Voeding, en dan vooral gezonde voeding, we denken er alles over te weten, maar niets is minder waar. Voedingsjournalist Loethe Olthuis staat [naar artikel]
Van chocola krijg je puistjes, van spinazie spierballen en nooit meteen zwemmen na het eten. Voedselwijsheden hebben we met de paplepel meegekregen. Epidemioloog Tim Spector ontkracht een hele serie eetmythes. Een indrukwekkend demasqué, vindt Karin Luiten. [naar artikel]
De avocado is heilig, de aardappel is verguisd. Kokosolie staat op het hoogste schavotje, suiker zit in het verdomhoekje. Het zijn maar enkele dingen waarover de Britse chef Anthony Warner zich boos maakt. Hij doet er zijn zegje over op zijn blog 'The Angry Chef' en brengt binnenkort een boek uit over de halve waarheden die we in naam der gezondheid naar het hoofd geslingerd krijgen. [naar artikel]
Probiotica of ‘goede bacteriën’ zoals in speciale drankjes, supplementen of yoghurt hebben geen effect en zijn soms zelfs schadelijk, zo blijkt. "We moeten dringend voedingsmythes beter counteren", zeggen Vlaamse experts. [naar artikel]
Eén op de acht mensen is buikpatiënt, en één op de vier kampt af en toe met maag- en darmklachten. Dat stelt topdokter Danny De Looze, diensthoofd... [naar artikel]
Van chocola krijg je puistjes, van spinazie spierballen en nooit meteen zwemmen na het eten. Voedselwijsheden hebben we met de paplepel meegekregen. Epidemioloog Tim Spector ontkracht een hele serie eetmythes. Een indrukwekkend demasqué, vindt Karin Luiten. [naar artikel]
Van het laatste spectaculaire wonderdieet tot een baanbrekende studie over de impact van voeding op je gezondheid: elke dag heeft iemand wel iets nieuws te melden over gezonde voeding. Maar wat moet je daar nu allemaal van geloven en wat niet? Diëtiste Sanne Mouha en voedingsprofessor Bruno De Meulenaer (UGent) helpen zes hardnekkige mythes de wereld uit. “Je lichaam heeft vet nodig om te kunnen functioneren, het is niét altijd slecht.” [naar artikel]
‘Wortels zijn goed voor je ogen... want heb jij ooit al een konijn met een bril gezien?’ Het is een oud mopje, maar ook een oude volkswijsheid. Waar komt die vandaan en klopt het ook? En hoe zit het met die appel per dag? We laten voedingswetenschapper en bio-ingenieur Eric De Maerteleire los op vijf alom bekende feiten en fabels over voeding: “Deze mythe is ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en intussen bevestigd door de wetenschap.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.