Het aantal horecazaken in Leuven is de afgelopen jaren gestegen, ondanks het verkeerscirculatieplan dat sinds eind 2016 het autoverkeer in de binnenstad meer aan banden legt. Dat zegt Danny Justens, voorzitter van Horeca Leuven. De vereniging dringt toch aan op een aantal maatregelen ten aanzien van het huidige plan. [naar artikel]
De horeca krijgt rake klappen door de coronacrisis nu de horeca al enkele weken gesloten blijft en we met z’n allen in ons kot moeten blijven. Het... [naar artikel]
Om klaar te zijn voor een mogelijke versoepeling van de coronamaatregelen tegen 8 juni vragen alvast 200 Brusselse horecazaken een terrasuitbreiding aan. Lees en bekijk hier het coronanieuws van dinsdag 26 mei. [naar artikel]
Het aantal horecazaken in Leuven is de jongste jaren sterk toegenomen. Schepen van Handel Johan Geleyns heeft de indruk dat er hier en daar zelfs sprake is van een overaanbod, vooral bij de koffiebars. Hij denkt dat de coronacrisis het overaanbod op de horecamarkt zal corrigeren. "20 procent van de horecazaken zal binnen één tot twee jaar niet meer bestaan." [naar artikel]
1 op de 3 horecazaken heeft geen CO?-meter, dat blijkt uit controles van de FOD Volksgezondheid. Nochtans is zo'n meter verplicht volgens de huidige coronamaatregelen. "We hebben genoeg luchtcirculatie omdat we al onze deuren openzetten", reageert onder meer een Antwerps café dat geen CO?-meter heeft geïnstalleerd. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen stelt voor om het systeem van de witte kassa uit te breiden naar alle horecazaken, van bruine kroeg tot voetbalcafetaria. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. In ruil vraagt de beroepsvereniging aan de politiek extra steunmaatregelen bij de stijgende prijzen en het personeelstekort, zoals een btw-verlaging op niet-alcoholische dranken. [naar artikel]
In 2017 werden 43 procent van de horecazaken betrapt op zwartwerk. De cijfers zijn gelijkaardig met 2016 en 2015. De cijfers staan in De Standaard en zijn bevestigd aan VRT NWS. Het aantal horecazaken dat tegen de lamp loopt is amper gedaald, ondanks de invoering van de witte kassa en de flexi-jobs: twee systemen die zwartwerk in de horeca moesten tegengaan. Volgens staatssecretaris voor Fraudebestrijding Philippe De Backer (Open VLD) is er wel degelijk een "verwitting" bezig van de sector. De cijfers blijven volgens hem gelijk omdat de inspectiediensten zeer gericht controleren. [naar artikel]
In Nederland beslissen duizenden horecaondernemers om vanaf 17 januari de coronamaatregelen naast zich neer te leggen. Ze zullen de deuren van hun cafés en restaurants openen, verbod of niet. [naar artikel]
“Waar de overheid geen knopen durft door te hakken doen wij dat wel: wij gaan niet open op 8 mei! Wij kiezen voor kwaliteit en topservice en dat kan enkel wanneer we volledig openen. Voor ons geen domme beslissingen en halfslachtige compromissen.” Chefkok Alex Verhoeven (32) liet voor één keer zijn frustraties de vrije loop. Ook bij andere horecazaken zoals Haut Ru en DE Jachthoorn in Hoogstraten klinkt er vertwijfeling. [naar artikel]
K2 zoekt K3-jurylid Gordon heeft vandaag de deuren van zijn horecazaken in Amsterdam en Blaricum geopend, tegen de in Nederland geldende coronamaatregelen in. “Iemand moet het voortouw nemen en ik doe het graag”, zegt hij op Instagram. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.