Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 July 2020
06:31 uur

Twee parachutisten gewond bij sprong in de buurt van Namen

Metro

04/11/2017 - 13:05

Twee parachutisten zijn vandaag in de late voormiddag in de buurt van Namen (Rhisnes) gewond geraakt bij een sprong, zo bevestigt de brandweer van de zone NAGE. Eén van de twee raakte een hoogspanningskabel en werd geëlektrocuteerd, de andere kwam op een dak terecht. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. De […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Twee parachutisten gewond bij Namen: wind waarschijnlijk de oorzaak (04/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Uit de eerste vaststellingen van experten blijkt dat de parachutisten die gewond raakten bij een sprong in de buurt van Namen afweken van hun traject door de wind. Dat zegt het parket van Namen. De twee, een man en een vrouw, kwamen zaterdagochtend neer op twee plaatsen in de gemeente Rhisnes (Namen). De man viel daarbij op een hoogspanningskabel en raakte levensgevaarlijk gewond.
  [naar artikel]
 2. Twee parachutisten gewond bij Namen: wind waarschijnlijke oorzaak (04/11/2017 - Metro)
  Uit de eerste vaststellingen van experten blijkt dat de parachutisten die gewond raakten bij een sprong in de buurt van Namen afweken van hun traject door de wind. Dat zegt het parket van Namen. De twee, een man en een vrouw, kwamen zaterdagochtend neer op twee verschillende plaatsen in de gemeente Rhisnes (Namen). De man viel daarbij op een hoogspanningskabel en raakte levensgevaarlijk gewond. De twee maakten deel uit van een groep parachutisten. Ze zijn niet aan hun proefstuk toe, maar het zijn evenwel geen gekwalificeerde experten. Hun vliegtuig was ’s ochtends opgestegen van op het vliegveld van Temploux. Daar zouden geen fouten zijn gemaakt. “De parachutes waren niet beschadigd, er was geen gebrek aan voorzorg en geen enkel element wijst op een strafrechtelijke overtreding”, aldus de substituut. “Er werden al getuigen gehoord en er zijn geen verdachte elementen”, voegt die daar aan toe. Het vliegveld bevestigt dat “alle gebruikelijke procedures werden gerespecteerd en dat ’s ochtends de weersomstandigheden gunstig waren om te springen”. Het leven van de vrouw is niet in gevaar. De toestand van de man is evenwel nog steeds kritiek. Volgens het parket is hij nog in levensgevaar. Bij het vliegveld klinkt het dat zijn toestand “stabiel en geruststellend” is. bron: Belga
  [naar artikel]
 3. Duizend parachutisten nemen deel aan herdenking Operatie Market Garden (22/09/2018 - VRT NWS)
  De grootste luchtlanding ooit van de geallieerde troepen in september 1944 in de buurt van Arnhem in Nederland was geen succes. Pas in 1945 werd Nederland bevrijd van de Duitse bezetter. Meer dan tweeduizend militaire parachutisten namen deel aan de actie. 74 jaar later is de operatie herdacht door ongeveer duizend parachutisten.
  [naar artikel]
 4. Parachutisten kunnen zich net in veiligheid brengen voor crash (18/09/2016 - De Redactie)
  Een vliegtuigje met vijf inzittenden vatte vuur, waarop de parachutisten hun sprong al wat vroeger dan gepland lieten plaatsvinden. Er is wel heel wat ravage aan een huis.
  [naar artikel]
 5. Belgische parachutisten namen deel aan massasprong in Sainte-Mère-Eglise (09/06/2019 - Metro)
  Een zestigtal paracommando’s van het Belgische Special Operations Regiment heeft vandaag deelgenomen aan een massaparachutesprong in de buurt van de Franse gemeente Sainte-Mère-Église. De sprong kaderde in de herdenkingen ter ere van de 75ste verjaardag van D-day, de geallieerde landingen in Normandië op 6 juni 1944. Bij één van de sprongen raakte een Amerikaanse parachutist zwaargewond, zo berichtten verschillende Franse media. België leverde ook een transportvliegtuig van het type C-130 Hercules voor de herdenkingssprong. In totaal dropte een twintigtal vliegtuigen uit zeven landen bijna 1.400 parachutisten. De onfortuinlijke Amerikaanse parachutist kreeg af te rekenen met pech aan zijn parachute en werd geraakt aan de wervelkolom. Hij werd per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis van Caen. De massaparachutesprong lokte een massa volk. Sainte-Mère-Église ligt in het departement Manche in de regio Normandië. Het is een van de eerste dorpen die op 6 juni 1944 door de Amerikanen werden bevrijd. bron: Belga Het bericht Belgische parachutisten namen deel aan massasprong in Sainte-Mère-Eglise verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Twee ervaren parachutisten storten te pletter in Duitsland (18/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee parachutisten zijn om het leven gekomen in Bad Saulgau in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. De twee mannen stortten neer op een...
  [naar artikel]
 7. Honderden parachutisten springen boven Normandië voor herdenking D-Day (03/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Honderden parachutisten hebben zondag de landing op D-Day, 74 jaar geleden, herdacht met een sprong boven het Franse Normandië, waar de geallieerden op 6 juni 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog aan land kwamen. Zoals elk jaar wordt dat beslissend moment uit WOII verschillende dagen gevierd in Normandië.
  [naar artikel]
 8. Twee agenten gewond bij gevecht in Namen (14/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Twee politieagenten zijn vrijdagavond gewond geraakt toen ze een gevecht probeerden te stoppen tijdens festiviteiten voor de Waalse feestdag in Namen. Vier jongeren zijn opgepakt, zo meldt het parket van Namen.
  [naar artikel]
 9. Parachutisten botsen in de lucht: man komt om, vrouw zwaargewond (08/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een botsing tussen twee Duitse parachutisten is een van hen fataal geworden. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen, een 30-jarige vrouw...
  [naar artikel]
 10. Twee parachutisten ontsnappen in één weekend aan de dood (17/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het voorbije weekend is tweemaal een parachutist neergestort. Dat gebeurde in Spa en het Limburgse Oudsbergen. Beide parachutisten overleefden hun val: een man werd zwaargewond, een vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 11. Belgische parachutisten nemen op 9 juni deel aan massasprong in Sainte-Mère-Église (01/06/2019 - Metro)
  Op zondag 9 juni neemt een zestigtal paracommando’s van het Belgische Special Operations Regiment deel aan een massaparachutesprong in de buurt van de Franse gemeente Sainte-Mère-Église. Dat is vernomen bij militaire bronnen. De sprong kadert in de herdenkingen ter ere van de 75ste verjaardag van D-day, de geallieerde landingen in Normandië op 6 juni 1944. België levert ook een transportvliegtuig van het type C-130 Hercules voor de herdenkingssprong. In totaal zullen zondag tien vliegtuigen uit zeven landen bijna 1.400 parachutisten, onder wie ongeveer 1.000 soldaten en 400 burgers, droppen. Op de agenda van die dag staan ook onder meer parachutesprongen met vrije val en overvluchten van het demonstratieteam van de Franse luchtmacht – Patrouille de France – en van de Franse civiele aerobatiek-formatie Breitling Jet Team. Sainte-Mère-Église ligt in het departement Manche in de regio Normandië. Het is een van de eerste dorpen die op 6 juni 1944 door de Amerikanen werden bevrijd. bron: Belga Het bericht Belgische parachutisten nemen op 9 juni deel aan massasprong in Sainte-Mère-Église verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Man ernstig gewond na kat-en-muisspel op dak café (13/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een man heeft zich maandagavond meer dan een uur verschanst op enkele daken in de buurt van het marktplein in Lommel. Politie en brandweer kwamen ter plaatse, maar hij weigerde naar beneden te komen. Uiteindelijk sprong hij en raakte hij ernstig gewond. Het is niet duidelijk wat hem bezielde.
  [naar artikel]
 13. Vier doden bij vliegtuigbotsing tijdens wedstrijd voor parachutisten (18/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de buurt van de Hongaarse hoofdstad Boedapest zijn twee kleine vliegtuigen tegen elkaar gebotst. Daarbij kwamen vier mensen om het leven,
  [naar artikel]
 14. Parachutisten breken wereldrecord ‘s nachts skydiven (16/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een groep parachutisten heeft het wereldrecord verbroken voor de grootste massa nachtelijke skydive. De groep van 64 voerde de waaghalzige stunt...
  [naar artikel]
 15. Kogelinslag verbrijzelt ruit van bus met Vlaamse Kazou-jongeren (10/07/2017 - De Redactie)
  De tieners uit de regio Mechelen-Turnhout kwamen terug van een surfvakantie uit Spanje. In de buurt van Tours sprong de ruit stuk. Niemand raakte gewond.
  [naar artikel]
 16. Twee agenten gewond bij gevecht in Namen (14/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gisterenavond zijn twee politieagenten gewond geraakt toen ze een gevecht probeerden te stoppen tijdens festiviteiten voor de Waalse feestdag in...
  [naar artikel]
 17. Skydivers maken indrukwekkende beelden tijdens sprong (27/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In Koksijde vielen afgelopen weekend parachutisten uit de lucht tijdens de derde editie van ‘Beach Boogie’ van de club Skydive Antwerp uit Hoevenen. Hun sprongen leveren deze prachtige beelden op.
  [naar artikel]
 18. Skydivers maken indrukwekkende beelden tijdens sprong (27/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Koksijde vielen afgelopen weekend parachutisten uit de lucht tijdens de derde editie van ‘Beach Boogie’ van de club Skydive Antwerp uit Hoevenen. Hun sprongen leveren deze prachtige beelden op.
  [naar artikel]
 19. Honderden parachutisten springen boven Normandië voor herdenking D-Day (03/06/2018 - Metro)
  Honderden parachutisten hebben zondag de landing op D-Day, 74 jaar geleden, herdacht met een sprong boven het Franse Normandië, waar de geallieerden op 6 juni 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog aan land kwamen. Zoals elk jaar wordt dat beslissend moment uit WOII verschillende dagen gevierd in Normandië. Zondag sprongen 575 soldaten uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Nederland en Roemenië uit C-130- en C-160-transportvliegtuigen boven de regio Saint-Mère Eglise om de operaties van de 82e en 101e Airborne Divisions op 6 juni 1944 te herdenken. De kleindochter van generaal Dwight Eisenhower, die de landing in Normandië plande, was zondag aanwezig in Frankrijk. “Dit is een iconische plaats voor heel wat redenen: voor de heldhaftigheid van de soldaten die hier hebben gevochten, maar ook voor de grote alliantie tussen de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk en de andere landen die vandaag aanwezig zijn”, aldus Susan Eisenhower op de nieuwswebsite van de Amerikaanse troepen Stars and Stripes. Duizenden toeschouwers zagen hoe de parachutisten omlaag kwamen bij heel goede weersomstandigheden. bron: Belga Het bericht Honderden parachutisten springen boven Normandië voor herdenking D-Day verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Met deze nieuwe stunt willen ‘onze’ parachutisten zoveelste prijs pakken (30/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het professionele parachutistenteam van Defensie HayaBusa, die al tientallen wereldtitels won, traint op het vliegveld in Moorsele om ook in een andere categorie de top te bereiken. Ze willen in vrije val figuren maken met acht, in plaats van vier parachutisten. “We blijven elkaar voortdurend uitdagen.”
  [naar artikel]
 21. Hogesnelheidstrein ontspoort in de buurt van Milaan: 2 doden, tientallen gewonden (06/02/2020 - VRT NWS)
  In de buurt van Milaan, in het noorden van Italië, is een hogesnelheidstrein ontspoord. Zeker twee wagons geraakten van de sporen, de twee machinisten overleefden het ongeval niet. Een dertigtal passagiers raakten gewond, niemand levensbedreigend.
  [naar artikel]
 22. Twee vluchtelingen op de vuist in opvangcentrum Florennes: twintiger gewond (14/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een gevecht tussen twee vluchtelingen in het opvangcentrum van Fedasil in Florennes (Namen) is een van de twee mannen gewond geraakt. Dat...
  [naar artikel]
 23. Israëli's gewond door stekende Palestijn (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Israëliërs zijn in de Oude Stad in Jeruzalem gewond geraakt bij een mesaanval. Een van hen, een vijftiger, raakte in de buurt van de...
  [naar artikel]
 24. Twee Israëliërs gewond bij mesaanval in Jeruzalem (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Israëliërs zijn in de Oude Stad in Jeruzalem gewond geraakt bij een mesaanval. Een van hen, een vijftiger, raakte in de buurt van de...
  [naar artikel]
 25. Politie schiet in Namen Vlaamse twintiger dood die wegcontrole ontvluchtte (31/01/2020 - Metro)
  In Namen heeft een politiepatrouille een autobestuurder, een Vlaamse twintiger, doodgeschoten. De bestuurder had in de nacht van donderdag op vrijdag een wegcontrole in het centrum van Namen ontvlucht. Dat meldt het parket van Namen. De achtervolging eindigde tussen Beez en Marche-les-Dames. Een andere man die in de buurt van het voertuig was toen de politie het wilde controleren, is zich intussen komen aanmelden bij de politie in Namen om verhoord te worden. Geen enkele politieagent raakte gewond, zegt de Naamse procureur des konings Vincent Macq. Er loopt een onderzoek, en het dossier werd ook toevertrouwd aan het Comité P. Er moet onder meer nagegaan worden of het gebruik van een vuurwapen legitiem en proportioneel was. bron: Belga Het bericht Politie schiet in Namen Vlaamse twintiger dood die wegcontrole ontvluchtte verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Man gewond na schietincident in rosse buurt in Schaarbeek (18/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  In een café in de Aarschotstraat in de gekende rosse buurt van Schaarbeek, is donderdagochtend een man gewond geraakt nadat een ruzie leidde tot een schietincident. Het Brussels parket onderzoekt de omstandigheden van het voorval.
  [naar artikel]
 27. Bestuurder kritiek gewond na frontale aanrijding in Perwez nabij Namen (03/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een frontale aanrijding vanavond op de N698 in Perwez, in de provincie Namen, raakte een van de bestuurders levensgevaarlijk gewond. Dat is...
  [naar artikel]
 28. Officieus record gevestigd boven Moorsele: 34 parachutisten vormen zeldzame ‘diamant’- formatie (30/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op het vliegveld van Moorsele is vandaag een officieus wereldrecord gevestigd. 34 parachutisten vormden er een zeldzame ‘diamant’- formatie in de...
  [naar artikel]
 29. Twee scouts aangereden d­­­oor trein (08/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Twee jongeren zijn gewond geraakt vlakbij het station van Haversin in de provincie Namen. Het zou gaan om twee scouts die een spel aan het spelen waren, dat meldt RTL.
  [naar artikel]
 30. Twee scouts aangereden d­­­oor trein (08/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Twee jongeren zijn gewond geraakt vlakbij het station van Haversin in de provincie Namen. Het zou gaan om twee scouts die een spel aan het spelen waren, dat meldt RTL.
  [naar artikel]
 31. Twee scouts aangereden d­­­oor trein (08/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Twee jongeren zijn gewond geraakt vlakbij het station van Haversin in de provincie Namen. Het zou gaan om twee scouts die een spel aan het spelen waren, dat meldt RTL.
  [naar artikel]
 32. Vrouw levensgevaarlijk gewond bij brand door ongeval in chalet: “Lichaam voor de helft verbrand” (08/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een vrouwelijke zestiger is zondagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een brand in haar chalet in Morville (Florennes), in de provincie Namen. Dat meldt het parket van Namen. Ze wordt in een kunstmatige coma gehouden.
  [naar artikel]
 33. Man sterft bij schietpartij in Flawinne, verdachte is nog op de vlucht (11/11/2019 - Metro)
  Een veertiger is zondagavond rond 21 uur omgekomen bij een schietpartij in Flawinne in de provincie Namen. De vermoedelijke dader is nog op de vlucht. Dat meldt het parket van Namen, dat berichten van verschillende media bevestigt. Het incident vond plaats in de buurt van de nachtwinkel Sun7 in Flawinne. Het slachtoffer, een 47-jarige man, liet samen met zijn partner hun hond uit toen hij met verschillende mensen ruzie kreeg. Een van hen schoot op het slachtoffer en sloeg vervolgens op de vlucht. De partner van het slachtoffer zou ook gewond zijn, maar dat kon het parket niet bevestigen. De buurt is afgezet en de vermoedelijke schutter wordt nog steeds gezocht. bron: Belga Het bericht Man sterft bij schietpartij in Flawinne, verdachte is nog op de vlucht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Twee treinen gebotst in Oostenrijk (22/12/2017 - De Tijd)
  22:39 In de buurt van Wenen raakten vrijdagavond acht mensen zwaar gewond bij een treinramp, nadat twee sneltreinen tegen elkaar botsten.
  [naar artikel]
 35. Jonge inbreker breekt been bij sprong uit raam van appartement en wordt opgepakt (18/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een 20-jarige man is dinsdagnacht opgepakt door de politie in het kader van een inbraak in een appartement in de Delinstraat in Antwerpen-Noord. De jongeman raakte gewond aan het been, vermoedelijk als gevolg van een sprong uit het raam van het appartement.
  [naar artikel]
 36. Vrouw levensgevaarlijk gewond na sprong met parachute die niet opende (17/02/2019 - VRT NWS)
  Een vrouw van in de vijftig is zaterdag zwaar gewond geraakt nabij Spa tijdens een fout gelopen parachutesprong, zo meldt het parket van Luik. Haar leven is in gevaar.
  [naar artikel]
 37. Kinderen De Sprong maken ritje door Maaseik met de Sint (06/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op woensdag 5 december kregen de leerlingen van GO! BS De Sprong hoog bezoek... Sinterklaas en twee van zijn pieten arriveerden in de schoolbus! Maar ook de kindjes van juf Geert, juf Daphne en juf Rebecca zaten op deze bus. Wat een ervaring voor de kleinste kleutertjes, maar ook voor alle andere kinderen van De Sprong.
  [naar artikel]
 38. Skydivers botsen bijna met gevechtsvliegtuigen (12/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee skydivers zijn in het Engelse Cambridgeshire bijna in botsing gekomen met twee straaljagers. De parachutisten filmden met een helmcamera hoe...
  [naar artikel]
 39. Agent gewond na schietpartij in Moskou (24/08/2018 - Metro)
  In het centrum van de Russische hoofdstad Moskou heeft een man donderdagavond het vuur geopend op twee politieagenten. Dat meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag. Een van de twee agenten raakte gewond. Ook de dader werd zwaar verwond. De schietpartij vond plaats in de buurt van het kantoor van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens het Russische staatspersagentschap TASS maakten de agenten deel uit van een speciale eenheid die Russen bewaken op diplomatieke missies in het buitenland. Bron: Belga   Het bericht Agent gewond na schietpartij in Moskou verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Kater Tijger al twee weken vermist na autoritje met de buurvrouw (07/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op Facebook circuleert een oproep om in de buurt van Heist-op-den-Berg mee te zoeken naar de 10-jarige kater Tijger. De poes reed twee weken geleden per ongeluk mee met de buurvrouw van de eigenares en sprong aan een tankstation op de Liersesteenweg uit de wagen. Intussen is hij nog steeds zoek.
  [naar artikel]
 41. Explosie in Utrecht: appartement volledig uitgebrand, twee gewonden (21/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Door een explosie in de Nederlandse stad Utrecht zijn donderdagavond twee mensen gewond geraakt. Een van de slachtoffers is een agent. Hij sprong uit het pand en is er ernstig aan toe, meldt de politie. Over het andere slachtoffer is nog niets bekendgemaakt. Volgens getuigen ter plekke is de situatie chaotisch.
  [naar artikel]
 42. Explosie in Utrecht: appartement volledig uitgebrand, twee gewonden (21/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Door een explosie in de Nederlandse stad Utrecht zijn donderdagavond twee mensen gewond geraakt. Een van de slachtoffers is een agent. Hij sprong uit het pand en is er ernstig aan toe, meldt de politie. Over het andere slachtoffer is nog niets bekendgemaakt. Volgens getuigen ter plekke is de situatie chaotisch.
  [naar artikel]
 43. Voertuig met één of meer lichamen in Namen uit Samber gehaald (01/11/2018 - De Standaard)
  In de buurt van Namen heeft de brandweer een auto uit het water gehaald, met in de kofferbak het lichaam van een jonge vrouw.
  [naar artikel]
 44. Voertuig met één of meer lichamen in Namen uit Samber gehaald (01/11/2018 - De Standaard)
  In de buurt van Namen heeft de brandweer een auto uit het water gehaald, met in de kofferbak het lichaam van een jonge vrouw.
  [naar artikel]
 45. Vrouw in levensgevaar na sprong uit raam van brandend appartement (10/02/2019 - De Standaard)
  Een alleenstaande moeder van twee kinderen is zondagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een brand in Duffel. Ze werd ingesloten door het vuur en moest uit het raam van de tweede verdieping springen. Haar twee kinderen hadden eerder via de trappenhal naar buiten kunnen vluchten.
  [naar artikel]
 46. Twee jongeren komen om het leven bij verkeersongeval in Namen (19/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bij een verkeersongeval in Bambois, in de provincie Namen, zijn woensdagavond twee jongeren - geboren in 1996 en 2002 - om het leven gekomen. Er vielen ook twee lichtgewonden, zo meldt het parket van Namen.
  [naar artikel]
 47. Twee gewonden bij steekpartij aan Brussels Zuidstation (09/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de buurt van het Brusselse Zuidstation zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt bij een steekpartij. De feiten speelden zich om 15.50 uur af...
  [naar artikel]
 48. Stier springt in tribune en richt ravage aan, 19 mensen raken gewond (02/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens het jaarlijkse ‘correbous’ in het Spaanse Videres zijn 19 mensen gewond geraakt nadat een stier vanuit de arena de tribune in sprong....
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.