Het is de heilige graal van iedereen die met vleesvervangers aan de slag is: biefstuk zonder vlees. Maar dat is onmogelijk. Tot voor kort dan toch, want Carrefour beweert nu met de Vivera-steak, een product van Hollandse makelij, het echte werk in huis te hebben. [naar artikel]
Precies een jaar na de lancering van Wilma Wonder komen Hanne Luyten uit Lier en Noëmi Willemen uit Gent met een opvolger: Wilma Wonder en de tak. De populaire kleuter speelt opnieuw de hoofdrol. [naar artikel]
Een restaurant waar de gerechten ontstaan met een bepaald bier in gedachten en dat volgens het principe ‘farm to table’ werkt. Het concept van Brewer’s Kitchen in de Oude Beurs in Antwerpen klinkt verfrissend, maar kan zijn beloftes niet helemaal waarmaken. [naar artikel]
Om zijn Belgische Roots in de verf te zetten, lanceerde hamburgerketen Quick vandaag de “Formidable”. Dat is een hamburger met enkel Belgische ingrediënten. Wij gingen alvast proeven in de vestiging op De Keyserlei. [naar artikel]
De liefde van de jonge Vlaming gaat duidelijk door de maag. 19.434 Vlamingen schoven in oktober aan tafel bij de 56 topchefs jonger dan 35 die deelnamen aan de actie ‘Jong Keukengeweld’. Dat zijn er 5.000 meer dan in oktober vorig jaar, zo meldt Toerisme Vlaanderen vrijdag. De chefs serveren het lekkerste van culinair Vlaanderen […] [naar artikel]
Het aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. Bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker.Tine Bral, foto’s Wim Daneels [naar artikel]
Voor u het zegt, zal ik het zelf zeggen: mijn taart lijkt langs geen kanten op het exemplaar van Pascale Naessens. Twee redenen (naast de derde dat ik helemaal niet zo goed kan koken): Pascale is in dit recept nogal van het principe less is more. De frambozenkaastaart is in feite een frambozenkaastaartjé, maar dat had ondergetekende voor ze de keuken indook natuurlijk weer niet opgemerkt. “Neem een bakvorm van zestien centimeter.” Euh… Het siliconenhartje dat ooit van mijn dochter is geweest, komt nog het meeste in de buurt. Reden twee: als ik één keer gevriesdroogde frambozen nodig heb, heeft iedereen precies plots gevriesdroogde frambozen nodig. Uitverkocht. Of toch in die ene supermarkt die ik op zondag (en wanneer kom je anders aan taart bakken toe?) open weet. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.