09/06/2018 - 17:17
"De vrouwenfinale op Roland Garros tussen Simona Halep (WTA 1) en Sloane Stephens (WTA 10) beloofde een onvoorspelbare wedstrijd te worden. En dat werd het ook. De Amerikaanse begon nochtans als een pletwals en won al snel de eerste set. De Roemeense vocht echter terug in de tweede set en de nummer één van de wereld maakte het autoritair af in de beslissende derde set: 3-6, 6-4 en 6-1. De ban is eindelijk gebroken want het is de allereerste Grandslam-zege voor de 26-jarige Halep. "

1. Nummer één Halep breekt de ban en wint na spannende finale op Roland Garros haar allereerste Grand Slam (09/06/2018 - Het Belang van Limburg)

De vrouwenfinale op Roland Garros tussen Simona Halep (WTA 1) en Sloane Stephens (WTA 10) beloofde een onvoorspelbare wedstrijd te worden. En dat werd het ook. De Amerikaanse begon nochtans als een pletwals en won al snel de eerste set. De Roemeense vocht echter terug in de tweede set en de nummer één van de wereld maakte het autoritair af in de beslissende derde set: 3-6, 6-4 en 6-1. De ban is eindelijk gebroken want het is de allereerste Grandslam-zege voor de 26-jarige Halep. [naar artikel]

2. Sterke Yanina Wickmayer dwingt nummer één van de wereld Iga Swiatek tot een spannende tiebreak, maar grijpt naast finale (30/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Yanina Wickmayer (WTA 109) heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de finale van het WTA-toernooi in de Poolse hoofdstad Warschau (hard/259.503 dollar). In de halve finales ging onze landgenote in twee sets onderuit tegen de Poolse nummer een van de wereld Iga Swiatek: 6-1 en 7-6 (8/6) na 1 uur en 55 minuten. [naar artikel]

3. Wie wordt de nieuwe prins van het tennis? Jonkies Casper Ruud en Carlos Alcaraz strijden in US Open-finale om allereerste Grand Slam … en de nummer 1-positie (11/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Zondagavond strijden de Spanjaard Carlos Alcaraz en de Noor Casper Ruud in New York voor de grootste triomf uit hun nog jonge carrière. In de finale van de US Open nemen ze het tegen mekaar op. De winnaar wacht een dubbele beloning: een eerste Grand Slam en de leidersplaats op de wereldranglijst. Het duel wordt door de hele tenniswereld met argusogen gevolgd. [naar artikel]

4. Red Dragons grijpen naast allereerste internationale medaille na nagelbijtend spannende wedstrijd tegen Servië (03/09/2017 - Het Belang van Limburg)

De Red Dragons hebben ons land geen eremetaal kunnen bezorgen op het EK volleybal in Polen. Onze landgenoten krabbelden tegen Servië recht na de verloren halve finale tegen Rusland, maar konden het op het einde net niet afmaken. In vijf sets werd het 17-25, 25-22, 25-19 en. Ons land grijpt zo naast een allereerste medaille ooit op een groot internationaal volleybaltoernooi. [naar artikel]

5. Finale WK hockey wordt Derby der Lage Landen: Nederland wint spannende halve finale tegen Australië na shoot-out (15/12/2018 - Het Belang van Limburg)

De Red Lions kennen hun tegenstander in de finale van het WK hockey. Nadat België zich eerder op de dag ten koste van Engeland plaatste, wist nu ook Nederland een finaleticket te bemachtigen. Onze noorderburen wonnen hun halve finale van titelverdediger Australië na een shoot-out (3-4). De match was op 2-2 geëindigd na 60 minuten hockeyen. [naar artikel]

6. LIVE finale WK darts: Littler komt voor het eerst op voorsprong tegen Humphries in spannende finale (03/01/2024 - Sporza)

Vanavond valt het doek over het WK darts. Wie wordt de opvolger van Michael Smith: de 16-jarige sensatie Luke Littler of topfavoriet Luke Humphries? We volgen de finale van het WK hier live vanaf 21 uur. [naar artikel]

7. LIVE finale WK darts: Sterke Humphries klauwt terug in spannende finale tegen jonge Littler (03/01/2024 - Sporza)

8. Dimitrov mag reeds inpakken na spannende vijfsetter, Djokovic, titelverdedigster en nummer één vlot naar tweede ronde (22/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Voor Grigor Dimitrov (ATP 20) is de Australian Open geen succes geworden. De 28-jarige Bulgaar, voormalig halvefinalist in Melbourne, verloor in de... [naar artikel]