03/07/2018 - 12:08
"Minuut 94. Er is tijd voor nog één aanval, maar dan moet het wel héél snel gegaan. En, probleem: de Japanners hebben zonet een hoekschop..."

1. De mooiste counter uit de geschiedenis van het Belgische voetbal? In 9.94 seconden en via vijf stations naar de kwartfinale: "Ik snapte de Japanners niet" (03/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

Minuut 94. Er is tijd voor nog één aanval, maar dan moet het wel héél snel gegaan. En, probleem: de Japanners hebben zonet een hoekschop... [naar artikel]

2. De Oscars van de Ronde (deel 1): “19 seconden, 18 seconden, 17 seconden, 16 seconden... Wát een omwenteling” (04/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

Geen 104de Ronde van Vlaanderen dit weekend. Omdat het coronavirus de hoogmis van het Vlaamse wielrennen niet zomaar in de vergeethoek kan duwen,... [naar artikel]

3. De mooiste counter uit de geschiedenis van Belgische voetbal? In 9.94 seconden en via vijf stations naar de kwartfinales: "Ik snapte de Japanners niet" (03/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

4. De ene gouden generatie is de andere niet: Kroatië bezorgt Japanners nieuw WK-trauma na penaltythriller en mag naar kwartfinale (05/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Op het vorige WK werd Japan in de 1/8ste finales uitgeschakeld. Weet u nog?De Rode Duivels haalden een 0-2 achterstand op Chadli scoorde in de laatste minuut de winnende treffer. Nu waren ze er nog dichterbij. Pas na strafschoppen gingen ze eruit en geen eerste WK-kwartfinale in hun geschiedenis. Kroatië, naast de Rode Duivels zelf verantwoordelijk voor de vroegtijdige Belgische aftocht, speelt alweer de kwartfinale. Deze gouden generatie krijgt een mooier afscheid. [naar artikel]

5. Nicky Degrendele schrijft geschiedenis en duikt als eerste Belgische onder de 11 seconden op 200 meter (20/10/2018 - Het Belang van Limburg)

De derde wedstrijddag van de World Cup in Saint-Quentin-en-Yvelines is voor de Belgen onder een gunstig gesternte begonnen. In de kwalificaties voor het sprinttornooi realiseerde Nicky Degrendele een tijd van 10.923. over de 200m. Het is de eerste keer dat een Belgische renster onder de magische 11”-grens duikt. [naar artikel]

6. STVV-doelman Daniel Schmidt pakt rood na 46 seconden (!) in kwartfinale Croky Cup tegen Zulte Waregem (11/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Slechter kan je niet aan een wedstrijd beginnen: STVV-doelman Daniel Schmidt werd woensdagavond in de kwartfinale van de Croky Cup tegen Zulte Waregem al na 46 seconden met een rode kaart van het veld gestuurd. [naar artikel]

7. STVV-doelman Daniel Schmidt krijgt rood na 46 seconden (!), reservedoelman pakt strafschop in kwartfinale tegen Zulte Waregem (11/01/2023 - Gazet van Antwerpen)

Wat een wedstrijdbegin van Zulte Waregem-STVV in de kwartfinale van de Croky Cup woensdagavond. STVV-doelman Daniel Schmidt werd al na 46 seconden met een rode kaart van het veld gestuurd, zijn vervanger Jo Coppens pakte een kwartier na zijn invalbeurt al een strafschop. [naar artikel]

8. Japanners kopen Belgische tabakproducent (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]

9. Koji Miyoshi, van Japanse stiptheid tot Belgische sushi: “Waarom Antwerp? Omdat er nog geen Japanners speelden” (21/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Een handvol minuten. Meer had Koji Miyoshi (22) niet nodig om zijn duivels te ontbinden tegen Anderlecht. De goedlachse Japanner spreekt nog maar een klein beetje Engels, maar dankzij een Japanse tolk – via Skype – kunnen we toch uitgebreid kennismaken met de nieuwe sensatie van Antwerp. [naar artikel]

10. Gaan deze Duivels de geschiedenis in als ‘de gouden generatie’ of de ‘kwartfinale-generatie’? (06/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

Die ene wedstrijd. Die ene wedstrijd die je bij een terugblik op je carrière als referentiepunt kunt gebruiken. Meestal is dat een finale. Maar voor de Rode Duivels is het een kwartfinale. Tegen Brazilië op een WK. Duivels, vanavond moet het gebeuren. Het is nu of wellicht nooit meer. De Match van de Eeuw. De gouden generatie of de kwart-generatie? [naar artikel]