Het restaurant Acaciahof uit Overpelt heeft een moedige manier gevonden om voedselverspilling tegen te gaan. Wie zijn bord niet leeg eet, krijgt 2 euro extra aangerekend. De opbrengst gaat naar een goed doel. "Hier gingen meerdere emmers van 15 à 20 liter per dag de vuilbak in", zegt restauranthoudster Isabelle Snoeckx in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]
Omdat ze al die voedselverspilling niet meer konden aanzien, hebben ze bij het Overpeltse restaurant Acaciahof een opmerkelijke maatregel ingevoerd. Wie zijn bord niet leeg eet, moet 2 euro meer betalen. “Meerdere emmers van vijftien à twintig liter gingen hier dagelijks de vuilnisbak in”, verklaarde restauranthoudster Isabelle Snoeckx in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1. De opbrengst van de maatregel gaat naar een goed doel. [naar artikel]
Omdat ze al die voedselverspilling niet meer konden aanzien, hebben ze bij het Overpeltse restaurant Acaciahof een opmerkelijke maatregel ingevoerd. Wie zijn bord niet leeg eet, moet 2 euro meer betalen. “Meerdere emmers van vijftien à twintig liter gingen hier dagelijks de vuilnisbak in”, verklaarde restauranthoudster Isabelle Snoeckx in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1. De opbrengst van de maatregel gaat naar een goed doel. [naar artikel]
Als bourgondiërs eten we graag goed én vaak ook veel. Maar wat als je liever een kleinere portie wilt en je geen zin hebt in een kindergerecht van de kaart? Bij restobar Batteliek in Mechelen bieden ze van sommige hoofdgerechten drie verschillende portiegroottes aan. “We merken dat ook de kleine varianten heel vaak worden besteld”, zegt William Leclef. [naar artikel]
Ze deden altijd alles samen. Hij en zijn Monique. Maar Monique stierf te vroeg. Hij liet zich gaan, werd een ‘oud mannetje’. Maar Michel Le Bacq herpakte zich. Zo goed en zo kwaad het kan. [naar artikel]
Brasserie Royal in Begijnendijk krijgt nieuwe eigenaars, die het restaurant zullen omvormen tot Anders. Daar kunnen klanten voor een vaste prijs zo veel eten bestellen als ze willen, maar ze moeten hun bord wel leegeten. “Want wie dat niet doet, betaalt 2 euro extra.” [naar artikel]
Oef, dit jaar hoeven we niet per se buiten rond een vuurkorf het kerstdiner binnen te spelen. We kunnen weer gezellig binnen tafelen, maar daar horen wel een hoop geschreven en ongeschreven regeltjes bij. Want hoe groet je de gastvrouw? En is het oké om te helpen met afruimen? Deze tips van etiquette-expert Kevin Strubbe bombarderen je in geen tijd tot favoriete genodigde. [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
De Chinese president Xi Jinping neemt de strijd tegen voedselverspilling ernstig. Als onderdeel van zijn zogenaamde ‘Operatie Leeg Bord’ ligt een wet voor ter ondertekening met hoge boetes voor bedrijven die voedselverspilling faciliteren of promoten. Ook Chinezen die op restaurant hun bord niet leeg eten, zouden een boete kunnen krijgen. Dat schrijft The Guardian. [naar artikel]
Een boete voor wie zijn bord niet leeg eet. Dat is het nieuwe principe bij zomerbar Café Kamyon op Linkeroever. De boete geldt alleen voor wie à volonté gaat brunchen. Café Kamyon wil zo voedselverspilling tegengaan. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.