De Spanjaarden kampen met een tekort aan hun vermaarde ibericoham en serranoham nu rijke Chinezen zich op de delicatesse hebben gestort. Na het... [naar artikel]
De tonijn is één van de meest bedreigde vissoorten en op 2 mei vieren we de internationale dag van de tonijn om die schaarste meer in de kijker te zetten. “Ook voor tonijn in blik bestaan er heel wat duurzame opties", vertelt Jelle Beeckman, beter bekend als ‘The Messy Chef’. Hoe herken je dan de duurzaam gevangen tonijn uit blik? En wat maak je met de blikvis klaar buiten de traditionele gevulde perziken? Hij deelt tips én recepten om je vingers bij af te likken. [naar artikel]
11:37 DEME investeert fors in moderne schepen. ‘Het is de enige manier om onze Chinese concurrent Chec te verslaan’, zegt de baggeraar. Tegelijk verwacht hij veel van Cosco, die andere Chinees, waarmee hij ... [naar artikel]
Horeca-groothandelaar Metro Cash & Carry kocht de eerste hopscheuten van het jaar in de Roeselaarse REO Veiling. Er ging 173 euro voor 100 gram over de toonbank. De hopscheuten belanden dezelfde avond al op het bord van verschillende topzaken, waaronder The Jane. [naar artikel]
De afgelopen twee jaar is de prijs van garnalen gestegen van ongeveer 70 euro per kilogram tot bijna 100 euro. Daarmee zijn de kleine diertjes stilaan duurder dan de Noorse kreeft. [naar artikel]
Ieperse chocoladen katjes worden straks als duur Valentijnsgeschenk verkocht in Japan, mét info over de middeleeuwse legende én één golden ticket voor de Kattenstoet van 2018. [naar artikel]
Gevangenen proberen niet alleen wapens en gsm’s binnen te smokkelen in de streng beveiligde gevangenisvleugels waar geradicaliseerde gedetineerden opgesloten zitten. In de gevangenis van Hasselt werd één gedetineerde al drie keer betrapt terwijl hij probeerde om een kebab en dadels naar zijn cel te smokkelen. [naar artikel]
Een boterham met groene stipjes zeewier in. Frietjes met zeewierpoeder. Of gewoon een lekker geblancheerd takje eikenwier. Zeewier is een delicatesse, en je kunt het gewoon gaan afknippen aan onze kust, zegt chef-kok Donald Deschagt, die een zeewierkookboek op de markt brengt. “Het is hét eten van de toekomst.” [naar artikel]
De aanhoudende vorst veroorzaakt heel wat ongerustheid bij lokale hoptelers en chefs. Er kan op dit moment niet geoogst worden uit de volle grond. Houden de vriestemperaturen nog wat langer aan, dan dreigt een deel van de exclusieve oogst verloren te gaan. [naar artikel]
Bij een Antwerpse slager hebben ze een nieuwe aanbieding in hun gamma wild: zebravlees. Het vlees wordt ingevoerd vanuit Zuid-Afrika waar de dieren speciaal voor consumptie gekweekt worden in wildgebieden. De klanten hebben er een uiteenlopende mening over. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.