Het eten van ultrabewerkt voedsel verhoogt het risico op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, hartaanvallen en beroertes significant. Dat blijkt uit twee nieuwe studies. [naar artikel]
Nieuw doctoraatsonderzoek aan de VUB werpt nieuw licht op de verhouding tussen jobs en gezondheid. Uit het onderzoek blijkt dat, hoe meer een job... [naar artikel]
10:43 Een kleine hoeveelheid edelmetalen in je beleggingsportefeuille stoppen, vermindert gevoelig de schommelingen en de kortetermijnrisico’s, terwijl het rendement lichtjes toeneemt. Dat blijkt uit een st... [naar artikel]
Wanneer je minder dan twee uur na het avondeten gaat slapen, breng je je gezondheid in gevaar. Je lichaam bevindt zich dan immers nog in een [naar artikel]
Wie elke dag 50 grams spek eet, kan daarmee het risico te sterven aan een hartkwaal met 24 procent verhogen. Dezelfde hoeveelheid spek verhoogt [naar artikel]
Daarnaast muteert roken ook het DNA. Longkanker bij niet-rokers heeft een andere genetische signatuur dan bij rokers. [naar artikel]
Die laatsten bevatten meer vetten en minder proteïnen, zo blijkt. "Als je niet glutenintolerant bent, is er geen enkele reden om zo'n dieet te volgen", zegt voedingsexpert Patrick Mullie [naar artikel]
Slecht nieuws voor vrouwen die al graag eens een glaasje wijn drinken: al vanaf één luttel drankje per dag loop je een groter risico op het ontwikkelen van borstkanker. Dat blijkt uit een rapport van het World Cancer Research Fund en het American Institute for Cancer Research. [naar artikel]
Koorts tijdens zwangerschap, vooral tijdens het tweede trimester, is gekoppeld aan een verhoogd risico op autisme bij kinderen. Dat blijkt uit een recente studie aan de Columbia University, verschenen in het wetenschappelijk vakblad Molecular Psychiatry. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.