Sporza

Genyn schenkt België nieuwe gouden plak op WK

21/07/2017 - 22:27
"Op het WK para-atletiek heeft Peter Genyn België een tweede gouden medaille bezorgd. Na zijn zege op de 400 meter won Genyn nu ook de 100 meter (T 51)."

1. Genyn schenkt België nieuwe gouden plak op WK (21/07/2017 - Sporza)

Op het WK para-atletiek heeft Peter Genyn België een tweede gouden medaille bezorgd. Na zijn zege op de 400 meter won Genyn nu ook de 100 meter (T 51). [naar artikel]

2. Peter Genyn bezorgt België derde gouden medaille (13/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Onze landgenoot Peter Genyn heeft ons land een derde gouden medaille bezorgd op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij won de 100 meter. [naar artikel]

3. Peter Genyn bezorgt België derde gouden medaille op Paralympische Spelen (13/09/2016 - Gazet van Antwerpen)

Onze landgenoot Peter Genyn heeft ons land een derde gouden medaille bezorgd op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij won de 100 meter (T51). [naar artikel]

4. Gouden medaille Peter Genyn: “Het hele huis bijeen gegild na zijn overwinning” (13/09/2016 - Gazet van Antwerpen)

Als 16-jarige jongen brak Peter Genyn zijn nek door een duik in een ondiepe vijver. Maar hij bleef niet bij de pakken zitten en werd een succesvolle rolstoelrugby-speler en rolstoelsprinter. Die laatste discipline leverde hem gisteren op de Paralympische Spelen in Rio goud op. [naar artikel]

5. Gouden rolstoelracer Genyn weet met zijn geluk geen blijf: "Heb het hoogste bereikt" (17/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Na het goud op de 100 meter toonde Peter Genyn zich vandaag op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro ook de beste op de 400 meter in de [naar artikel]

6. Paralympiër Peter Genyn pakt gouden medaille na diskwalificatie van winnaar (17/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Paralympiër Peter Genyn uit Kalmthout heeft maandagavond de gouden medaille gepakt op de 400 meter tijdens het Wereldkampioenschap in Londen. Genyn eindigde als tweede maar winnaar Mohamed Berrahal uit Algerije werd gediskwalificeerd. [naar artikel]

7. Opnieuw prijs voor Peter Genyn: tweede gouden medaille op het WK para-atletiek (21/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Peter Genyn heeft België op het WK para-atletiek een tweede gouden medaille bezorgd. De atleet won na de 400 meter nu ook de 100 meter in categorie T-51. [naar artikel]

8. Platgestoken banden en toch een gouden medaille: topatleet Peter Genyn werd even wereldberoemd in Vlaanderen. Nu doet hij een pijnlijke onthulling: “Ik durf geen profcontract te sluiten” (14/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Je mag dan olympisch atleet zijn, als je in een rolstoel zit, blijft werk vinden moeilijk. Dat ondervond ook sprintkampioen Peter Genyn (45). Onze stagiair-reporter Sasker Van de Ven (27) onderzoekt waarom werkgevers niet staan te springen om mensen in een rolstoel een job aan te bieden: een échte job, geen ‘excuusklus’. Bij gebrek aan werk smeet Genyn zich op de sport. Hij won een gouden medaille op de Olympische Spelen - zelfs sabotage aan zijn rolstoel kon hem niet stoppen. Nu stuit Peter op een ander probleem: “Ik durf geen profcontract sluiten met de Vlaamse overheid, ook al heb ik daar recht op.” [naar artikel]

9. Peter Genyn snelt naar goud op de 100 meter rolstoelsprint en ook het brons is voor België (03/09/2021 - Gazet van Antwerpen)

Peter Genyn en Roger Habsch hebben België twee nieuwe medailles bezorgd op de Paralympische Spelen in Tokio. Titelverdediger Genyn snelde naar goud op de 100 meter rolstoelsprint en Habsch werd derde in dezelfde race. [naar artikel]