De Britse krant The Guardian bericht over een 'rel' tussen België en Nederland over onze kustlijn. Volgens een medewerker van de Nederlandse dienst Natuurmonumenten is die vooral een voorbeeld van hoe het niet moet. 'Onze kust is een Belgische parel', reageert staatssecretaris voor de Noordzee en fervent kustganger Philippe De Backer (Open VLD). [naar artikel]
Ja, steak met friet is zalig. Maar soms mag het wel eens iets anders zijn: iets gezonder, iets unieker, iets met nog een tikkeltje meer smaak zelfs. In dat geval: zoete aardappel to the rescue! Zeker als je hem heerlijk krokant bakt en serveert met een frisse honing-limoendressing. Yumm! [naar artikel]
De Frietist in Kortenberg levert vanaf nu geen frietjes meer in de traditionele verpakking, maar wel op … hete platen. “Dat is beter voor het milieu, en de frietjes zijn zelfs lekkerder. Ze worden niet plat en blijven dus krokant”, zegt zaakvoerder Sven Broeckx. De uitbater is overtuigd van zijn nieuwe systeem, en is alvast van plan 200 platen bij te bestellen. [naar artikel]
Hoog boven de wolken vliegen, al dromend over de verre bestemming waar je zult landen. De meesten vinden het hemels, maar voor een heel aantal mensen zijn vliegtuigen de hel. Lisa Di Giovanni (20) behoort tot die tweede groep. “Eens ik op zo’n vliegtuigstoeltje zit, begin ik te trillen als een rietje.” Gedragstherapeute Barbara Depreeuw geeft zeven tips voor mensen met vliegangst, zodat je zorgeloos op je bestemming geraakt tijdens de (paas)vakantie. [naar artikel]
Konijn met bier of pruimen is een Belgische favoriet en terecht. Maar dit keer bereiden wij het stukje vlees op z’n Italiaans: met tomaat, olijven... [naar artikel]
Geloof ons, van deze auberginekoekjes kan je niet afblijven. De aubergine met kaaskorstje is origineel en ongelofelijk lekker. [naar artikel]
Avondje pizza gegeten, en heb je nog een paar stukken over voor de volgende dag? Helaas lijkt het zo goed als onmogelijk om de korst even [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.