Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Een sappige biefstuk zonder vlees: te straf om waar te zijn? Een vegetariër en een vleeseter deden de test

21/06/2018 - 03:17
"Het is de heilige graal van iedereen die met vleesvervangers aan de slag is: een sappige biefstuk zonder vlees. Maar mét die typische textuur en dezelfde smaak. Carrefour pakt nu uit met een steak waar geen koe aan te pas kwam. Te straf om waar te zijn? Wij deden de test."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Een sappige biefstuk zonder vlees: te straf om waar te zijn? Een vegetariër en een vleeseter deden de test (21/06/2018 - Het Nieuwsblad)

Het is de heilige graal van iedereen die met vleesvervangers aan de slag is: een sappige biefstuk zonder vlees. Maar mét die typische textuur en dezelfde smaak. Carrefour pakt nu uit met een steak waar geen koe aan te pas kwam. Te straf om waar te zijn? Wij deden de test. [naar artikel]


2. Biefstuk in België de helft goedkoper dan in Frankrijk l Een biefstuk kost in België maar liefst 55,9 procent minder dan in Frankrijk. Dat blijkt uit een studie van het prijzenobservatorium over de prijsvorming van rundvlees. De Belgische consument prof (12/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Dagen Zonder Vlees: waarom de mens geen gepatenteerde vleeseter is (01/03/2017 - Knack)

De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien. [naar artikel]


4. 'Als vleeseter matig zijn, als vegetariër goed nadenken' (04/10/2017 - De Morgen)

Is vlees eten ongezond? Een makkelijke vraag, waar geen makkelijk antwoord op is, meent voedingsexpert Christophe Matthys. Het voedseldebat wordt nu vooral verkeerd gevoerd, vindt hij. 'We moeten af van het simplistisch idee dat je een voedingsmiddel kunt vervangen door een ander.' [naar artikel]


5. Wij kraakten de code: deze kruidige vegan pitaburger overtuigt zelfs de grootste vleeseter (25/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een vettige hamburger is wauw, maar een gezonde hamburger die even lekker smaakt is nog wauw-er. Deze vegan pitaburger scoort: het kruidige sausje... [naar artikel]


6. “Met een blok tofoe ga je een vleeseter niet overtuigen, wél met gehakt”: Paul Florizoone legt uit hoe je makkelijk meer veggie kookt (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Overal wordt opgeroepen om minder vlees te eten, maar wie zijn stuk vlees gewend is op zijn bord weet niet altijd hoe dat precies aan te pakken. “Gewoon doen", is het simpele advies van Paul Florizoone die in 1996 als één van de voorlopers al Greenway oprichtte. “Om vleeseters mee te krijgen, moet je er in de eerste plaats voor zorgen dat het gerecht echt lekker is.” Hoe pak je dat simpel aan? Hij deelt gouden tips en vier exclusieve recepten om makkelijk meer veggie te koken. [naar artikel]


7. Waar in Limburg eet je de lekkerste vegan burger? “Deze overtuigt zelfs de grootste vleeseter” (05/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Vegan burgers worden steeds populairder en veroveren zelfs menukaarten van traditionele brasseries en frituren. Wij stuurden de vegankoning- en koningin van Limburg op pad om erop los te proeven. Is de meest ‘vlezige’ ook meteen de lekkerste? [naar artikel]


8. “Ik denk niet dat je een vleeseter zal overtuigen met een stukje tofu”: maar hoe lukt het dan wél om minder vlees te eten? (23/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op 23 oktober start de week zonder vlees. Plantaardiger eten wordt overal aanbevolen voor het milieu én de gezondheid, maar toch is het vaak een drempel om er effectief werk van te maken. “Toch kan je met heel kleine dingen je gewone gerechten plantaardiger maken”, leggen chef Pieter-Jan Lint en fotograaf Tony Le Duc van ‘De Basis Plantaardig’ uit. Ze tippen hoe je het aanpakt bij 'moeilijker eters’ én delen 4 verrassende recepten. “Begin met iets simpels zoals quiche.” [naar artikel]


9. Een biefstuk zonder dode koe? Hoe staat het met de (r)evolutie van kweekvlees? (23/02/2024 - Humo)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!