 belangrijke aanpassingen gebeuren. We zetten ze voor u op een rijtje.
  [naar artikel]
 13. Gevreesde drukte blijft uit: Gent kent vlotte ochtendspits ondanks invoering circulatieplan (03/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  De eerste ochtendspits na de invoering van een nieuw circulatieplan in Gent verloopt vlot. Er zijn geen ongevallen en geen noemenswaardige files. Dat is te horen op de tijdelijke commandopost die de invoering van het nieuwe circulatieplan in de gaten houdt.
  [naar artikel]
 14. Vlotte eerste ochtendspits met circulatieplan in Gent: ‘Historische dag’ (03/04/2017 - De Standaard)
  De eerste ochtendspits na de invoering van een nieuw circulatieplan in Gent verloopt rustig, er zijn geen ongevallen en geen noemenswaardige files. Dat is te horen op de tijdelijke commandopost die de invoering van het nieuwe circulatieplan in de gaten houdt.
  [naar artikel]
 15. Aantal verkeersongevallen in Gent daalt fors sinds start circulatieplan (04/10/2017 - Knack)
  In Gent is het aantal ongevallen met 27,9 pct gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Gentse politie. De daling is een gevolg van de invoering van het circulatieplan en een beperking van de snelheid.
  [naar artikel]
 16. Minder ongevallen tijdens lockdown, maar wel twee keer zo dodelijk (16/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Door de lockdown zijn er minder ongevallen, minder gewonden en minder doden in het verkeer. Maar de ongevallen die gebeuren, zijn wel twee keer dodelijker. Oorzaak: te snel rijden omdat er minder verkeer is.
  [naar artikel]
 17. Gent pakt uit met positieve evaluatie circulatieplan   (16/03/2018 - VRT NWS)
  Bijna een jaar na de invoering van het circulatieplan in Gent komt de stad met een eerste evaluatie en die is erg positief. De luchtkwaliteit is verbeterd, er staan minder files en het aantal verkeersongevallen is fors gedaald. Tegelijk stuurt de stad het plan op verschillende punt bij.
  [naar artikel]
 18. Minder files én minder ongevallen in Liefkenshoektunnel dit jaar (29/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Ook in de Liefkenshoektunnel op de Antwerpse Ring (R2) was er dit jaar door de coronacrisis flink minder verkeer. Het vrachtverkeer viel er met 5 procent terug, het aantal personenwagens zelfs met 26 procent. Dat leidde niet alleen tot minder files, maar ook tot minder ongevallen.
  [naar artikel]
 19. Bijna de helft minder omzet voor Hema in ons land (02/07/2020 - Express)
  De Nederlandse winkelketen Hema heeft in de eerste drie maanden van dit jaar bijna de helft minder omzet gerealiseerd in... The post Bijna de helft minder omzet voor Hema in ons land appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Aantal ongevallen in Gent daalt sinds start circulatieplan (04/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent is het aantal ongevallen met 27,9 pct gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Gentse politie. De daling is...
  [naar artikel]
 21. Minder ritten en ongevallen, maar lockdowns maken autoverzekering niet goedkoper (28/04/2021 - Knack)
  Het afgelopen jaar hebben we ons minder met de auto verplaatst en zijn er minder ongevallen gebeurd. Toch stijgt de premie voor autoverzekeringen bij sommige verzekeraars.
  [naar artikel]
 22. Carrefour België boekt minder omzet in eerste jaarhelft (26/07/2018 - De Tijd)
  19:01 Supermarktketen Carrefour heeft in de eerste zes maanden twee procent minder omzet gerealiseerd in ons land, tot 2,08 miljard euro. Het bedrijf verwijst naar 'operationele moeilijkheden', wellicht een...
  [naar artikel]
 23. Minder ongevallen en minder verkeersdoden door coronacrisis in Limburg (02/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de eerste zes maanden van dit jaar vielen in Limburg één derde minder doden dan in vergelijkbare periodes buiten de coronacrisis en de lockdown.
  [naar artikel]
 24. Het circulatieplan wérkt: "Luchtkwaliteit in Gent is opmerkelijk verbeterd" (29/08/2018 - VRT NWS)
  Voor het eerst zijn er duidelijke cijfers over de luchtkwaliteit in Gent, voor en na de invoering van het veelbesproken circulatieplan. Daaruit blijkt dat de luchtkwaliteit in de stad sterk verbeterd is. Er zit veel minder stikstofdioxide in de lucht, in het centrum én langs de binnenring.
  [naar artikel]
 25. Exclusieve lampenwinkel verlaat Gent-centrum: “Eerst het circulatieplan, dan corona” (17/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  De exclusieve verlichtingswinkel Cargo Art in de Krommewal vertrekt na twintig jaar uit het centrum van Gent. Zaakvoerder Pierre Misseghers zegt dat zijn omzet halveerde door het circulatieplan. En toen moest corona nog komen…
  [naar artikel]
 26. Een derde minder ongevallen sinds invoering Gentse circulatieplan (01/03/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/dmAaA6nRfFbx2iQDZ31naVhIEmc/diocontent/78619833/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 27. We geven al 9 maanden op rij minder uit in winkels (17/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Winkels verkopen al negen maanden op rij systematisch minder dan een jaar eerder. Ondanks de inflatie loopt ook de totale omzet van winkels
  [naar artikel]
 28. Minder interesse voor Hasselt Kermis dan verwacht: tot 50 procent minder omzet (25/09/2020 - VRT NWS)
  Hasselt Kermis lokt minder volk dan verwacht. De foorkramers schatten zelfs dat er 30 tot 50 procent minder omzet wordt gedraaid dan andere jaren. Eerder was er al een reserveringssysteem, maar dat werd afgevoerd omdat veel mensen die reserveerden niet kwamen opdagen.
  [naar artikel]
 29. Te veel sneeuw, dus minder ongevallen op skipistes tijdens kerstvakantie (05/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Er waren deze kerstvakantie minder ongevallen op de skipistes. Reisbijstandsorganisatie VAB noteerde een daling met 31 procent. Vooral tijdens de tweede week waren er minder ongevallen, omdat veel wintersporters vaak gewoon de piste niet op konden door zware sneeuwstormen. In Frankrijk werd zelfs aangeraden om binnen te blijven.
  [naar artikel]
 30. Solvay boekt 12 procent minder omzet door problemen in luchtvaart (05/11/2020 - Express)
  Het chemieconcern Solvay zag tijdens de eerste negen maanden van dit jaar de netto omzet afnemen met 11,9 procent tot... The post Solvay boekt 12 procent minder omzet door problemen in luchtvaart appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Circulatieplan in Gent doet ongevallen dalen (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 32. Coronajaar telt minder diefstallen en ongevallen bij Limburg Regio Hoofdstad (02/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De jaarcijfers van politie Limburg Regio Hoofdstad bevestigen dat corona voor een verschuiving in de criminaliteit zorgt: minder diefstallen en minder ongevallen, maar wel een explosieve groei van de internetcriminaliteit.
  [naar artikel]
 33. Apple haalt meer omzet met minder iPhones (02/05/2017 - De Tijd)
  22:56 Het Californische technologiebedrijf verkocht iets minder iPhones dan verwacht, maar zag zijn omzet wel toenemen.
  [naar artikel]
 34. Tapijtgroep Balta boekt kwart minder omzet in eerste half jaar van 2020 (28/08/2020 - Express)
  Balta, de grootste tapijtgroep van Europa, heeft in de eerste zes maanden van het jaar een kwart minder omzet geboekt.... The post Tapijtgroep Balta boekt kwart minder omzet in eerste half jaar van 2020 appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Minder maar zwaardere ongevallen tijdens lockdown: zo bent u optimaal verzekerd (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel er bij het begin van de lockdown minder verkeer was, bleken ongevallen ernstiger dan bij een normale verkeersdrukte. Dat leiden we af uit de...
  [naar artikel]
 36. Ook AA Gent ontsnapt niet aan circulatieplan: Vanhaezebrouck en co verkennen per fiets (05/04/2017 - Sporza)
  De spelers en staf van AA Gent hebben vandaag uitleg gekregen over het nieuwe circulatieplan in Gent.
  [naar artikel]
 37. Gentse handelaars zien omzet dalen ‘door circulatieplan’ (06/11/2017 - De Standaard)
  De meeste Gentse handelaars blijven na de invoering van het circulatieplan ‘goed bereikbaar’. Toch blijven klanten weg en daalt hun omzet. ‘De perceptie leeft dat de auto niet meer welkom is.’
  [naar artikel]
 38. Cijfers bewijzen: minder stikstof in lucht na invoering Gents circulatieplan (29/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  De hoeveelheid stikstof in de Gentse lucht is met een vijfde afgenomen sinds de invoering van het circulatieplan. Die daling is dubbel zo groot als in de rest van Vlaanderen. Als het van Groen-voorzitter Meyrem Almaci afhangt, komt er ook in andere steden een circulatieplan.
  [naar artikel]
 39. Minder verkeersongevallen door coronacrisis (18/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De lockdown zorgde voor minder verkeer op de weg en dus ook voor minder ongevallen, zo blijkt uit cijfers van de politie. In Limburg waren er in de eerste helft van dit jaar 22 procent minder letselongevallen dan tijdens dezelfde periode vorig jaar.
  [naar artikel]
 40. Kwart minder zware ongevallen in Gent (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. Een derde minder ongevallen in haven en dat heeft verschillende oorzaken (22/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er gebeuren fors minder arbeidsongevallen in de Antwerpse haven. Dat blijkt uit een rapport van Vanbreda, de verzekerings­makelaar die de meeste havenarbeiders tegen ongevallen verzekert. Het uitgekeerde schadebedrag is in vijf jaar met 42% gedaald.
  [naar artikel]
 42. Aandeel Agfa krijgt klappen na nieuwe daling omzet en winst (22/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert heeft in het tweede kwartaal 10 procent minder omzet en 19,5 procent minder bedrijfswinst geboekt. Dat blijkt uit...
  [naar artikel]
 43. N-VA: "Omzet Leuvense handelaars sinds circulatieplan met 22% gedaald" (15/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan zeven op de tien handelaars uit de Leuvense binnenstad hebben hun omzet zien dalen sinds de invoering van het circulatieplan eind
  [naar artikel]
 44. Alphabet boekt meer omzet, maar minder winst (26/07/2022 - De Tijd)
  22:49 Ondanks de economische afkoeling, heeft Google-moeder Alphabet er qua omzet een alleraardigst kwartaal opzitten. Dat de winst niet kon volgen, is minder goed nieuws.
  [naar artikel]
 45. Minder omzet voor Carrefour (23/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselSupermarktketen Carrefour heeft in het derde kwartaal minder omzet gerealiseerd. De totale inkomsten kwamen uit op 1,02 miljard euro: op vergelijkbare basis geeft dat een daling op jaarbasis van 2,8 procent. Dat meldt de Franse groep dinsdag na het sluiten van de beurs.
  [naar artikel]
 46. Minder bezoekers en omzet voor Antwerpse zoo en Planckendael: enkele grote projecten uitgesteld (14/12/2020 - VRT NWS)
  Door de coronacrisis hebben de Antwerpse zoo en het dierenpark Planckendael er een historisch slecht jaar opzitten. Minder bezoekers leidde tot minder omzet en hierdoor zullen enkele grotere projecten uitgesteld worden.
  [naar artikel]
 47. Vrouwen zijn minder betrokken bij zware ongevallen dan mannen (07/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Naar aanleiding van de wereldvrouwendag zondag, wil Vias een einde maken aan vooroordelen over vrouwen achter het stuur. Uit analyses van het instituut voor verkeersveiligheid blijkt dat vrouwen minder risico’s nemen dan mannen en minder betrokken zijn bij zware ongevallen. “Dat komt omdat ze van nature voorzichtiger rijden”, luidt het.
  [naar artikel]
 48. Vrouwen zijn minder betrokken bij zware ongevallen dan mannen (07/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van de wereldvrouwendag zondag, wil Vias een einde maken aan vooroordelen over vrouwen achter het stuur. Uit analyses van het instituut voor verkeersveiligheid blijkt dat vrouwen minder risico’s nemen dan mannen en minder betrokken zijn bij zware ongevallen. “Dat komt omdat ze van nature voorzichtiger rijden”, luidt het.
  [naar artikel]
 49. Gezondere lucht op Korenmarkt dan in natuur (05/04/2019 - De Morgen)
  Het circulatieplan moet de Gentse woonwijken weer leefbaar en gezond maken. Minder auto's betekent ook minder luchtverontreiniging. Dus trokken wij met een fijnstofmeter de stad in.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy