14:39 Greenyard heeft last van teveel bananen. En Floridienne van te weinig boter. [naar artikel]
In 2022 at een gemiddelde Belg zo'n 7,7 kilogram bananen. Dat blijkt uit recente cijfers van het VLAM, het Vlaams Instituut voor agro- en visserijmarketing. Ook supermarkten zien de verkoop van bananen stijgen. Waarom zijn bananen zo populair? En zijn ze ook gezond? De Inspecteur zoekt het uit. [naar artikel]
Een goedkope pangasius voor de prijs van een dure noordzeetong. Nieuw gesjoemel met uitstootcijfers bij Volkswagen. Bedrieglijke labels in het koelvak. Het lijkt wel de week van de belazerde consument. Bedrijven zetten ons af, de overheid laat het oogluikend toe en wij staan erbij en betalen vrolijk de rekening. Waarom kan dat zomaar? [naar artikel]
Toegegeven, er zijn vervelender dingen dan bananen pellen, maar achteraf zit je toch altijd maar mooi met die schil opgescheept, een schil die dan wel vol voedingsstoffen zit, maar die je toch nooit opeet. Telers in Okayama, Japan, zijn er nu in geslaagd bananen te kweken met een schil die zo dun is, dat je ze zonder probleem mee kan opeten. [naar artikel]
De Grote Test is deze week écht een grote test. Sterrenchef Danny Horseele van restaurant Horseele in Gent ging met zijn mes door liefst 34 pakjes ongezouten roomboter. Op zoek naar dé beste boter om mee te bakken of te serveren bij de paasbrunch. Zijn commentaar na deze botermarathon? “Geef me die beste nog eens, daar blijf je toch van eten? Een groot verschil met de slechtste. Die lijkt in een zeepcentrale gemaakt in de plaats van een melkerij. Ideaal voor wie van de dokter geen boter meer mag eten.” [naar artikel]
Zeker bij exotisch fruit is ‘vers’ een rekbaar adjectief. Alvorens ze in de Belgische winkelrekken belanden, toeven ananassen en bananen twee weken... [naar artikel]
Wanneer je exotisch fruit zoals bananen, ananas of kiwi’s ‘vers’ in de winkel koopt, hebben die meestal al een lange importreis achter de rug. Gemiddeld vertoeven bananen en ananassen zo'n twee weken lang in de buik van een vrachtschip, kiwi’s gemiddeld vijf weken. “Zelfs na 9 maanden zijn bananen nog helemaal groen bij aankomst”, klinkt het. Maar hoe kan het dan dat ze na zo'n lange reis pas perfect rijp worden in onze eigen fruitmand? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.