Aperitief- en wijnbar Per Tutti in Lier beschikt al drie jaar over een terras met vijftig stoelen. Zondag kregen de uitbaters van de stad Lier een brief dat ze hun terras tijdens elk evenement op de Grote Markt tot zestien plaatsen moeten verkleinen. [naar artikel]
Samen op café gaan, een glas wijn (of twee, drie) drinken en ondertussen ronduit babbelen. Bestaat er een betere eerste date? We dachten het niet. In coronatijden kan je deze perfecte date night digitaal laten doorgaan, want onderneemsters Heleen van Oost en Isabeau Sas slaan de handen in elkaar en organiseren een virtuele wijnbar. [naar artikel]
De Criée, de overdekte markthallen vlak bij het Centraal Station, zijn voor het eerst sinds 1904 in handen van één bedrijf: Groep Achiel De Witte. Tegen de zomer krijgen de markthallen er een restaurant, een cafetaria, een sushibar én een wijnbar bij. Spar verdwijnt. [naar artikel]
Wie er morgen ook president van Frankrijk wordt, de tweespalt binnen de Franse maatschappij zal niet onmiddellijk verdwijnen. Met twee kandidaten die een totaal verschillend programma hebben, kan dat ook niet anders. Onze ploeg in Frankrijk peilde aan de vooravond van de grote dag op twee plaatsen waar de sfeer en de kiesintenties duidelijk verschillen. [naar artikel]
In een opslagplaats van een wijnbar in het Antwerpse Wilrijk wisten dieven ergens tussen woensdagmiddag en vrijdagochtend een voorraad drank te vinden. Ze gingen aan de haal met dozen wijn, cava, prosecco en limonade. Zelfs de rekken waar de wijn op bewaard werd, zijn gestolen. [naar artikel]
Brasserie De Kroon op de Guido Gezellelaan in Heusden wordt binnenkort afgebroken. De Kroon, een trekpleister in Heusden-Zolder met een rijke geschiedenis, ruimt plaats voor een concept store van 300 m², waar je shoppen kan combineren met een goed glas wijn. [naar artikel]
In augustus 2013 openden Peter Thoolen en zijn echtgenote Linde in het centrum van Hasselt wijnbar Dito. [naar artikel]
Tom Breels is nog maar 24, maar heeft al meer dan een jaar een wijnbar. In november 2016 opende hij in Herk-de-Stad Casa Vino. “Dat zat er al op jonge leeftijd in”, zegt hij. “Als ik met mijn ouders op restaurant ging, was ik geïntrigeerd door het belevingsaspect. Dat kijken, walsen, ruiken en proeven vond ik erg boeiend.” [naar artikel]
Dertien jaar runde Kris Lismont met zijn broer Johan in Borgloon restaurant Ambrozijn. In 2013 gingen ze ieder hun eigen weg. Kris werd dat jaar verkozen tot Sommelier van het Jaar en opende op dezelfde locatie een wijnbar annex restaurant en shop. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.