BusinessAM

14/10/2017 - 19:35
"Paris Saint-Germain heeft zaterdag op de negende speeldag in de Franse Ligue 1 een moeizame 1-2 zege behaald bij Dijon. Thomas Meunier ging bij PSG met alle aandacht lopen als maker van beide doelpunten. PSG vond lang geen gaatje in de afweer van Dijon, maar kon diep in de tweede helft rekenen op Meunier (71.). […]"

1. Belgen in het buitenland – Thomas Meunier bezorgt PSG met twee doelpunten volle buit bij Dijon (14/10/2017 - Metro)

Paris Saint-Germain heeft zaterdag op de negende speeldag in de Franse Ligue 1 een moeizame 1-2 zege behaald bij Dijon. Thomas Meunier ging bij PSG met alle aandacht lopen als maker van beide doelpunten. PSG vond lang geen gaatje in de afweer van Dijon, maar kon diep in de tweede helft rekenen op Meunier (71.). […] [naar artikel]

2. Belgen in het Buitenland – Rode Duivels Benteke en Meunier maken knappe doelpunten (30/01/2018 - Metro)

Christian Benteke heeft Crystal Palace dinsdag op speeldag 25 van de Premier League aan een gelijkspel tegen West Ham geholpen. Thomas Meunier opende de score voor Paris Saint-Germain tegen Rennes in de Franse Ligabeker. PSG haalde het uiteindelijk met 2-3 en plaatste zich voor de finale. Charly Musonda debuteerde bij Celtic. Na 24 minuten lukte […] [naar artikel]

3. Belgen in het buitenland – Neymar bezorgt PSG en Meunier opnieuw de volle buit (28/09/2019 - Metro)

Voor de derde keer in vier wedstrijden heeft Neymar Paris Saint-Germain de overwinning bezorgd in de Ligue 1. De Braziliaanse aanvaller maakte zaterdag in de uitwedstrijd tegen Girondins Bordeaux de enige treffer: 0-1. Neymar deed dat eerder deze maand ook al tegen Strasbourg en Olympique Lyon. Rode Duivel Thomas Meunier speelde de hele wedstrijd bij […] Het bericht Belgen in het buitenland – Neymar bezorgt PSG en Meunier opnieuw de volle buit verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

4. Belgen in het buitenland – Mignolet slikt 3 doelpunten bij rentree; Bastien pakt rood tegen Juventus (27/01/2018 - Metro)

West Bromwich heeft zaterdagavond verrassend Liverpool verrassend uit de Engelse FA Cup gekegeld. Het werd 2-3 op Anfield. Simon Mignolet kende een ongelukkige terugkeer. Simon Mignolet, die door de wispelturigheid van Jürgen Klopp de laatste drie wedstrijden moest toekijken, kon zijn coach bij zijn terugkeer niet blijmaken. Nadat Roberto Firmino (5e) de score had geopend […] [naar artikel]

5. Belgen in het buitenland – Eden Hazard helpt Chelsea met twee doelpunten aan zege (13/02/2018 - Metro)

Eden Hazard scoorde maandag twee pareltjes voor Chelsea. Op de 27e speeldag in de Premier League hielp hij zijn club zo aan een 3-0 zege tegen rode lantaarn West Bromwich Albion. In de 25e minuut opende de Rode Duivel de score na een geniaal een-tweetje met de Fransman Olivier Giroud en in de 71e minuut […] [naar artikel]

6. Belgen scoorden in 2018 opvallend minder in het buitenland, Dries Mertens maakte opnieuw de meeste doelpunten (01/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Voor Belgische topvoetballers is 2018 een mooi jaar geweest, met dank aan de derde plaats op het WK in Rusland. Maar op clubniveau vallen de cijfers qua doelpunten dit jaar een beetje tegen. De Belgische spelers konden in de vijf buitenlandse topcompetities tot 117 goals komen: maar liefst 43 minder dan vorig seizoen. Dries Mertens was dit kalenderjaar topscorer van dienst. [naar artikel]