De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Terreurniveau verlaagd in Verenigd Koninkrijk

De Tijd

17/09/2017 - 21:38

21:36 In Groot-Brittannië is het terreurniveau opnieuw verlaagd van 'kritiek' naar 'ernstig'.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Verenigd Koninkrijk verhoogt terreurniveau naar 'ernstig' (03/11/2020 - De Tijd)
  17:46 De Britse regering heeft het terreurniveau verhoogd van 'substantial' naar 'severe'. Dat betekent dat een aanslag 'heel waarschijnlijk' is.
  [naar artikel]
 2. Terreurniveau opgetrokken naar hoogste niveau (24/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het Verenigd Koninkrijk is het terreurniveau op het hoogste niveau gezet. Dat heeft de Britse premier Theresa May laten weten in een
  [naar artikel]
 3. Terreurniveau opnieuw verlaagd van “kritiek” naar “ernstig” na aanslag in Londense metro (17/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Groot-Brittannië is het terreurniveau opnieuw verlaagd van “kritiek” naar “ernstig”. Dat melden de Britse media op gezag van minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd. Het dreigingsniveau was verhoogd tot het hoogste niveau na de aanslag van vrijdag in de Londense metro, waarbij dertig mensen gewond raakten.
  [naar artikel]
 4. Terreurniveau in Groot-Brittannië verlaagd van "kritiek" naar "ernstig" (17/09/2017 - VRT NWS)
  Het terreurniveau in Groot-Brittannië is opnieuw verlaagd van "kritiek" naar "ernstig". Dat heeft de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd gemeld.
  [naar artikel]
 5. Terreurniveau in Noord-Ierland voor het eerst in twaalf jaar verlaagd (22/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Noord-Ierland, een land met een bloedig verleden en een instabiele vrede, is het terreurniveau voor het eerste in twaalf jaar verlaagd. Dat heeft de Britse regering bekendgemaakt. Het niveau is nu “substantieel” in plaats van “ernstig”. Op een schaal van vijf betekent “substantieel” dat een terreurdaad “waarschijnlijk” en niet “hoogst waarschijnlijk” is.
  [naar artikel]
 6. Stella Artois verlaagt alcoholpercentage in Verenigd Koninkrijk, tot groot ongenoegen van bierliefhebbers (21/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bierbrouwer AB InBev heeft het alcoholpercentage van zijn Stella Artois in het Verenigd Koninkrijk verlaagd. Voortaan als men er een pintje drinkt is dat er eentje met een alcoholvolume van 4,6 procent in plaats van 4,8 procent. Tot groot ongenoegen van de Britse bierliefhebber.
  [naar artikel]
 7. Opnieuw capaciteitsverlaging voor gaspijpleiding tussen Verenigd Koninkrijk en Europa (04/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  De capaciteit van de ‘Interconnector’, een belangrijke gaspijpleiding tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa, wordt donderdag verder verlaagd wegens “technische” problemen. Dat meldt persagentschap Bloomberg op gezag van de operator van de pijplijn. Eerder deze week moest de gastoevoer ook worden vertraagd door het warme weer en omdat modder en stof de filters deden dichtslibben.
  [naar artikel]
 8. EU-burgers opgesloten door grenscontrole in Verenigd Koninkrijk (14/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: EU-burgers opgesloten door grenscontrole in Verenigd Koninkrijk EU-burgers die het Verenigd Koninkrijk (VK) willen bezoeken, riskeren opsluiting in detentiecentrum van de Britse overheid. Er is vooral ongerustheid bij gezinnen die bezoek krijgen van Europese familieleden, zo blijkt uit verslagen die aan The Guardian zijn verstrekt. De geringste verdenking dat iemand het Verenigd Koninkrijk binnenkomt om er te werken, zou vaak voldoende zijn […] Lees dit artikel: EU-burgers opgesloten door grenscontrole in Verenigd Koninkrijk
  [naar artikel]
 9. Verenigd Koninkrijk stapt uit Erasmusprogramma (25/12/2020 - Express)
  Door de brexit zal het Verenigd Koninkrijk ook uit het Erasmusprogramma stappen. Het zal dus niet meer mogelijk zijn om... The post Verenigd Koninkrijk stapt uit Erasmusprogramma appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Terreurniveau gaat na meer dan twee jaar terug van 3 naar 2 (22/01/2018 - VRT NWS)
  Na meer dan twee jaar wordt het terreurniveau in ons land verlaagd van 3 naar 2. Dat is op de Nationale Veiligheidsraad beslist na een analyse van OCAD, het orgaan voor de dreigingsanalyse in België. Sinds de aanslagen in Parijs in november 2015 stond het dreigingsniveau onafgebroken op 3, het op een na hoogste niveau – met enkele uitzonderingen waarin we zelfs naar niveau 4 gingen. 
  [naar artikel]
 11. Verenigd Koninkrijk meldt 633 nieuwe besmettingen met omikronvariant (11/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Verenigd Koninkrijk heeft zaterdag 633 nieuwe besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus geregistreerd. Daarmee stijgt het totale aantal gevallen naar 1.898. Het is de grootste stijging binnen 24 uur tot nu toe voor het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 12. Steeds meer landen sluiten grenzen voor personen uit het Verenigd Koninkrijk: “Voorzorgsmaatregel tegen nieuwe virusvariant” (20/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De mutatie van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, is ook vastgesteld in ons land. Uit voorzorg en voor we meer informatie hebben over die nieuwe variant, sluit ons land vanaf middernacht de grenzen voor al het verkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is sinds vanochtend een vliegverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk van kracht. Ook Frankrijk en Duitsland nemen maatregelen.
  [naar artikel]
 13. Besmettingscijfers blijven dalen in het Verenigd Koninkrijk (12/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl bij ons en in Nederland de coronacijfers opnieuw de hoogte in gaan, is de afgelopen week het aantal coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk gedaald. Cijfers van de Office for National Statistics (ONS) tonen een daling in alle vier landen van het Verenigd Koninkrijk. Ondanks de daling blijft de besmettingsgraad wel aan de hoge kant, zeker in Engeland en Wales.
  [naar artikel]
 14. Verenigd Koninkrijk wil volledig nieuwe Noord-Ierlanddeal (13/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verenigd Koninkrijk wil volledig nieuwe Noord-Ierlanddeal Brexit-onderhandelaar David Frost wil een compleet nieuwe overeenkomst tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over Noord-Ierland. Dat maakt hij bekend op een lezing op de Britse Ambassade in Lissabon. Later vandaag zal de Europese Unie ook zijn voorstel voor een nieuw handelsakkoord bekend maken. Het Verenigd Koninkrijk is het niet eens met de […] Lees dit artikel: Verenigd Koninkrijk wil volledig nieuwe Noord-Ierlanddeal
  [naar artikel]
 15. Op de valreep: Europese Unie en Verenigd Koninkrijk bereiken een handelsakkoord, ontdek hier wat is overeengekomen (24/12/2020 - VRT NWS)
  Het is gebeurd: 4,5 jaar na het brexitreferendum zijn de Europese Commissie en de Britse regering erin geslaagd om een akkoord te bereiken over de toekomstige handelsrelaties tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Op het nippertje, want op 1 januari verlaat het Verenigd Koninkrijk de Europese markt. Dankzij het akkoord wordt vermeden dat er een harde brexit komt, een chaotische split waarbij er plots handelsbarrières zouden ontstaan tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 16. Verenigd Koninkrijk voor cybercriminelen grootste Europees mikpunt (02/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verenigd Koninkrijk voor cybercriminelen grootste Europees mikpunt Nergens in Europa hoeft de gebruiker van digitale diensten meer voor cybercriminaliteit te vrezen dan in het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit een rapport van consulent Detica, waarbij werd vastgesteld dat het Verenigd Koninkrijk door cybercriminaliteit jaarlijks 27 miljard pond verliezen lijdt. De Britse ondernemingen blijken van deze online misdrijven het grootste slachtoffers te zijn. […] Lees dit artikel: Verenigd Koninkrijk voor cybercriminelen grootste Europees mikpunt
  [naar artikel]
 17. Verenigd Koninkrijk vreest voor nieuwe coronagolf (10/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verenigd Koninkrijk vreest voor nieuwe coronagolf Het Verenigd Koninkrijk heeft zijn hoogste dagelijkse coronavirusgevallen sinds eind februari geregistreerd. De Delta-variant, die voor het eerst in India werd ontdekt, is zich wijd over het land aan het verspreiden. Dat bericht Euronews. Uit regeringscijfers bleek woensdag dat het Verenigd Koninkrijk 7.540 nieuwe besmettingen registreerde, de grootste dagelijkse stijging sinds 26 februari. Het begin […] Lees dit artikel: Verenigd Koninkrijk vreest voor nieuwe coronagolf
  [naar artikel]
 18. Vooruitgang in visserijconflict tussen EU en Verenigd Koninkrijk (13/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vooruitgang in visserijconflict tussen EU en Verenigd Koninkrijk Er lijkt schot te zitten in een oplossing voor het visserijconflict tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn 23 extra visvergunningen afgegeven, waarvan 18 door het VK. Het eiland Jersey dat vlak bij de Franse kust ligt, maar Brits is, gaf er nog vijf. “Deze beslissing is een belangrijke stap in een […] Lees dit artikel: Vooruitgang in visserijconflict tussen EU en Verenigd Koninkrijk
  [naar artikel]
 19. Verenigd Koninkrijk stelt laatste versoepelingsfase uit wegens toename besmettingen (14/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verenigd Koninkrijk stelt laatste versoepelingsfase uit wegens toename besmettingen De gezondheidssituatie in het Verenigd Koninkrijk verslechtert. Zozeer zelfs dat de ministers hebben besloten de laatste fase van de geplande versoepelingen, aanvankelijk gepland voor 21 juni, nog eens met vier weken uit te stellen. De pandemie is nog steeds aanwezig in het Verenigd Koninkrijk. En dit verstoort de plannen van de Britse premier voor een […] Lees dit artikel: Verenigd Koninkrijk stelt laatste versoepelingsfase uit wegens toename besmettingen
  [naar artikel]
 20. Ook Frankrijk sluit grenzen voor personen uit het Verenigd Koninkrijk: “Voorzorgsmaatregel tegen nieuwe virusvariant” (20/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De mutatie van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, is ook vastgesteld in ons land. Uit voorzorg en voor we meer informatie hebben over die nieuwe variant, sluit ons land de grenzen voor al het verkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het inreisverbod geldt vanaf middernacht en zal voorlopig 24 uur duren. In Nederland is sinds vanochtend een vliegverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk van kracht. Ook Frankrijk en Duitsland nemen maatregelen.
  [naar artikel]
 21. Ook België legt vluchten naar Verenigd Koninkrijk stil (20/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Na Nederland legt ook ons land het vliegverkeer van en naar het Verenigd Koninkrijk stil. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd in De Zevende Dag op één. In delen van het Verenigd Koninkrijk waart een nieuwe variant van het coronavirus rond die tot 70 procent besmettellijker is dan de gekende variant.
  [naar artikel]
 22. De Slag om de Noordzee: Frankrijk en Verenigd Koninkrijk voeren een bitse strijd om vissersrechten (28/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De Slag om de Noordzee: Frankrijk en Verenigd Koninkrijk voeren een bitse strijd om vissersrechten Frankrijk dreigt ermee zijn havens te blokkeren voor Britse vissers als er geen akkoord komt met het Verenigd Koninkrijk deze week. Dat meldt de Associated Press. Het is de zoveelste episode in de visserssaga die het VK en Frankrijk sinds de brexit teistert. Ruzie om visvergunningen Het botert niet tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. […] Lees dit artikel: De Slag om de Noordzee: Frankrijk en Verenigd Koninkrijk voeren een bitse strijd om vissersrechten
  [naar artikel]
 23. Nieuwe virusvariant veroorzaakt nervositeit: Nederland weigert passagiersvluchten vanuit Verenigd Koninkrijk (20/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De mutatie van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, is waarschijnlijk ook vastgesteld in Nederland. Om verdere verspreiding van de nieuwe variant te voorkomen is bij onze noorderburen een verbod ingesteld voor het vliegverkeer met passagiers vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het vliegverbod is sinds 6 uur deze ochtend van kracht en geldt tot 1 januari.
  [naar artikel]
 24. “Verenigd Koninkrijk zal zich in hoge migratieniveaus moeten schikken” (26/12/2022 - Express)
  Hoge migratieniveaus zullen in de volgende decennia in het Verenigd Koninkrijk de norm worden. Het fenomeen wordt gestimuleerd door de vergrijzing van de Britse bevolking en een tekort aan vaardigheden dat op de arbeidsmarkt in het Verenigd Koninkrijk moet worden vastgesteld. Dat is de conclusie van een rapport van de denktank Social Market Foundation. De […]
  [naar artikel]
 25. Philips denkt aan vertrek uit Verenigd Koninkrijk bij harde brexit (08/07/2018 - Knack)
  Philips verplaatst mogelijk zijn productie uit het Verenigd Koninkrijk als het tot een zogeheten harde brexit komt. Dat heeft topman Frans van Houten van het Nederlandse medische technologiebedrijf verklaard. Philips heeft zo'n 1.500 werknemers in het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 26. Ieren en Noord-Ieren eensgezind: ‘Noord-Ierland op termijn weg uit het Verenigd Koninkrijk’ (23/04/2021 - Express)
  Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie heeft ook in Noord-Ierland voor grote commotie gezorgd. De brexit heeft de spanningen in de volatiele regio opnieuw hoger doen oplopen. Weinigen verwachten dat Noord-Ierland over een kwarteeuw nog altijd een onderdeel van het Verenigd Koninkrijk zal zijn. Dat blijkt uit een rapport van het […] Lees dit artikel: Ieren en Noord-Ieren eensgezind: ‘Noord-Ierland op termijn weg uit het Verenigd Koninkrijk’
  [naar artikel]
 27. Verenigd Koninkrijk legt het gebruik van kredietkaarten door gokkers aan banden (14/01/2020 - Express)
  Om gokverslavingen tegen te gaan, mogen gokkers in het Verenigd Koninkrijk voortaan geen kredietkaarten meer gebruiken om weddenschappen te plaatsen. In het Verenigd Koninkrijk is gokken een echte industrie. Er zijn meer dan 100.000 mensen werkzaam in de sector, die in 2018 meer dan 14,4 miljard pond (16,8 miljard euro) aan winsten uitkeerde. Het land […] The post Verenigd Koninkrijk legt het gebruik van kredietkaarten door gokkers aan banden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Het Verenigd Koninkrijk telt bijna 40.000 nieuwe vastgoedmiljonairs sinds vorig jaar (31/01/2021 - Express)
  Het aantal vastgoedmiljonairs in het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar toegenomen met bijna 40.000. Zo’n 32.000 van die eigendommen bevinden zich buiten Londen. In totaal telt het Verenigd Koninkrijk 563.240 woningen die meer waard zijn dan 1 miljoen pond (of 1.130.000 euro). Dat leert een onderzoek van het vastgoedagentschap Savills. Het is de eerste keer […] The post Het Verenigd Koninkrijk telt bijna 40.000 nieuwe vastgoedmiljonairs sinds vorig jaar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Vanaf 1 oktober is een internationaal paspoort verplicht wanneer je naar het Verenigd Koninkrijk reist (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 1 oktober 2021 zal een internationaal paspoort nodig zijn om te reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Een gewone (Belgische) identiteitskaart volstaat dan niet meer om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen.
  [naar artikel]
 30. Van Rompuy: "Een brexit zonder akkoord met Europa kan Verenigd Koninkrijk doen uiteenvallen" (26/08/2018 - VRT NWS)
  Als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat zonder een akkoord, kan dit het einde betekenen van het Verenigd Koninkrijk. Dat zegt Herman Van Rompuy, de voormalige voorzitter van de Europese Raad, in de Britse zondagskrant The Observer. 
  [naar artikel]
 31. Charles Michel roept Verenigd Koninkrijk op “kaarten op tafel te leggen” (07/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Europees president Charles Michel heeft het Verenigd Koninkrijk woensdag opgeroepen om “zijn kaarten op tafel te leggen” in de geblokkeerde onderhandelingen over de toekomstige relaties tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 32. Verenigd Koninkrijk start talentkantoor voor buitenlandse wetenschappers (02/07/2020 - Express)
  Het Verenigd Koninkrijk krijgt een kantoor dat het aantrekken van buitenlands wetenschappelijk talent moet bevorderen. De nieuwe entiteit zal de... The post Verenigd Koninkrijk start talentkantoor voor buitenlandse wetenschappers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Iraakse mensensmokkelaar Verenigd Koninkrijk (18/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 32-jarige Irakees uit Liverpool is door het Verenigd Koninkrijk aan ons land overgeleverd op verdenking van mensensmokkel. Dat meldt het parket...
  [naar artikel]
 34. Verenigd Koninkrijk wil toegang verbieden voor wie in EU veroordeeld werd (22/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Verenigd Koninkrijk wil de toegang tot zijn grondgebied verbieden aan Europese onderdanen die veroordeeld werden tot meer dan een jaar gevangenisstraf. Dat verbod gaat in op 1 januari, wanneer het vrije verkeer van personen zal zijn gestopt met het definitieve vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.
  [naar artikel]
 35. Nieuw immigratiesysteem zadelt Verenigd Koninkrijk op met tekort van 330.000 arbeiders (17/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De immigratiebeperkingen in het Verenigd Koninkrijk, die na het vertrek uit de Europese Unie werden ingevoerd, hebben geleid tot een tekort van 330.000 werknemers in het land. Vooral sectoren met laaggeschoolde arbeidskrachten, zoals de detailhandel, horeca, transport en opslag, worden hard geraakt door het einde aan het vrije verkeer van personen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU, meldt de in Londen gevestigde denktank Centre for European Reform (CER).
  [naar artikel]
 36. Niet eerste terreurdaad in Verenigd Koninkrijk (10/04/2019 - De Morgen)
  Sinds de grote aanslag op de Londense metro in 2005 heeft het Verenigd Koninkrijk al heel wat te verduren gekregen.
  [naar artikel]
 37. Het Verenigd Koninkrijk stuurt bekende TikTokker naar Songfestival (11/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Sam Ryder (33) zal dit jaar het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Turijn in Italië. Ryder is met 12 miljoen volgers een van de meest gevolgde zangers van de UK op TikTok. Met zijn nummer ‘Space Man’ probeert hij de overwinning binnen te halen voor zijn land. Geen gemakkelijke opdracht, want de afgelopen twee jaren eindigde het Verenigd Koninkrijk altijd als laatste.
  [naar artikel]
 38. Het Verenigd Koninkrijk stuurt bekende TikTokker naar Songfestival (11/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Sam Ryder (33) zal dit jaar het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Turijn in Italië. Ryder is met 12 miljoen volgers een van de meest gevolgde zangers van de UK op TikTok. Met zijn nummer ‘Space Man’ probeert hij de overwinning binnen te halen voor zijn land. Geen gemakkelijke opdracht, want de afgelopen twee jaren eindigde het Verenigd Koninkrijk altijd als laatste.
  [naar artikel]
 39. Handelsakkoord tussen Europese Unie en Verenigd Koninkrijk “kwestie van uren” (23/12/2020 - VRT NWS)
  Het ziet ernaar uit dat de Britse premier Boris Johnson en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen er nu snel in zullen slagen om na maandenlange moeizame onderhandelingen een akkoord te bereiken over de toekomstige handelsrelaties tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Volgens bronnen binnen de Europese diplomatie is het nog een kwestie van enkele uren. Op het nippertje, want op 1 januari verlaat het Verenigd Koninkrijk de Europese markt. Een handelsakkoord vermijdt dat er een harde brexit zou komen, een chaotische split waarbij er plots handelsbarrières zouden ontstaan tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 40. V-day in het Verenigd Koninkrijk (07/12/2020 - De Tijd)
  21:53 Een onderbemande gezondheidsdienst, een eventuele derde golf en de brexit beloven van de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus de uitdagendste campagne ooit te maken in het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 41. May overleeft vertrouwensstemming en blijft aan als premier van Verenigd Koninkrijk (12/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De kogel is door de kerk. Theresa May kan aanblijven als leidster van de Britse Conservatieven en als eerste minister van het Verenigd Koninkrijk....
  [naar artikel]
 42. Uitvoer naar Verenigd Koninkrijk zakt 35 procent na brexit (15/03/2021 - De Tijd)
  11:06 De invoering van grensformaliteiten had in januari een forse negatieve invloed op de handel tussen België en het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 43. Verenigd Koninkrijk sluit opschorting moratorium op schaliegas uit (16/03/2022 - Express)
  Het Verenigd Koninkrijk zal niet naar het gebruik van schaliegas teruggrijpen om zijn energielevering veilig te blijven stellen. Dat heeft Greg Hands, Brits minister van energie, duidelijk gemaakt nadat een aantal conservatieve politici hadden gesuggereerd fracking opnieuw toe te laten. Drie jaar geleden besloot het Verenigd Koninkrijk tot een moratorium op fracking over te gaan. […]
  [naar artikel]
 44. Meeste vaccinaties van Europa en toch stijgende besmettingscijfers: wat is er aan de hand in het VK? (26/05/2021 - De Morgen)
  De Britten zijn in hoog tempo alle mensen aan het inenten tegen het coronavirus, maar de Indiase variant B.1.617.2 teistert het Verenigd Koninkrijk. De afgelopen weken rukte de uit India overgewaaide variant zó snel op in het Verenigd Koninkrijk, dat Londen de coronaregels in verschillende regio’s opnieuw strenger maakte. Ook andere landen nemen extra maatregelen. Wat is er precies aan de hand in het Verenigd Koninkrijk?
  [naar artikel]
 45. Opnieuw veel meer coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk (05/06/2021 - VRT NWS)
  In het Verenigd Koninkrijk is het aantal coronabesmettingen met twee derde gestegen. Voorbije week raakten zo'n 100.000 Britten besmet, tegenover 60.000 een week eerder. De stijging heeft volgens wetenschappers te maken met de Indiase, of Delta-variant, die veel besmettelijker is. Maar omdat er intussen al heel wat gevaccineerd is in het Verenigd Koninkrijk leidt de toename niet tot meer ziekenhuisopnames.
  [naar artikel]
 46. Frankrijk weer bereid tot overleg met Verenigd Koninkrijk over migrantenkwestie (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk wil dan toch een akkoord tussen de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk over een oplossing voor de migrantencrisis aan het Kanaal. Het akkoord moet leiden tot een taakverdeling tussen het Verenigd Koninkrijk en de andere landen aan het Kanaal, zei minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin na overleg met president Emmanuel Macron in Parijs.
  [naar artikel]
 47. EU start inbreukprocedure tegen Verenigd Koninkrijk na ruzie over Noord-Ierse grens (15/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie leidt een formele inbreukprocedure in tegen het Verenigd Koninkrijk naar aanleiding van de opschorting van bepaalde goederencontroles tussen Noord-Ierland en het vasteland tot 1 oktober. "De eenzijdige acties van het Verenigd Koninkrijk hebben het vertrouwen geschonden", valt te horen in Europese kringen.
  [naar artikel]
 48. Verenigd Koninkrijk bijna volledig afgesneden van de buitenwereld wegens gemuteerd coronavirus (21/12/2020 - VRT NWS)
  Het is sinds vannacht nagenoeg onmogelijk om vanuit het Verenigd Koninkrijk naar andere landen te reizen. Steeds meer landen hebben hun grenzen gesloten vanwege de nieuwe variant van het coronavirus in Engeland. Veel reizigers zijn gisteren nog halsoverkop teruggekeerd. De transportsector verwacht een grote impact. En in het Verenigd Koninkrijk wordt gewaarschuwd voor verkeerschaos en tekorten.
  [naar artikel]
 49. Recordaantal doden in Verenigd Koninkrijk: 1.610 overlijdens (19/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het Verenigd Koninkrijk zijn afgelopen 24 uur 1.610 mensen overleden aan COVID-19, een triest record voor het land. Dat melden de Britse gezondheidsdiensten dinsdag.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy