In Kopenhagen vond afgelopen week de opening plaats van de nieuwe locatie van Noma, in 2010, 2011, 2012 en 2014 uitgeroepen tot het beste restaurant van de wereld. Wij mochten er als enige krant bij zijn, met dank aan Jacques Colemont van het Hasseltse eethuis Figaro. [naar artikel]
De zaken gaan erg goed in Bank Tavern, een pub in Bristol. Hun ‘zondagse roast’ is zo populair dat mensen vier jaar op voorhand moeten reserveren. Daarmee heeft de pub de langste wachtlijst ter wereld. [naar artikel]
Eerder deze week bracht onze krant aan het licht dat een vriend van spoorbaas Sophie Dutordoir twee jaar lang de best betaalde consultant was van een dochterbedrijf van de NMBS. Maar met zijn 2.200 euro per dag staat hij nog lang niet bovenaan de lijst met grootverdieners in de consultancy. Onze onderzoekscel ging op zoek: wie zijn de duurste consultants van ons land? Hoeveel verdienen ze? En vooral, zijn ze het waard? [naar artikel]
Met zes keer chocolade voor tafel acht is Noma in het Deense Kopenhagen, een van de beste restaurants ter wereld, vrijdag na 13 jaar dienst gesloten. Zaterdag was er een feest voor 250 werknemers, vrienden en kennissen. Chef Jacques Colemont van Figaro in Hasselt kreeg een uitnodiging en wij mochten mee. Het afscheid van Noma werd meteen een housewarming voor het nieuwe Noma: aan de rand van de al even wereldberoemde vrijstaat Christiania komt er een stadsboerderij. [naar artikel]
De afwasser van Noma wordt mede-eigenaar van het Deense sterrenrestaurant. Dat deelde topchef Rene Redzepi zelf mee via Instagram. Afwasser Ali [naar artikel]
De afwasser van het Deense sterrenrestaurant Noma mag zich officieel partner noemen van de zaak. “Hij is een vaste waarde die we niet zouden kunnen missen”, luidt het. [naar artikel]
De 62-jarige afwasser Ali Sonko is door sterrenchef René Redzepi aangeduid als mede-eigenaar van zijn Deense toprestaurant Noma. De Gambiaan Sonko werkte al sinds de opening in het restaurant en Redzepi noemt hem "het hart en de ziel van Noma". [naar artikel]
Chef Sergio Herman en chocolatier Dominique Persoone zijn op culinaire expeditie in Mexico, en vandaag eten ze in topchef René Redzepi’s pop-uprestaurant Noma op het strand van Tulum. Kers op de taart: een babbel met Redzepi zelf en een rondleiding in de keuken. [naar artikel]
Het nieuwe Noma in Kopenhagen stond de voorbije weken in de spotlights. Ten huize Redzepi werd tegelijkertijd in alle stilte gewerkt aan een ander project. Nadine, de vrouw van René, maakte een boek over thuiskoken, dat ze Downtime doopte. [naar artikel]
Chef Sofie Dumont heeft maar twee dingen nodig voor een perfecte zomer: een vakantie op Ibiza en een barbecue. Die deelt ze graag met haar gasten in de reeks 'Happy Moments in Ibiza'. In achtste en laatste aflevering verwelkomt ze Boris Buono, "de liefste en meest getalenteerde chef van het eiland met twee restaurants". Samen met de ex-chef bij sterrenzaak Noma in Kopenhagen maakt ze tapa's op basis van vis en een zomerse cocktail om het seizoen mee af te sluiten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.