Morgen opent "L'Epicerie du Cirque - under the Palm Trees" in de Volksstraat. Het is intussen al de vierde zaak voor Dennis Broeckx en Ellen Destuyver. Met deze zaak willen de uitbaters vooral focussen op streek- en seizoensgebonden producten. [naar artikel]
Het blijft bewegen op het Zuid: vanavond opent er de nieuwe Bar & Bistro Monroe op de Gentplaats in Antwerpen. Het is al de 25ste zaak die Kasper Stuart en zijn vrouw Danyelle van Thoor openen in het Antwerpse, exact 25 jaar na hun allereerste zaak. En ook opvallend: Bar & Bistro Monroe opent op exact dezelfde plaats als de eerste zaak van Kasper en Danyelle. Een jubileumstuk, en volgens het koppel een teken dat de horeca herademt. [naar artikel]
Chef Steven Van Snick en zijn echtgenote Saar Van Gysel van sterrenrestaurant De Verborgen Tuin in Waasmunster gooien het roer helemaal om. Ze leveren hun Michelinster en hun punten in Gaul&Millau weer in om van hun zaak een bistro te maken. “Weg van de sterren, dichter bij de mensen”, zeggen Steven en Saar. [naar artikel]
Chef Steven Van Snick en zijn echtgenote Saar Van Gysel van sterrenrestaurant De Verborgen Tuin in Waasmunster gooien het roer helemaal om. Ze leveren hun Michelinster en hun punten in Gault&Millau weer in om van hun zaak een bistro te maken. “Weg van de sterren, dichter bij de mensen”, zeggen Steven en Saar. [naar artikel]
Frank Van den Bogaerd (41) en Martine Van Hooydonck (40) uit Beerse baten volgens de gids Logeren bij Belgen de beste Bed and Breakfast (B&B) in Frankrijk uit. Op het Vakantiesalon in Antwerpen kreeg het koppel daar vrijdag een welverdiende trofee voor. [naar artikel]
De horecawereld is in rouw. Chef Tom Van den Broeck (25) en zijn vriendin Inga Salciute (36) zijn zondagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Mannekensvere. Het koppel nam afgelopen zomer brasserie De Pelikaan in Nieuwpoort over. [naar artikel]
Pech achtervolgt het Oosterzeelse horecakoppel Alain Goditiabois en zijn partner Anne. Nadat hun café-taverne ’t Pleintje in het dorp van Gijzenzele in 2017 door brand zwaar werd beschadigd, gingen de eigenaars een nieuwe uitdaging aan. Ze baten momenteel frietkraam Marie-Jeanne uit in het stadscentrum van Blankenberge. Maar het nieuwe stadsbestuur heeft ontdekt dat hun frituur eigenlijk al tientallen jaren illegaal op openbaar terrein staat. “Ik heb hier al 100.000 euro in geïnvesteerd”, zegt Alain Goditiabois. [naar artikel]
De charmante dorpswoning op het kerkplein van Schilde bood al vaker onderdak aan een restaurant, maar het liedje duurde nooit lang. “Wij zijn van plan om hier heel lang te blijven”, verzekeren Christine Mees en Tim Schoeters. Het koppel hield aan de uitbating van Nonna in Wijnegem een grote schare fans over en zwaait dinsdag, na een grondige renovatie van het pand, de deuren van brasserie Thijm open. [naar artikel]
Na 1 februari, zo zei de premier vrijdag. Als eersten in Europa als de cijfers blijven dalen, volgens biostatisticus Geert Molenberghs vandaag. Een nieuwe dag, een nieuwe prognose voor de horeca. Wat als je gezinsinkomen, je zaak, je levensdroom aan zo’n jojo bengelt? Tom en Alison van het Gentse restaurant Cochon De Luxe verliezen de moed en hun humor niet. We zien ons spaargeld slinken en we kunnen niks doen. De vraag wanneer we weer open mogen, proberen we los te laten.” [naar artikel]
“Hoe sneller dit achter de rug is, hoe sneller de cafés weer open mogen. En dan zijn we weer vrijwilliger-af en cafébaas-aan.” Christopher Van Loo en Stephanie Stokhuyzen houden in betere tijden zo maar even drie horecazaken draaiende. “We willen nu graag iets nuttigs doen en hopen dat we navolging krijgen”, zegt Christopher. Het koppel gaf zich op als vrijwilliger voor het vaccinatiedorp op Spoor Oost. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.