Voel je niet langer schuldig als je nog eens chocolade eet. Uit onderzoek blijkt dat af en toe een stukje chocolade eten wel eens heel erg gezond kan zijn. Onderzoekers stelden vast dat het risico op hartfalen met dertien procent verminderd kan worden als een persoon per maand drie repen chocolade eet. De oorzaak vonden […] Het bericht Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De lokale Markantgroep uit Lanaken heeft de afgelopen week een paasactie georganiseerd voor het goede doel. “We bieden een kwalitatieve en uitgebreide waaier aan activiteiten voor vrouwen. Ieder jaar trachten we een activiteit in te richten voor het goede doel. Omdat Huize Sint-Augustinus met kinderopvanghuizen op vijf locaties in Lanaken toe is aan renovatie van het meubilair van de kinderkamers, willen we dit project graag ondersteunen”, vertelt voorzitster Veerle Coetsiers. De dames trokken de markt op met pakketjes chocolade eieren. “In totaal hebben we 550 pakketjes met chocolade eitjes verkocht. Onze dank gaat uit naar de lokale handelaars en enkele grote bedrijven die ons gesteund hebben om deze actie mogelijk te maken”, aldus de bedrijvige dames. [naar artikel]
Niet-gevaccineerde tieners moeten bij een covidbesmetting thuis wel nog in quarantaine, hun geprikte medeleerlingen niet. Na het akkoord woensdag over de afschaffing van de quarantaineregels in het onderwijs komt er reactie op het onderscheid dat bij minderjarigen wordt gemaakt tussen wel en niet-gevaccineerden. Het onderscheid bestaat echter al sinds begin dit jaar. Volgens politici en experten is er een goede reden voor. [naar artikel]
Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]
Niet-gevaccineerde tieners moeten bij een covidbesmetting thuis wel nog in quarantaine, hun geprikte medeleerlingen niet. Na het akkoord woensdag over de afschaffing van de quarantaineregels in het onderwijs komt er reactie op het onderscheid dat bij minderjarigen wordt gemaakt tussen wel en niet-gevaccineerden. Het onderscheid bestaat echter al sinds begin dit jaar. Volgens politici en experten is er een goede reden voor. [naar artikel]
Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers: voedselgigant Nestlé beweert een methode te hebben gevonden om de suiker in chocolade met maar liefst 40% [naar artikel]
Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]
De ongezien hoge inflatie heeft een impact op verschillende facetten van ons leven. Ook ons snoepgedrag wijzigt door de stijgende prijzen. Consumenten in Europa en de Verenigde Staten (VS) kopen minder chocolade. En wie de zoetigheid koopt, kiest vaker voor het huismerk van de winkel. Door de hoge inflatie letten we meer op ons budget […] [naar artikel]
Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]
Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade. [naar artikel]
Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]
Chocolade, wie er mee wil koken moet technisch scherp staan. Maar de ideale chocolade, voor koekjes bijvoorbeeld, dat vraagt een... The post Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade appeared first on Business AM. [naar artikel]
Olympisch kampioen Greg Van Avermaet draagt het hart op de juiste plaats. Samen met zijn trainingsmakkers van de Parelvissers wil hij zo veel mogelijk chocolade verkopen. De opbrengst hiervan gaat naar onderzoek voor kinderen met de spierziekte van Duchenne. [naar artikel]
Op het Antwerpse Zuid kan je deze week chocolade van Callebaut kopen die bijna vervallen is. Via Too Good To Go, een app tegen voedselverspilling die overschotten van restaurants en winkels aanbiedt, kan je de chocolade bestellen. “Deze chocolade werd geproduceerd voor op vliegtuigreizen. Aangezien er dit jaar door corona minder mensen met het vliegtuig op reis gaan zijn er dus overschottenâ€, vertelt Dorien Janssens van Too Good To Go. [naar artikel]
Bij warm weer hoort een ijsje en dan nog het liefst een hoorntje. Na het smeuïge ijs, wacht nog een krokante koek om te eindigen met de kers op de taart: het chocolade puntje. Maar dat blijkt een tikkeltje ongezonder te zijn dan de rest van het ijsje. [naar artikel]
Hou je van chocolade en zie je een werkweek van vier uur wel zitten? Dan heeft Ferrero dé droombaan voor jou. Het moederbedrijf van Nutella is immers op zoek naar testers van de chocolade. [naar artikel]
Chocolade is een begeerd tussendoortje en wordt vaak bestempeld als ongezond. Toch moet je die chocoladereep niet te ver in de kast stoppen, want uit onderzoek blijkt dat het helpt tegen stress. Maar pas op, enkel pure chocolade heeft een positieve impact op je lichaam. Onderzoekers van het Loma Linda University Adventist Health Sciences Centre stellen dat […] Het bericht Chocolade is hét wondermiddel tegen stress verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Chocolade is een begeerd tussendoortje, maar ook slecht voor de lijn. Toch heeft een reep chocolade ook goede bijwerkingen, en dan vooral voor zwangere vrouwen. Uit een Fins onderzoek blijkt dat vrouwen die tijdens de zwangerschap dagelijks chocolade eten, beduidend blijere baby’s krijgen dan mama’s die dat niet doen. Aan de universiteit van Helsinki polsten onderzoekers bij […] Het bericht Goed nieuws voor zwangere vrouwen: chocolade maakt je baby blij verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
In geen enkel ander werelddeel stijgt de vraag naar chocolade zo snel als in Azië. De Zwitsers-Belgische wereldleider in chocolade Barry Callebaut... [naar artikel]
Bier en chocolade. Dé producten die België op de wereldkaart plaatsen omwille van hun superieure kwaliteit. Maar bier samen met chocolade of pralines degusteren ? Wie bedenkt nu zoiets? [naar artikel]
Belgische brouwers inspireren wetenschappers om chocolade nog onweerstaanbaarder te maken. Het lijkt wel de dronken fantasie van een belgofiele gourmand. Maar het is een reële doorbraak. 'Belgische chocolade nu nog spectaculairder dankzij een speciaal rottingsproces.' [naar artikel]
Ben je op zoek naar een gelukzalig gevoel, pak dan gerust nog een beetje extra donkere chocolade. Uit nieuw onderzoek van University College London blijkt namelijk dat mensen die regelmatig het donkere snoep eten, minder kans hebben om in een depressie te raken. Dat komt onder andere door “het psychoactieve ingrediënt in chocolade dat hetzelfde […] Het bericht Pure chocolade heeft hetzelfde effect als cannabis verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.