Gisteren heeft een ondergrondse kortsluiting een tiental huizen langs de Leopoldsburgsesteenweg van ’s morgens vroeg tot in de namiddag zonder stroom gezet. Slager Bruno Boons moest zelfs noodgedwongen zijn winkel dicht houden. [naar artikel]
Futuristisch wonen, dat kan op een beperkte oppervlakte. Karen en Jeroen bouwden een huis dat tot de verbeelding spreekt, met een gesloten gevel en daarin een statig verticaal raam. Opmerkelijk leuk design in een saaie huizenrij. Het verhaal van deze renovatie leest u De Standaard. [naar artikel]
Iedereen weet dat opbouwen langer duurt dan afbreken. Dat werd in Massenhoven nog maar eens bewezen. In twee weken tijd werd een complete huizenrij van een tiental woningen gesloopt. Vrijdag stond er nog een half huis recht. “We hebben nog één dag nodig”, zegt een van de slopers. De Lammerenberg ziet er ineens erg leeg uit. [naar artikel]
Gevaar voor overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie. Dat is de conclusie van een rapport over de elektriciteitsbedrading in de Sterrestraat en de Brugse Heirweg in Koekelare. De bewoners lopen gevaar door het vele elektrische knoeiwerk. [naar artikel]
Voor het spektakel zijn ze niet gekomen. Wel voor een dubbel. Op het EK zet Frankrijk hetzelfde gezicht op als dat in Rusland, waar ze uiteindelijk met de wereldbeker zwaaiden. De zakelijke Bleus triomfeerden met het kleinste verschil tegen Duitsland. “En Pogba blijft een mysterie”, vindt onze man in het spoor van de EK-sterren Kristof Terreur. [naar artikel]
In het dorp Koewacht bij Moerbeke veroorzaken de Belgische coronamaatregelen een netelige situatie. De grens snijdt het dorp in twee - in een Belgisch en een Nederlands deel - en de enige warme bakker van het dorp is gelegen aan de Belgische klant. De bakker heeft een creatieve oplossing gevonden om de Nederlandse klanten te kunnen bedienen. [naar artikel]
Uitzonderlijke tijden, uitzonderlijke plannen. Die smeden ook die winkeliers die niet op het wereldwijde web zitten. Maar verrassend uit de hoek te komen, flexibel, creatief en wendbaar zijn, daar hebben ze allemaal bakken ervaring mee. En dus handelen ze. Vier lokale handelaars die noodgedwongen en snel de virtuele switch maakten. [naar artikel]
Barbier Tom in Gent was een van de kapperszaken die gisterenavond zo lang mogelijk is opengebleven om zoveel mogelijk klanten te bedienen voor de verplichte sluiting. Rond 22.30 uur vertrok de laatste klant, net genoeg tijd voor de barbiers om alles te ruimen en naar huis te gaan voor de avondklok inging. [naar artikel]
Brasserie Kaai 22 in Temse krijgt binnen vier weken versterking van dienster Eva. Ze zal geen loon krijgen en toch elke dag zonder morren een hele shift meedraaien. Eva is namelijk een robot, de eerste die in ons land in de horeca wordt ingezet. “Maar ons personeel moet zich geen zorgen maken. Daarvoor vinden we persoonlijk contact net iets te belangrijk”, zegt zaakvoerster Lucie Dieleman. [naar artikel]
Begin dit jaar meldde Horeca Vlaanderen dat er in de horecasector drie keer meer vacatures waren dan het jaar ervoor. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis zag je al dat de menukaart en bediening aan tafel plaatsmaakte voor QR-codes waarmee je zélf je bestelling naar de keuken stuurt en vandaag hebben sommige zaken meer sluitingsdagen. Wat betekent dit personeelstekort concreet voor het restaurantbezoek zoals we het kennen? En hoe is die beleving al veranderd? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.