Herman Diricks, de topman van het voedselagentschap, roept de hulp van het gerecht in. ‘We hebben de steun van het parket nodig.’ [naar artikel]
“We weten dat communicatie een werkpunt is. Zowel voor de organisatie als voor mij persoonlijk. En onze routinecontroles volstaan niet om ernstige vleesfraude op te sporen.” Herman Diricks, topman van het Federaal Voedselagentschap (FAVV), geeft na het tweede grote voedselschandaal in nog geen jaar tijd toe dat zijn organisatie met een aantal gebreken kampt. [naar artikel]
Er is een welles-nietesspelletje aan de gang over wanneer het gerecht in ons land op de hoogte gebracht werd van de fraude met vlees bij het slachthuis Vanlommel uit Olen. Volgens het parket is er sinds januari een opsporingsonderzoek aan de gang, nadat het werd ingelicht over de zaak door het Federaal Voedselagentschap. Het Agentschap zelf zegt dat de informatie in november al werd overgemaakt. [naar artikel]
Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) kreeg in 2016 al een klacht binnen over vleesbedrijf Veviba. Dat melden verschillende media. Het vleesbedrijf... [naar artikel]
Wanneer de crisis rond de vleesfraude is gaan liggen, zal Vlaanderen acties opzetten om het vertrouwen van de binnen- en buitenlandse consument in... [naar artikel]
Brussel“Onze routinecontroles volstaan niet om ernstige vleesfraude op te sporen.” Herman Diricks, de topman van het Federaal Voedselagentschap (FAVV), geeft na het tweede grote voedselschandaal in nog geen jaar tijd toe dat zijn organisatie met een aantal gebreken kampt. [naar artikel]
“Eén van de belangrijke oorzaken van vleesschandalen zoals dit van het vleesverwerkende bedrijf Veviba in Bastenaken, is de druk die op de vleessector wordt uitgeoefend om vlees aan de goedkoopste prijs aan te bieden.” Dat zegt voedingsbiotechnoloog Frédéric Leroy van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). “Zo zet je de deur open voor opportunisten om de hoekjes af te snijden en zo beland je al snel in de illegaliteit.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.