Frisse visgerechten passen perfect bij zomerse temperaturen. Een lekker bordje vis doet meteen een vakantiegevoel opwaaien alsof je in Portugal of Spanje op een terras zit. Je kan dat vakantiegevoel thuis ook oproepen door in je keuken te duiken en één van deze vijf visrecepten van foodblogger Elise Van de Poele klaar te stomen. Van pasta met mosselen tot fish-and-chips of een stevige witvis: zo snel kan het vakantie zijn. [naar artikel]
Frisse visgerechten passen perfect bij zomerse temperaturen. Een lekker bordje vis doet meteen een vakantiegevoel opwaaien alsof je in Portugal of Spanje op een terras zit. Je kan dat vakantiegevoel thuis ook oproepen door in je keuken te duiken en één van deze vijf visrecepten van foodblogger Elise Van de Poele klaar te stomen. Van pasta met mosselen tot fish-and-chips of een stevige witvis: zo snel kan het vakantie zijn. [naar artikel]
Zon op je bord, een opgeruimd huis en originele animatie waar kinderen niet over kunnen zwijgen tegen hun vriendjes. Staycation Squad zorgt voor een instant vakantiegevoel en dat thuis bij Aiko (12), Maya (10) en mama Hilde. [naar artikel]
Wat is er gezelliger dan met z'n allen mosselen uit de schaal te plukken? Het is nu volop mosselseizoen - profiteer ervan! Met wat kerstomaatjes [naar artikel]
Frisse visgerechten passen perfect bij zomerse temperaturen. Een lekker bordje vis doet meteen een vakantiegevoel opwaaien alsof je in Portugal of Spanje op een terras zit. Je kan dat vakantiegevoel thuis ook oproepen door in je keuken te duiken en een van deze vijf visrecepten van foodblogger Elise Van de Poele klaar te stomen. Van pasta met mosselen tot fish-and-chips of een stevige witvis: zo snel kan het vakantie zijn. [naar artikel]
Of mijn partner en ik de nieuwe Van der Valk in Mechelen eens wilden uitproberen? Als fervente fietsers is een verblijf in de Nederlandse keten voor ons een vertrouwd concept en natuurlijk willen we dat in eigen stad wat graag uittesten. Nog geen twee kilometer van bij ons thuis stappen we het voormalige zwembad op het Rode Kruisplein binnen. Nooit gedacht dat het ons instant een vakantiegevoel zou bezorgen. [naar artikel]
Nu de zomer er werk van maakt en we weer met meer mogen samenkomen, zien we het wijnverbruik outdoor stevig crescendo gaan. Wijn die vaak bestempeld wordt als terraswijn, wat vaak ook een pejoratieve bijklank heeft. Zonde want lekkere terraswijn maken is een kunst. Zijn belangrijkste eigenschap? Instant drinkplezier en vooral: de honger aanscherpen zodat je met veel zin aan tafel gaat. Wij plukten deze week vier pittige witte wijnen van het schap. [naar artikel]
Het is donker, grauw en liefst van al was je nog wat langer in je bed blijven liggen in plaats van in de file te gaan staan. We voelen volledig [naar artikel]
In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om mosselen van de zogenoemde hangcultuur. Op de eerste mosselen van de bodemcultuur is het nog een maand wachten. [naar artikel]
01:00 Over een paar jaar eet u mogelijk Belgische mosselen. Onder meer Colruyt en Sioen en onderzoekers starten dit najaar met de kweek van mosselen tussen de windmolens in de Noordzee. [naar artikel]
De zware eiken deur aan de Hasseltse Zuivelmarkt blijft tot 18 uur hermetisch gesloten. Maar de gasten die al komen aanzetten wachten geduldig op een van de vrolijk gekleurde hoge stoelen of in de rieten fauteuils aan de voorkant van deze hotspot. [naar artikel]
Wil je 100% relaxen zonder eerst de ellende van vliegveld, uitvoerige incheckprocedure of lange autorit te moeten verduren? Tover je eigen tuin dan om tot een wellnesszone en scoor een instant vakantiegevoel bij het opengooien van je terrasdeur. HLN Shop lijst op wat je daarbij kan helpen. [naar artikel]
Wil je 100% relaxen zonder eerst de ellende van vliegveld, uitvoerige incheckprocedure of lange autorit te moeten verduren? Tover je eigen tuin dan om tot een wellnesszone en scoor een instant vakantiegevoel bij het opengooien van je terrasdeur. HLN Shop lijst op wat je daarbij kan helpen. [naar artikel]
Vandaag is het nieuwe mosselseizoen van start gegaan. Dat wil zeggen dat u opnieuw Zeeuwse mosselen van bodemcultuur kan bestellen op restaurant of in de winkel. Mosselen gekweekt in hangcultuur zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar volgens liefhebbers zijn mosselen van bodemcultuur de lekkerste. Wij gingen de nieuwe bodemschelpen alvast voor u proeven bij restaurant Diana in Lommel, gekend voor zijn uitstekende mosselen. [naar artikel]
Mosselen met frietjes, veel Belgischer wordt het niet. Maar waar vind je de goedkoopste mosselen? Net zoals vorig jaar in juni zijn de Belgische supermarktketens een prijzenoorlog gestart op vlak van Zeeuwse “Super” mosselen. Albert Heijn zet ze op dit moment met de laagste prijs in de winkelrekken, maar andere winkelketens doen ook hun best. [naar artikel]
Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]
Normaal gezien start het mosselseizoen eind mei, maar dit jaar vind je zelfs in maart al Zeeuwse mosselen in de rekken. Meestal krijgen we zo vroeg op het jaar eerder Deense mosselen, maar die vallen wel erg klein uit. We vroegen aan een mosselhandelaar en -kweker wat het verschil is in kwaliteit, en wat dit betekent voor de prijs en het aanbod in de supermarkt. [naar artikel]
In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen van dit seizoen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om... [naar artikel]
Mosselen, we kijken er iedere zomer opnieuw naar uit. Waar eet jij de lekkerste mosselen van de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. [naar artikel]
De mosselen die wij eten, komen meestal uit Nederland of Frankrijk. Maar nu zijn er ook Belgische mosselen uit de Noordzee, een project van Colruyt dat heel wat voeten in de aarde had. ‘De Noordzee is nogal turbulent. En de lokale politiek ook.’ [naar artikel]
Een kwakkelzomer grand cru, maar er zijn indoor alternatieven voor waterratten. Het Bloesembad in Sint-Truiden, bijvoorbeeld. Wat dacht je van gewichtloos drijven in het eerste zoutbad van Limburg of roetsjen door een glijbaan van 92 meter? [naar artikel]
Aan het zwembad, op het strand of wiegend in de hangmat in je eigen tuin. Waar je ook bent, met een goed boek ben je meteen op reis vertrokken. Welk zomerboek mag niet ontbreken in onze reiskoffer deze vakantie? Deel jouw beste leestips met andere boekenfans. [naar artikel]
Helaas: op vakantie gaan zat er in 2020 voor velen niet in. Gelukkig schoten de zomerbars als zonnebloemen uit de grond in Limburg, voor het vakantiegevoel dichtbij huis. Daar slaagde Barnoe volgens de lezers van Goesting als de allerbeste in. Voor het derde jaar op rij zorgde Barnoe aan het Albertkanaal in Heusden-Zolder voor zomerse momenten. Je kon er genieten van drinks, shared food en summer beats. Voor de kinderen was er een speeltuin en springkasteel. Onder meer de Strawberry Daiquiri met een tapasschotel met patatas bravas, calamares en nacho’s zorgde voor een instant vakantiegevoel. Tijdens de koude wintermaanden uiteraard gesloten, maar in de zomer van 2021 graag meer van dat! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.