Niet diëten, maar wel mindful eten om af te vallen. Dat belooft een nieuwe hype die overgewaaid komt uit de VS. De app Eat Right Now, ontwikkeld door psychiater en verslavingsexpert Judson Brewer, zou je erbij helpen. Wij legden het voor aan diëtist Michaël Sels van het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. “Alles wat je ziet, is erop gericht je meer te doen eten.” [naar artikel]
Niet op dieet en toch een paar kilo's verliezen, het klinkt als een verre droom. En toch is dat precies wat ons beloofd wordt op het Europees [naar artikel]
Voor velen herkenbaar: snel iets naar binnen schrokken, tussen al je afspraken door. Wat je eet is natuurlijk belangrijk. Maar ook hoe én waarom speelt een rol. Diëtiste en NINA-experte Sanne Mouha is voorstander van mindful eten: stilstaan bij de ervaring die eten je geeft. Makkelijker gezegd dan gedaan, zeg je? Met vijf tips helpt Sanne je op weg. [naar artikel]
Op het werk, thuis of in de supermarkt: op dit moment lijken er wel overal paaseitjes te liggen. De verleiding is dan ook groot om daar iedere dag van te smullen. Maar hoeveel van die paaseitjes kan je eten zonder dat je er extra kilo’s voor in de plek krijgt? Diëtiste Sanne Mouha maakt de rekensom. [naar artikel]
Naast mindful run en mindful walk, een concept dat overwaaide uit Nederland in 2014 , is er nu ook mindful fietsen: een combinatie van mindfulness en bewust efficiënt fietsen, waar neusademhaling centraal staat. "Je kan er heel veel bij winnen door het op de juiste manier te doen", zegt mindful cycling coach Tania Stadsbader uit Herne. [naar artikel]
Op het werk, thuis of in de supermarkt: op dit moment lijken er wel overal paaseitjes te liggen. De verleiding is dan ook groot om daar iedere dag van te smullen. Maar hoeveel van die paaseitjes kan je eten zonder dat je er extra kilo’s voor in de plek krijgt? Diëtiste Sanne Mouha maakt de rekensom. [naar artikel]
Ontbijten doe ik steevast met een Coca-Cola Zero, het stoflaagje op mijn kookpotten doet vermoeden dat ik in de Sahara leef en dineren doe ik... [naar artikel]
Wat te doen als je handbagage negen kilo weegt, maar vanaf zeven kilo extra moet betalen? Ga dan gewoon met wat extra kleren op het vliegtuig... [naar artikel]
Gezond eten is belangrijk, dat weten we allemaal. Toch is de keuze voor een zak chips of een hele chocoladereep soms makkelijk gemaakt. Diëtist... [naar artikel]
Al meerdere dieetpogingen geprobeerd, zonder succes? Vergeet koolhydraten schrappen of vetten mijden, deze afvalmethode heeft niks met eten te [naar artikel]
Een vrouw die 50 kilo afvalt op een jaar of een man die trots een rauwe lever eet als vieruurtje: het ‘carnivoordieet’ gaat viraal op sociale media. Aanhangers zijn lyrisch: zonder te sporten zouden ze tientallen kilo’s verliezen, spieren opbouwen én menopauzeklachten zouden minderen. Om die reden is ook Barbara Sarafian fan. En alleen dierlijke producten eten zoals vlees, vis en eieren: klinkt nog lekker ook. Is het echt gezond? Diëtiste Sanne Mouha reageert. “Je verliest ‘nutteloze’ kilo’s.” [naar artikel]
Elk jaar wordt in Vlaanderen 907 miljoen kilo perfect eetbaar voedsel weggegooid. De gezinnen verspillen 241 miljoen kilo, of 88 kilo per... [naar artikel]
Hoe val je op eigen kracht veertig kilo af? En hoe blijf je dan op gewicht, zonder eeuwig te jojoën? Marije (26) was als kind erg ziek en kreeg een verkeerde relatie met eten, waardoor ze bijna honderd kilo woog. Haar porties waren te groot en ze had constant cravings. Ze deelt in detail hoe ze het roer omgooide, ook toen ze een keer ‘afvalmoe’ was en dreigde te hervallen. “Ik voelde dat de ‘alles of niks’-methode geen zin had.” [naar artikel]
Gevulde kalkoen, foie gras, varkensrollades en rundstong: traditioneel staat kerst gelijk aan een ongegeneerd vleesfestijn. Toch schuiven steeds meer Vlamingen met kerst hun stuk vlees opzij. Extra voer voor discussie aan de kerstdis? [naar artikel]
Tot twee keer toe heeft Koen Crucke zichzelf kunnen overtuigen om met succes een zeer streng dieet te volgen. De acteur en operazanger woog vroeger 130 kilo, waarna zijn gewicht schommelde van 70 kilo naar 113 kilo. In het programma ‘Over Eten’ vertelde Crucke welke eetgewoontes hij er nu op nahoudt en zijn huidige gewicht van 67 kilo onder controle kan houden. [naar artikel]
Soms lijkt het alsof we niet meer kunnen eten zonder eerst een foto van ons bord op Instagram te posten. Dat foto's van eten uploaden ook gezond kan zijn, bewijst de 27-jarige foodblogster Kerry Swift. Ze verloor ondertussen bijna veertig kilo door elke dag een foto van haar maaltijd te nemen en op Instagram te delen. [naar artikel]
De feestdagen komen eraan en die staan vaak synoniem voor cadeaus, familie en vrienden, maar ook drinken en veel eten. Enkele kilo’s extra als... [naar artikel]
Als het kan vragen we liefst vier gasten extra met kerst. Al geeft een kleinere versoepeling meer mentale rust. [naar artikel]
Hakken blijven in de kast, pantoffels mogen eruit: kerst wordt comfortabel. Maar daarom niet minder feestelijk. Met de juiste kleuren en stofjes kan je in stijl en zonder zorgen van dat extra kroketje genieten. Styliste Liesbeth Verlinden toont hoe. [naar artikel]
Koolhydraatarm eten en het ketodieet zijn al jaren erg populair. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt deze diëten zo anders dan andere veranderingen in je eetpatroon? Pascale Naessens (53) en Ilja Drost (52) vertellen over hun ervaringen. “Op mijn zwaarst woog ik 260 kilo. In het ziekenhuis paste ik zelfs niet in de CT-scan. Toen kreeg ik het advies om low-carb te gaan eten.” [naar artikel]
Maasmechelaar William Niessen (17) woog een jaar geleden nog 125 kilo. Vandaag geeft zijn weegschaal nog 80 kilo aan. “Die 45 kilo ben ik enkel kwijtgeraakt door te sporten en gezond te eten.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.