Doe ons aan een wildgerecht als dit denken en het water komt ons instant in de mond. De everzwijnragout is een smaakbom, de porto maakt van de jus... [naar artikel]
Wild met bier combineren zit in de culinaire wereld stevig in de lift. Het is dan ook zowat het meest perfecte huwelijk ooit, naar onze bescheiden... [naar artikel]
Topchef Geert Van Hecke van sterrenrestaurant Zet’joe in Brugge proeft negen keer pommes duchesse, ofte hertoginnenaardappelen, uit het diepvriesvak van de supermarkt. Hij gaat op zoek naar een lekkere volle aardappelsmaak in een mooi torentje – maar dat feestje gaat niet altijd door. [naar artikel]
Of je nu vlees, vis of vegetarisch eet, een pomme duchesseke past er met de eindejaarsfeesten altijd bij. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge gooide er voor ons acht in de frietpot: zes supermarktmerken én ook nog die van Belviva en McCain. Hij heeft alvast goed nieuws voor onze portefeuille: “De duurste zijn daarom niet de beste.” [naar artikel]
De hele lente en zomer dromen we ervan, en nu is het eindelijk zover: het wildseizoen is geopend! En omdat dat gevierd moet worden, halen we er... [naar artikel]
Everzwijn-wat? Wel, mijnheer Parmentier maakte er in de 18de eeuw zijn missie van om de aardappel populair te maken bij de Frankse bevolking. Tot... [naar artikel]
Het worden drukke weken voor de wildverwerkingsbedrijven, want het wildseizoen is begonnen. Ook wildhandelaar Willy Buvens uit Bekkevoort levert nu volop wild aan supermarkten en restaurants. Naast het wild dat in België wordt geschoten, komt 80 procent uit het buitenland om aan de vraag te kunnen voldoen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.