Traditioneel eet je maatjes aan de staart, het liefst bedekt onder een laag uitjes. Maar maatjes zijn ook heerlijk met appel. [naar artikel]
Het bedrijf Gilco uit Evergem is de enige grote maatjesleverancier in België. Door de start van het maatjesseizoen draait de fabriek er op volle toeren. “Verschillende factoren maakten de vangst wat moeilijker dit jaar, maar we hebben opnieuw lekkere verse maatjes”, vertelt Caroline De Rue van Gilco. [naar artikel]
De eerste maatjes van het seizoen zijn woensdag aangekomen in Oostende. De leden van het maatjescomité gingen samen met meter Wendy Van Wanten en peter Luc Caals op zee om het eerste vaatje Hollandse Nieuwe halen. Daarna werden de maatjes uitgebreid geproefd door burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) en het stadsbestuur. [naar artikel]
In juni start traditiegetrouw het kersvers maatjesseizoen. Dit jaar werd er voor het eerste vaatje Hollandse nieuwe maatjes een recordbedrag neergeteld van maar liefst 113.500 euro. Aan populariteit geen gebrek, maar wat is er zo speciaal aan die maatjes? Hoe herken je de écht verse? En kan je ze nog op een andere manier eten in plaats van ze gewoon in je keel te laten glijden? Chef Jan Buytaert van Bellefleur fileert al onze haringvragen en deelt exclusieve recepten. [naar artikel]
'Ik dacht mijn bourgondische levenswijze te moeten opgeven, maar ik heb nog nooit zo lekker gegeten als nu', getuigt Bart bij wie vorig jaar diabetes type 2 werd vastgesteld. 'Eigenlijk is diabetes een nieuwe hobby, een nieuwe passie geworden.' [naar artikel]
Goed nieuws voor culinaire avonturiers. Want voortaan vind je in onze supermarkten ook yacon, een knolgroente uit het Andesgebergte. Omdat jongeren steeds vaker op zoek zijn naar exotische smaken, wagen onze landbouwers zich al eens aan ‘alternatieve gewassen’. Wij spitten enkele bijzondere groenten uit de grond van het Proefcentrum voor de Groenteteelt in Kruishoutem. [naar artikel]
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. “Ik merk zeker de inflatie op het kassaticket”, vertelt mama Lobke Gielens (39), die voor een gezin van vijf kookt en koopt. Hoe krijgt zij vijf magen gevuld voor een niet al te overdreven prijs? [naar artikel]
De bierprijzen zijn er normaal al niet om over naar huis te schrijven, maar dit keer had een Australiër in het Engelse Manchester daadwerkelijk... [naar artikel]
Magic Star. Onder die “hippe” naam ligt in Colruyt een nieuwe appelsoort die de concurrentie moet aangaan met Jonagold of Pink Lady. En straks ligt daar ook nog eens de nieuwe Coryphée naast. Zijn onze Jonagold of Pink Lady dan niet meer goed genoeg? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.