Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
Miljoenen liters Spaanse rosé zijn verkocht geweest als Franse wijn. Dat heeft de Franse mededingingsautoriteit DGCCRF (Direction générale de la concurrence, de la consommation et de la répression des fraudes) ontdekt. De wijn werd onder meer verkocht met het beschermde kwaliteitslabel “vin de France”, zo blijkt uit het onderzoek van DGCCRF. De mededingingsautoriteit opende een […] Het bericht Miljoenen liters Spaanse wijn verkocht als Franse wijn verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Franse wijnproductie zal dit jaar tien procent lager uitvallen, als gevolg van slechte weersomstandigheden. Dat heeft het Franse ministerie [naar artikel]
Er zijn zo van die regeltjes waar we aan blijven vasthouden. We drinken geen pintje na een goed glas wijn, maar een glas wijn na bier kan dan weer... [naar artikel]
De wijn kiezen op restaurant. Sommigen schuiven dit karweitje maar al te graag door naar een tafelgenoot. Toch is het niet zo moeilijk om met onderstaande vuistregels een goede fles te kiezen uit de wijnkaart. Zeker als je je thuis al voorbereidt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.