Suiker is lekker, maar niet erg gezond. Wat zijn de mogelijkheden als we graag op iets zoets kauwen zonder veel geraffineerde suiker te gebruiken? [naar artikel]
Een smakelijk dessert dat niet boordevol suiker zit. Hoe maak je dat? En kun je de suiker eventueel vervangen door andere zoetigheid? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, legt het uit. [naar artikel]
Uit een nieuw experiment van de KU Leuven bij 462 kleuters blijkt dat suiker hen rustelozer maakt. Zo beïnvloedt suiker niet alleen hun gedrag maar... [naar artikel]
Cava, champagne, crémant of prosecco als aperitief? Dat kan, maar de sprankelende dranken komen ook tot hun recht in een zomers dessert, samengesteld door de Amerikaanse schrijfster en nutritioniste Ellie Krieger. Lekker en heel makkelijk te maken met een beetje suiker, meloen en basilicum erbij. [naar artikel]
Goed nieuws voor degenen die twijfelen of er na de maaltijd nog plaats is voor een dessert. Nieuw onderzoek wijst uit dat je beter je toetje als... [naar artikel]
Na een lekkere barbecue toch nog een gaatje over? Dan is het tijd voor dessert en ook dat maak je makkelijk op de grill. Peter De Clercq toont in het slot van onze BBQ-reeks hoe je de zoetebekken aan tafel kunt verleiden met een nagerechtje. [naar artikel]
Onderzoek van een groep Vlaamse wetenschappers heeft aangetoond dat suiker kankertumoren helpt groeien én agressiever maakt. "Een suikervrij of... [naar artikel]
Marsepein is normaal een suikerbom, maar in dit filmpje leert Jani van raw food chef Julie hoe hij marsepeinballetjes kan maken zonder suiker, en dus zonder schuldgevoel. [naar artikel]
Lemon Curd is een typisch Engels dessert dat gemaakt wordt van citroen, suiker, boter en eieren. Normaal gezien is het een eerder klassiek [naar artikel]
Suiker doet tumoren groeien en maakt kanker agressiever. Dat blijkt uit negen jaar onderzoek van wetenschappers van VIB, KULeuven en VUB. “Een suikervrij of suikerarm dieet is voor een kankerpatiënt dus geen overbodige luxe”, zegt professor Johan Thevelein in Het Nieuwsblad. [naar artikel]
Suiker doet tumoren groeien en maakt kanker agressiever. Dat blijkt uit negen jaar onderzoek van wetenschappers van VIB, KULeuven en VUB. Ze legden bloot hoe kankercellen suiker versneld afbreken en hoe dat mechanisme er dan weer voor zorgt dat de kanker in stand wordt gehouden. 'Een suikervrij of suikerarm dieet is voor een kankerpatiënt dus geen overbodige luxe', zegt professor Johan Thevelein in Het Nieuwsblad.. [naar artikel]
Wie suikervrij wil eten, staat voor een grotere uitdaging dan soms gedacht. Het is niet omdat er op de ingrediëntenlijst geen suiker staat, dat je het niet onder een andere ‘vermommingsnaam’ terugvindt. Bovendien zit de zoetigheid verstopt in heel wat producten waarvan je het niet eens verwacht. Welke producten bevatten veel stiekeme suikers? En hoe herken je suiker zonder die specifieke naam? HLN zet het allemaal op een rijtje, zodat je niet meer in die suikerbom trapt. [naar artikel]
Er is alweer een nieuwe rage in koffieland, maar wel eentje met een bekend ingrediënt, namelijk meringue. Het zoete dessert werkt perfect als topping ter vervanging het traditionele lepeltje suiker. [naar artikel]
Tiramisu uit de supermarkt bevat minder calorieën dan wanneer je het Italiaanse dessert zelf maakt, maar de smaak staat zelden op punt. Op één supermarktmerk na, want dat toetje vonden experts van de Nederlandse Consumentenbond wel om van te smullen. [naar artikel]
Het legendarische krokante laagje van een crème brûlée maakt of kraakt het dessert. Letterlijk dan. Jammer genoeg is het niet zo makkelijk om zelf te maken. Hoe krijg je de crème perfect? En hoe brand je dat suikerige laagje zoals het hoort? Chef Jürgen Van Riet van La Chapelle legt uit hoe je eraan begint en wat je zeker niét mag doen. “Schuif de crème brulée niet meteen in de oven wanneer de crème klaar is, dat is een succesrecept voor een mislukt dessert.” [naar artikel]
Wie suikervrij wil eten, staat voor een grotere uitdaging dan soms gedacht. Het is niet omdat er op de ingrediëntenlijst geen suiker staat, dat je het niet onder een andere ‘vermommingsnaam’ terugvindt. Bovendien zit de zoetigheid verstopt in heel wat producten waarvan je het niet eens verwacht. Welke producten bevatten veel stiekeme suikers? En hoe herken je suiker zonder die specifieke naam? HLN zet het allemaal op een rijtje, zodat je niet meer in die suikerbom trapt. [naar artikel]
In de magische wereld van Disney is alles zoet en geweldig. Als kers op de taart serveert het pretpark nu ook een ‘Beauty and the Beast’-dessert. Een extra reden dus om af te zakken naar Orlando. Wie een hap wil nemen uit het toetje, proeft maar liefst drie lekkernijen. Het trio bestaat uit een roze macaron van frambozen met citroenvulling, een […] Het bericht Smullen maar: Disney World serveert nu een ‘Beauty and the Beast’-dessert verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Geen zin in een saaie chocoladereep, maar wel nood aan een zoete lekkernij? Maak dan truffels als dessert. Meer dan wat chocolade smelten en er... [naar artikel]
23:10 Suikerarme koekjes en suikervrij roomijs die even goed smaken? Technologisch kan het en de consument lust het. Dat bewijzen de innovaties van het Belgische onderzoekscentrum van Cargill, een wereldspe... [naar artikel]
Glazen bokalen zijn hip. Na de salades 'in a jar' en verfrissende zomerdrankjes in bokalen, zijn er ook bokalen op je terrastafel die de muggen weghouden. Deze "zomerse citrus"-bokalen maak je makkelijk zelf! [naar artikel]
Granola is ongetwijfeld een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? “Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt”, vertelt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. “Je moet opletten dat je niet té veel suiker binnenkrijgt.” Hoe maak je die granola dan zelf op een gezonde manier? De chef deelt haar ultieme gezondheidstips en haar eigen basisrecept. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.