Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

'Wat is er beter dan een garnaal?'

28/10/2017 - 01:22
"Vooreerst: alle clichés over vissers zijn waar. Ten tweede: vergeet die clichés. Elk leven heeft zijn getijden. Net zo bij garnaalvissers. Jan Kegels ofte Jean Sur Mer, die net een boek uit heeft vol Noordzee-recepten, neemt ons een nacht mee op sleeptouw."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 'Wat is er beter dan een garnaal?' (28/10/2017 - De Morgen)

Vooreerst: alle clichés over vissers zijn waar. Ten tweede: vergeet die clichés. Elk leven heeft zijn getijden. Net zo bij garnaalvissers. Jan Kegels ofte Jean Sur Mer, die net een boek uit heeft vol Noordzee-recepten, neemt ons een nacht mee op sleeptouw. [naar artikel]


2. Na 50 jaar hangt Erik (68) schort aan de (vis)haak: “Over twintig jaar zullen kinderen niet meer weten wat een tong of garnaal is” (01/04/2018 - Het Nieuwsblad)

Wevelgemnaar Erik Rosseel (68) gaat na vijftig jaar te hebben rondgezeuld met zijn viscamionet met pensioen. De ooit beloftevolle renner nam de zaak over van zijn vader en geeft ze nu in handen van zijn neef. “Het succesrecept? De mensen kennen.” [naar artikel]


3. Wat voor aannemer is Irem-Ponticelli, die onder vuur ligt voor moderne slavernij in Antwerpse haven? Geen kleine garnaal, maar miljoenenbedrijf (28/07/2022 - Het Nieuwsblad)

In het onderzoek naar mensenhandel en uitbuiting van 55 arbeiders op de werf van chemiereus Borealis in Kallo, in de Antwerpse haven, staan twee aannemingsbedrijven centraal. Samen vormen ze een tijdelijke joint venture: Irem-Ponticelli. En dat zijn geen kleine spelers: zowel het Italiaanse Irem als het Franse Ponticelli zijn multinationals met bouw- en onderhoudsprojecten over de hele wereld. Een blik op de bedrijven die onder vuur liggen voor moderne slavernij. [naar artikel]


4. Wat we wel doen met tong en pladijs, maar niet met garnaal: “In de toekomst kan dit veranderen” (29/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Er zijn amper grijze garnalen te vinden in de Noordzee en dat heeft zijn effect op onze keuken. Het is ook niet de eerste keer dat de vangst tegenvalt. Al lijkt niemand echt heel goed te weten hoe dat komt en wat we eraan kunnen doen. [naar artikel]


5. De strijd van de kleine garnaal tegen het grote Anderlecht om Thorgan Hazard: “Ze hadden ons net geklopt voor de titel, dan laat je je niet zomaar doen” (21/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een opsporingsbericht wordt verspreid. Op de dag van het Gala van de Gouden Schoen komt topfavoriet Thorgan Hazard plots niet opdagen voor de... [naar artikel]


6. De strijd tussen de kleine garnaal en het grote Anderlecht om Thorgan Hazard: “Ze hadden ons net geklopt voor de titel, dan laat je je niet zomaar doen” (24/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een opsporingsbericht wordt verspreid. Op de dag van het Gala van de Gouden Schoen komt topfavoriet Thorgan Hazard plots niet opdagen voor de training bij Zulte Waregem. Na acht maanden getrek - zeg maar gesleur - is zijn lichaam op: “Ik ben er ziek van.” Reconstructie van een van de meest ophefmakende transfersoaps in het Belgisch voetbal, deel 4. Ruziën in 2013 en 2014 op de veemarkt om het gouden kalf van de Jupiler Pro League: Anderlecht, een makelaar met bulldozerreputatie die zich verraden voelt, een louche advocaat en een club die zich weert als een duivel in een wijwatervat. [naar artikel]


7. TRANSFERSOAPS. De strijd tussen de kleine garnaal en het grote Anderlecht om Thorgan Hazard: “Ze hadden ons net geklopt voor de titel, dan laat je je niet zomaar doen” (24/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een opsporingsbericht wordt verspreid. Op de dag van het Gala van de Gouden Schoen komt topfavoriet Thorgan Hazard plots niet opdagen voor de training bij Zulte Waregem. Na acht maanden getrek - zeg maar gesleur - is zijn lichaam op: “Ik ben er ziek van.” Reconstructie van een van de meest ophefmakende transfersoaps in het Belgisch voetbal, deel 4. Ruziën in 2013 en 2014 op de veemarkt om het gouden kalf van de Jupiler Pro League: Anderlecht, een makelaar met bulldozerreputatie die zich verraden voelt, een louche advocaat en een club die zich weert als een duivel in een wijwatervat. [naar artikel]


8. Hoe maak je garnalen zelf het lekkerst klaar? En hoe herken je een slechte garnaal? Sterrenchef tipt: “Bewaar ze nooit langer dan 2 dagen” (28/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De grijze garnaal werd eind augustus verkozen tot Vis van het Jaar 2022, en de vis is nog tot eind december op zijn best. Het populairste gerecht ermee is zonder twijfel de tomaat-garnaal. Maar hoe weet je of garnalen van goede kwaliteit zijn wanneer je ze zelf koopt om klaar te maken? Moet je ze zelf pellen? En hoe bewaar je ze het langst? We vroegen het aan sterrenchef Frédéric Chabert van zeevruchtenrestaurant Dôme sur Mer in Antwerpen. “Goedkoper is niet altijd beter.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!