Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

'Russische generaal leverde BUK-raket'

09/12/2017 - 02:45
"Het onderzoekscollectief Bellingcat zegt een Russische generaal te hebben geïdentificeerd die betrokken was bij de levering van de BUK-raket waarmee in 2014 vlucht MH17 werd neergeschoten. Hij zou de figuur met de schuilnaam 'Delfin' ('Dolfijn') zijn wiens gesprekken door de Oekraïense geheime dienst SBOe zijn onderschept."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 'Russische generaal leverde BUK-raket' (09/12/2017 - De Morgen)

Het onderzoekscollectief Bellingcat zegt een Russische generaal te hebben geïdentificeerd die betrokken was bij de levering van de BUK-raket waarmee in 2014 vlucht MH17 werd neergeschoten. Hij zou de figuur met de schuilnaam 'Delfin' ('Dolfijn') zijn wiens gesprekken door de Oekraïense geheime dienst SBOe zijn onderschept. [naar artikel]


2. Generaal ontslagen, generaal gedood: Rusland verliest officieren aan de lopende band (13/07/2023 - Het Belang van Limburg)

De Russische generaal-majoor Ivan Popov heeft – naar eigen zeggen – zijn spullen mogen pakken nadat hij commentaar op de legertop leverde. Kort daarvoor kwam zijn collega Oleg Tsokov om het leven bij een Oekraïense raketaanval. Volgens westerse analisten verliest Rusland ongebruikelijk snel zijn hoogste officieren. [naar artikel]


3. Opnieuw stoelendans in Russische legertop: betekent afscheid van ‘Generaal Armageddon’ komst van nieuwe Russische offensieven? (12/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Live - Dodentol ‘massale Russische luchtaanval’ op flatgebouw loopt op tot 6 • ‘Russische majoor-generaal gedood bij raketaanval’ (13/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Live - ‘Russische majoor-generaal gedood bij raketaanval’ • Dodentol ‘massale Russische luchtaanval’ op flatgebouw loopt op tot 6 (13/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Live - Poolse generaal: object dat in Pools luchtruim vloog, is vermoedelijk Russische raket • Josep Borrell veroordeelt ‘laffe’ Russische aanvallen (29/12/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Russische journaliste die openlijk kritiek leverde op oorlog in Oekraïne opgepakt (18/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Marina Ovsjannikova, de Russische journaliste die in maart tijdens een nieuwsuitzending op de Russische staatstelevisie verscheen met een plakkaat tegen de oorlog in Oekraïne en afgelopen vrijdag in Moskou opnieuw met protest tegen de oorlog van zich liet horen, is opgepakt. Dat meldt haar advocaat zondagavond op de online berichtendienst Telegram. "Er is geen informatie over waar ze is.” [naar artikel]


8. Russische journaliste die openlijk kritiek leverde op oorlog in Oekraïne opnieuw opgepakt (18/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Marina Ovsjannikova, de Russische journaliste die in maart tijdens een nieuwsuitzending op de Russische staatstelevisie verscheen met een plakkaat tegen de oorlog in Oekraïne en afgelopen vrijdag in Moskou opnieuw met protest tegen de oorlog van zich liet horen, is opnieuw opgepakt. Dat meldt haar advocaat zondagavond op de online berichtendienst Telegram. [naar artikel]


9. “Ik wil me verontschuldigen tegenover alle Oekraïners”: Russische rechtbank veroordeelt journalist omdat hij kritiek leverde op invasie (06/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een Russische rechtbank heeft woensdag de Russische journalist en blogger Roman Ivanov veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf omdat hij op sociale media kritiek had geuit op de inval van Moskou in Oekraïne. Rusland viel het land eind februari 2022 binnen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!