Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

Cacao in de sport: mogen sporters extra veel chocolade eten?

05/03/2018 - 10:11
"Van antioxidanten in chocolade is bekend dat ze de bloeddruk verlagen. Dat betekent wel niet dat je extra veel chocolade moet eten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Cacao in de sport: mogen sporters extra veel chocolade eten? (05/03/2018 - Knack)

Van antioxidanten in chocolade is bekend dat ze de bloeddruk verlagen. Dat betekent wel niet dat je extra veel chocolade moet eten. [naar artikel]


2. Eten we binnenkort nog chocolade? Dit zijn de uitdagingen van de cacao-industrie in West-Afrika (29/11/2016 - Knack)

We lezen het wel vaker: chocolade is met uitsterven bedreigd. Een straffe uitspraak, maar niet helemaal onterecht. Als de industrie niet verandert, geven de toekomstige cacaoboeren er immers de brui aan. [naar artikel]


3. Antwerps bedrijfje maakt CO<sub>2</sub>-vrije chocolade: “We zoeken nog vrijwilligers om 300 kilo cacao van Amsterdam naar hier te fietsen” (13/05/2019 - Gazet van Antwerpen)

Altijd al eens cacaobonen van Amsterdam naar Antwerpen willen fietsen? Chance. Chocoladefabriekje Coup De Chocolat heeft 300 kilo bonen besteld in Colombia die eind juni via een zeilschip Amsterdam binnenvaren, en zoekt vrijwilligers om die mee naar Antwerpen te fietsen. “Want je zet geen bonen eerst CO2-vrij de oceaan over, om ze dan met de auto te gaan halen.” [naar artikel]


4. Nestlé pakt uit met chocolade die enkel van cacao wordt gemaakt (22/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Aan chocolade wordt normaal geraffineerde suiker toegevoegd, maar daar heeft de Zwitserse multinational Nestlé nu iets op gevonden. Het lanceert in het najaar voor het eerste een chocoladereep waarbij enkel cacao wordt gebruikt. [naar artikel]


5. Problematisch voor de planeet: waarom chocolade amper nog naar cacao smaakt (29/05/2023 - Knack)

Chocolade voor fijnproevers maken, met zo weinig mogelijk afval en uitstoot. Dat is de ambitie van Caroline Huyghe van het het kleinschalige chocoladebedrijf Coup de Chocolat in Antwerpen.  ‘Transport gebeurt per zeilboot.’ The post Problematisch voor de planeet: waarom chocolade amper nog naar cacao smaakt appeared first on Knack. [naar artikel]


6. Chocolade dreigt nog duurder te worden: prijs cacao op hoogste niveau in 10 jaar (29/07/2023 - VRT NWS)

De cacaoprijs op de groothandelsmarkt is gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Dat komt vooral door de slechte oogst in West-Afrika, waar ongeveer twee derde van alle cacao ter wereld wordt geoogst. Enkele chocoladefabrikanten hebben al aangegeven dat chocoladerepen mogelijk duurder of kleiner zullen worden. [naar artikel]


7. Prijs van cacao op hoogste peil sinds 1977: chocolade dreigt flink duurder te worden (29/11/2023 - Express)

De prijs van cacaobonen, de grondstof voor chocolade, schiet op de termijnbeurs van New York door naar ruim 4.100 dollar per ton. Dat zijn prijsniveaus die niet meer gezien zijn in 46 jaar. In het nieuws: De cacaoprijs zit al het hele jaar in de lift en blijft maar stijgen. Op een jaar tijd ging […] [naar artikel]


8. Chocolade duurder door prijsexplosie cacao: 'We betalen anderhalf keer meer dan in 2022' (21/02/2024 - De Tijd)

18:45 De prijs van cacao is in een jaar verdubbeld en die prijsexplosie is al aangekomen bij de chocolademakers. De consument zal binnenkort dieper in de buidel moeten tasten. [naar artikel]


9. Prijs van cacao op recordhoogte: wordt chocolade een luxeproduct en is het al te laat om goedkope paaseitjes te hamsteren? (22/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

De prijs van cacao is dubbel zo hoog als een jaar geleden en ligt nu zelfs hoger dan het record uit 1977. De oorzaken gaan van slecht weer tot piraterij. Gecombineerd met hoge suikerprijzen wordt chocolade onvermijdelijk duurder. “Chocolade is een kleine luxe. Als een reep 1 euro duurder wordt, laat je ze dan liggen?”, vraagt chocolatier Dominique Persoone zich af. Wij maakten een vergelijking van de prijzen voor paaseitjes in de supermarkten. [naar artikel]


10. Ton cacao voor het eerst meer dan 10.000 dollar waard: ook chocolade wordt duurder (26/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

De prijs van cacao - de belangrijkste grondstof voor chocolade - is voor het eerst boven de 10.000 dollar per ton gestegen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!