HasseltToo Good To Go, een app die voedselverspilling wil tegengaan, heeft op drie maanden tijd al ruim 15.000 maaltijden van de vuilnisbak gered. Bakkers, slagers, winkels en eetgelegenheden bieden er hun niet-verkochte waren aan die de consument vlak voor sluitingstijd aan een prijsje kan afhalen. Wat de pot precies zal schaffen, weet niemand op voorhand, maar daar malen de 50.000 gebruikers niet om. Sinds enkele weken krijgt de app ook voet aan grond in Limburg, met al een twintigtal deelnemende zaken in en rond Hasselt. [naar artikel]
De app Too Good To Go, die in februari gelanceerd werd, heeft de kaap van 15.000 geredde maaltijden overschreden. Zowat 50.000 geregistreerde gebruikers kunnen tegen een zacht prijsje bij restaurants maaltijden ophalen die niet verkocht werden. Ze weten niet op voorhand wat de pot schaft, maar toch slaat het initiatief aan. [naar artikel]
Hoeveel eten wordt er vandaag verspild? En wat kunnen we eraan doen? Wie is ermee bezig, en welke oplossingen zijn er? Een interview met Jasmien Wildemeersch, mede-oprichter van FoodWIN, een Europese netwerkorganisatie die voedselverspilling bestrijdt. [naar artikel]
Alle Vlaamse gezinnen samen gooien elk jaar maar liefst 240.000 ton voedsel weg, goed voor een volledig gevulde goederentrein van 117 km lang. Het is de hallucinante conclusie van nieuw, grootschalig onderzoek van de Vlaamse overheid. Leefmilieuminister Joke Schauvliege (CD&V) wil die berg de komende twee jaar met zeker 40.000 ton verkleinen. “Iedereen moet een tandje bijsteken.” [naar artikel]
In Vlaanderen verdwijnt jaarlijks ruim 2 miljoen ton voedsel in de vuilnisbak, waarvan 166.000 ton bij de horeca. Dat cijfer moet omlaag, vinden Horeca Vlaanderen en enkele topchefs. Beide komen met een charter om bewuster om te gaan met eten. [naar artikel]
Afrikaanse steden kampen met een nieuwe, soms dodelijke pest: vervalst voedsel. [naar artikel]
De app Too Good To Go, die in februari gelanceerd werd, heeft de kaap van 100.000 geredde maaltijden overschreden. Tegen een zacht prijsje kunnen de gebruikers bij een restaurant een maaltijd afhalen die anders in de vuilnisbak belandt. Goed voor de portefeuille en het milieu dus. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.