Nele Keunen: “Ik ben uit België vertrokken in 2001 omdat ik vast zat. Ik had mijn diploma van psychologie-assistente na 3 jaar studies in Antwerpen, maar was niet meteen van plan in die sector te gaan werken. Na een paar jobs links en rechts ben ik vertrokken. Ik wilde de Spaanse kust helemaal afgaan en daarna naar India trekken. Dat was het plan. In de Franse Pyreneeën ben ik gestrand in het plaatsje Thuès-entre-Valls, bij Luc Thys een Antwerpenaar die daar al vele jaren gites verhuurt. Ik wou het geld voor mijn Indiareis niet opmaken en zocht dus werk. Op zijn aanraden ben ik naar Banyuls-sur-Mer getrokken om druiven te plukken. Het is daar dat ik mijn huidige vriend Cédric Escarra (40) heb leren kennen. Hij werkte voor de wijnboer waar ik ging plukken. Na de oogst heb ik mijn reis langs de Spaanse kust alleen verder gezet. Maar nadien zijn we samen naar India gereisd. Drie maanden hebben we door dat grote land getrokken. Dat was een stevige test voor onze relatie.” [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
’s Lands beruchtste belastinginspecteur heeft nu ook ’s lands grootste strafklacht ooit ingediend: BBI-directeur Karel Anthonissen (62) vraagt dat het gerecht 61.000 dossiers rond zwart geld, goed voor een bedrag van 31 miljard euro, onder de loep neemt. Notoire dwarsligger Anthonissen – volgens criticasters een moderne Don Quichot – is daarmee niet aan zijn proefstuk toe, zo kunnen Optima-baas Jeroen Piqueur en Karel De Gucht (Open VLD) getuigen. Zelfs de intussen overleden Pavarotti was niet veilig voor hem. [naar artikel]
"Mensen worden ziek van windmolens." Actiegroep Leefbare Energie Vlaanderen is niet wild van windmolens. Wat zijn hun argumenten? [naar artikel]
Het Koninklijk Brees Volkstheater (KBVT) kiest voor zijn 90-jarig bestaan liever voor de held uit de wereldliteratuur die nu eens niet ten strijde trok voor een vlag, een idee, een geloof, maar voor een zotternij en twee mooie donkere ogen. [naar artikel]
10:30 Na de ramp in de kerncentrale van Fukushima stapte de acteur Taro Yamamoto gebelgd in de Japanse politiek. De Belgische documentairemaker Alain de Halleux maakte een rijkgeschakeerd portret van de sur... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.