Je chocolade- en wijnavond zou wel eens medisch verantwoord kunnen zijn. Een recente studie heeft aangetoond dat pure chocolade en rode wijn verjongend werken. Onderzoekers van de universiteiten van Exeter en Brighton hebben ontdekt dat een chemische samenstelling die gevonden wordt in pure chocolade en rode wijn, oude cellen kan verjongen. Goed nieuws voor chocoladefanaten […] [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
Niets dat de sleur van de werkdag zo succesvol doorbreekt en je nieuwe energie geeft als een smakelijke namiddagsnack. Sommigen zweren bij rauwe [naar artikel]
De komende dagen vindt in Brussel het chocoladesalon plaats. Maar een bezoekje aan de vele chocoladewinkels in de buurt van de Brusselse Grote Markt leert dat een bescherming van het label "Belgische chocolade"dringend nodig is. [naar artikel]
België heeft vorig jaar 250.000 ton chocolade en chocoladerepen uitgevoerd, waarmee ons land in Europa goed is voor de derde plaats, na Duitsland [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.