Van antioxidanten in chocolade is bekend dat ze de bloeddruk verlagen. Dat betekent wel niet dat je extra veel chocolade moet eten. [naar artikel]
We lezen het wel vaker: chocolade is met uitsterven bedreigd. Een straffe uitspraak, maar niet helemaal onterecht. Als de industrie niet verandert, geven de toekomstige cacaoboeren er immers de brui aan. [naar artikel]
Altijd al eens cacaobonen van Amsterdam naar Antwerpen willen fietsen? Chance. Chocoladefabriekje Coup De Chocolat heeft 300 kilo bonen besteld in Colombia die eind juni via een zeilschip Amsterdam binnenvaren, en zoekt vrijwilligers om die mee naar Antwerpen te fietsen. “Want je zet geen bonen eerst CO2-vrij de oceaan over, om ze dan met de auto te gaan halen.” [naar artikel]
Aan chocolade wordt normaal geraffineerde suiker toegevoegd, maar daar heeft de Zwitserse multinational Nestlé nu iets op gevonden. Het lanceert in het najaar voor het eerste een chocoladereep waarbij enkel cacao wordt gebruikt. [naar artikel]
Chocolade voor fijnproevers maken, met zo weinig mogelijk afval en uitstoot. Dat is de ambitie van Caroline Huyghe van het het kleinschalige chocoladebedrijf Coup de Chocolat in Antwerpen. ‘Transport gebeurt per zeilboot.’ The post Problematisch voor de planeet: waarom chocolade amper nog naar cacao smaakt appeared first on Knack. [naar artikel]
De cacaoprijs op de groothandelsmarkt is gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Dat komt vooral door de slechte oogst in West-Afrika, waar ongeveer twee derde van alle cacao ter wereld wordt geoogst. Enkele chocoladefabrikanten hebben al aangegeven dat chocoladerepen mogelijk duurder of kleiner zullen worden. [naar artikel]
De prijs van cacaobonen, de grondstof voor chocolade, schiet op de termijnbeurs van New York door naar ruim 4.100 dollar per ton. Dat zijn prijsniveaus die niet meer gezien zijn in 46 jaar. In het nieuws: De cacaoprijs zit al het hele jaar in de lift en blijft maar stijgen. Op een jaar tijd ging […] [naar artikel]
18:45 De prijs van cacao is in een jaar verdubbeld en die prijsexplosie is al aangekomen bij de chocolademakers. De consument zal binnenkort dieper in de buidel moeten tasten. [naar artikel]
De prijs van cacao is dubbel zo hoog als een jaar geleden en ligt nu zelfs hoger dan het record uit 1977. De oorzaken gaan van slecht weer tot piraterij. Gecombineerd met hoge suikerprijzen wordt chocolade onvermijdelijk duurder. “Chocolade is een kleine luxe. Als een reep 1 euro duurder wordt, laat je ze dan liggen?”, vraagt chocolatier Dominique Persoone zich af. Wij maakten een vergelijking van de prijzen voor paaseitjes in de supermarkten. [naar artikel]
De prijs van cacao - de belangrijkste grondstof voor chocolade - is voor het eerst boven de 10.000 dollar per ton gestegen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.