Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Standaard

Schrapt u vlees uit menu na gruwelijke beelden?

12/09/2017 - 14:03
"Dierenrechtenorganisatie Animal Rights legde met een camera vast hoe runderen in het slachthuis van de groep Verbist zwaar werden mishandeld. 'Deze schokkende filmpjes uit slachthuizen kunnen een katalysator zijn om vegetariër te worden', zegt Tobias Leenaert, oprichter van Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA). Maar laat u vlees links liggen na nieuwe gruwelijke beelden? "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Schrapt u vlees uit menu na gruwelijke beelden? (12/09/2017 - De Standaard)

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights legde met een camera vast hoe runderen in het slachthuis van de groep Verbist zwaar werden mishandeld. 'Deze schokkende filmpjes uit slachthuizen kunnen een katalysator zijn om vegetariër te worden', zegt Tobias Leenaert, oprichter van Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA). Maar laat u vlees links liggen na nieuwe gruwelijke beelden? [naar artikel]


2. Brusselse school schrapt vis en vlees van menu (14/04/2019 - De Morgen)

De Nederlandstalige basisschool Heilige Familie in Schaarbeek schrapt vis en vlees een week van het menu. Als het een succes wordt, krijgen de leerlingen vanaf volgend schooljaar bijna geen vis of vlees meer. [naar artikel]


3. Hoe rijper, hoe rijker Soms rijpt het vlees tien weken. Zelfs twaalf. 'De smaak wordt veel rijker', zegt Filip Rondou, de slager waar Jeroen Meus zijn vlees haalt. Soms komt dat vlees van koeien uit Spanje, maar even vaak van beesten die in het n (11/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


4. De vakman zijn vlees Slager, dat ben ik 'Bij de verbouwingen zei de architect: 'We zullen de traiteur vooraan plaatsen.' 'Neen', zei ik. 'Vlees. De mensen moeten vlees zien. Ik ben een slager.' Hendrik en Evelyne Dierendo (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Het ‘leeuwendieet’ bestaat uit vlees, vlees en nog eens vlees: ‘We zijn echt niet goed bezig met onze voeding’ (10/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Menu van de toekomst: vlees uit muizencellen op een bedje van algen (11/04/2019 - De Morgen)

Als de wereldbevolking in hetzelfde tempo blijft aangroeien, is er straks niet genoeg voor iedereen. Al zijn er oplossingen in de maak. In-vitrovlees bijvoorbeeld, of vensterboerderijen. Een tentoonstelling in Brussel bekijkt alle aspecten van onze voeding. [naar artikel]


7. Vegetarisch eten wordt de norm: stadhuis in Nederland zet geen vlees meer op het menu (09/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Op het stadhuis van het Nederlandse Arnhem stappen ze over op vegetarisch eten. Vlees komt er alleen nog als er uitdrukkelijk om is gevraagd. Dat meldt De gelderlander. [naar artikel]


8. Geen vlees meer op menu VW-kantine in Wolfsburg (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Curryworst is een populair lunchgerecht in Duitsland, ook bij de arbeiders van de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg. Maar in de loop van de maand wordt die worst vervangen door plantaardige alternatieven, zo blijkt uit een interne mededeling aan het personeel. Volkswagen schrapt alle vlees in zijn kantine, vis zal wel nog af en toe op het menu staan. [naar artikel]


9. Goede vrijdag is topdag voor visboeren op Leuvense markt: "Vis in plaats van vlees op het menu" (15/04/2022 - VRT NWS)

Voor viswinkels en viskramen op de markt is het vandaag een topdag. Vrijdag is sowieso vaak visdag, en vandaag is het dan nog eens Goede Vrijdag. Voor katholieken is dat een dag van vasten en matiging, en dat betekent traditioneel vis in plaats van vlees op het menu. [naar artikel]


10. Laat u vooral niet afschrikken door de naam: ‘hybride vlees’ staat in de Aziatische McDonald’s al op het menu (21/12/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!