BusinessAM

WK 2018 – Rusland en Kroatië nemen strafschoppen voor plaats in halve finales

07/07/2018 - 22:46
" Gastland Rusland en Kroatië beslissen in een strafschoppenreeks wie er naar de halve finales gaat op het wereldkampioenschap voetbal. Na 90 minuten stond het zaterdagavond 1-1 gelijk in Sochi, na 120 minuten was het 2-2. De winnaar van het duel neemt het woensdagavond in het Luzhnikistadion in Moskou op tegen Engeland, dat zaterdanamiddag Zweden met […] Het bericht WK 2018 – Rusland en Kroatië nemen strafschoppen voor plaats in halve finales verscheen eerst op Metro."

1. WK 2018 – Kroatië schakelt gastland Rusland in strafschoppenreeks uit (07/07/2018 - Metro)

Kroatie heeft zich zaterdagavond in Sochi voor de halve finales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het deed dat door gastland Rusland in een strafschoppenreeks met 4-3 te verslaan. Na 90 minuten was het 1-1, een stand die ook bij de rust al op het bord stond. In de verlengingen werd het 2-2. Om een plaats […] Het bericht WK 2018 – Kroatië schakelt gastland Rusland in strafschoppenreeks uit verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

2. WK 2018 – Gastland Rusland wipt Spanje met strafschoppen uit het toernooi (01/07/2018 - Metro)

Rusland heeft zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het gastland versloeg Spanje in een strafschoppenreeks met 4-3. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1 gelijk. Om een plaats bij de laatste vier nemen de Russen het zaterdagavond 7 juli in Sochi op tegen Kroatië of Denemarken, die elkaar […] Het bericht WK 2018 – Gastland Rusland wipt Spanje met strafschoppen uit het toernooi verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

3. WK 2018 – Colombia – Engeland zal beslist worden met strafschoppen (04/07/2018 - Metro)

Na doelpuntenloze verlengingen zal Colombia-Engeland in de achtste finales van het WK in Rusland beslist moeten worden na strafschoppen. Tijdens de reguliere speeltijd scoorden Harry Kane (57.) en Yerry Mina (90.+3). Voor Kane zijn zesde treffer (3 penalty’s), voor Mina zijn derde kopbaldoelpunt. Het is de derde achtste finale die na strafschoppen beslist moet worden. […] Het bericht WK 2018 – Colombia – Engeland zal beslist worden met strafschoppen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

4. Rusland loopt dan toch tegen de muur: Kroatië of Engeland wordt tegenstander als Rode Duivels WK-finale halen (07/07/2018 - Het Belang van Limburg)

Als de Rode Duivels dinsdag Frankrijk kloppen, dan wordt Kroatië of Engeland hun tegenstander in de finale. Kroatië had tegen gastland Rusland voor de tweede keer op rij strafschoppen nodig (2-2 na 120 minuten) om zich te plaatsen voor de halve finales. De Russen bleven maar lopen, maar liepen na twee zwak getrapte strafschoppen dan toch tegen de muur. [naar artikel]

5. Frankrijk en Kroatië naar finale met zelfde elf als in halve finales (15/07/2018 - Metro)

Er zijn geen verrassingen in de opstellingen van Frankrijk en Kroatië voor de WK-finale van vandaag (17u) in het Moskouse Luzhniki-stadion. Beide teams treden met dezelfde elf aan in vergelijking met de gewonnen halve finales. Frankrijk haalde het daarin met 1-0 van de Rode Duivels, Kroatië was na verlengingen met 2-1 te sterk voor Engeland. […] Het bericht Frankrijk en Kroatië naar finale met zelfde elf als in halve finales verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

6. WK 2018 – Engeland voorbij Zweden naar halve finales (07/07/2018 - Metro)

Engeland heeft zich zaterdag in Samara voor de halve finales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. De Engelsen, die in de groepsfase achter de Rode Duivels eindigden, zetten Zweden met 2-0 opzij. Bij de rust was het 1-0. Harry Maguire (30e) en Dele Alli (59e) scoorden. Om een plaats in de finale nemen de eilandbewoners het […] Het bericht WK 2018 – Engeland voorbij Zweden naar halve finales verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

7. WK 2018 – Kroatië met strafschoppen voorbij Denemarken naar kwartfinales (01/07/2018 - Metro)

Kroatië heeft zich zondagavond in Nizhny Novgorod voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het schakelde Denemarken in een strafschoppenreeks met 3-2 uit. Na 120 minuten was het 1-1 gelijk. Die stand stond al na vier minuten op het bord. Mathias Jörgensen opende na 50 seconden de score voor de Denen. Geen drie minuten […] Het bericht WK 2018 – Kroatië met strafschoppen voorbij Denemarken naar kwartfinales verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

8. Kroatië wint strafschoppenreeks tegen Rusland en stoot door naar halve finales (07/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

Gastland Rusland en Kroatië moesten zaterdagavond diep gaan in hun kwartfinale op het wereldkampioenschap voetbal. Na 90 minuten stond het zaterdagavond 1-1 gelijk in Sochi. Die stand stond ook bij de rust al op het bord. Denis Cheryshev opende op het halfuur de score voor de Russen, Andrej Kramaric maakte negen minuten later gelijk. In de verlengingen zette Vida de Kroaten weer op voorsprong, maar Fernandes bracht de Russen weer langszij. Tijd voor strafschoppen dus, waarin uiteindelijk Kroatië aan het langste eind trok. [naar artikel]

9. Kroatië schakelt gastland Rusland in strafschoppenreeks uit (07/07/2018 - Knack)

Kroatie heeft zich zaterdagavond in Sochi voor de halve finales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het deed dat door gastland Rusland in een strafschoppenreeks met 4-3 te verslaan. Na 90 minuten was het 1-1, een stand die ook bij de rust al op het bord stond. In de verlengingen werd het 2-2. [naar artikel]

10. WK 2018 – Argentinië stoot alsnog door naar achtste finales, Kroatië groepswinnaar (26/06/2018 - Metro)

Het in nood verkerende Argentinië heeft zich dinsdag alsnog geplaatst voor de achtste finales op het WK voetbal in Rusland. Lionel Messi en co. haalden het met 2-1 van Nigeria op de derde en laatste speeldag in groep D. Kroatië, dat IJsland met dezelfde score klopte, is groepswinnaar. Bij de laatste zestien neemt Kroatië het […] Het bericht WK 2018 – Argentinië stoot alsnog door naar achtste finales, Kroatië groepswinnaar verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

11. Rusland en Australië staan in halve finales ATP Cup (09/01/2020 - Het Belang van Limburg)

De Russische tennismannen hebben zich donderdag geplaatst voor de halve finales van de ATP Cup. Rusland, dat na de twee enkelspelen al op een onoverbrugbare 2-0 voorsprong stond, haalde het in de kwartfinales in Sydney van Argentinië. In de halve finales wacht Servië of Canada. [naar artikel]

12. Kroatië klopt Verenigde Staten voor plaats in halve finale Davis Cup (18/07/2016 - Het Belang van Limburg)

De Verenigde Staten hebben in de Davis Cup-ontmoeting met Kroatië alsnog een nederlaag geleden. De Kroaten, die na de eerste dag tegen een 2-0 achterstand aankeken, trokken zondag in Portland (Oregon) met 2-3 aan het langste eind en veroverden zo een ticket voor de halve finales van de Wereldgroep. [naar artikel]

13. Euro hockey indoor (m) – België plaatst zich met 2-1 zege tegen Zwitserland voor halve finales (12/01/2018 - Metro)

België (FIH-16) heeft zich vrijdagavond in de Lotto Arena van Antwerpen van een plaats in de halve finales van het EK zaalhockey verzekerd. In hun tweede groepswedstrijd namen de indoor Red Lions met 2-1 de maat van Zwitserland (FIH-8). Bij de rust stond de eindstand al op het bord. Na vijf minuten kwamen de Belgen […] [naar artikel]

14. Wit-Rusland plaatst zich ten koste van Nederland voor halve finales Fed Cup (12/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Wit-Rusland heeft zich zondag als eerste land verzekerd van een plaats in de halve finales van de Fed Cup. In Minsk versloegen de Wit-Russische vrouwen Nederland. [naar artikel]

15. WK 2018 – Rusland en Kroatië spelen verlengingen (07/07/2018 - Metro)

Gastland Rusland en Kroatië spelen verlengingen in hun kwartfinale op het wereldkampioenschap voetbal. Na 90 minuten stond het zaterdagavond 1-1 gelijk in Sochi. Die stand stond ook bij de rust al op het bord. Denis Cheryshev opende op het halfuur de score voor de Russen, Andrej Kramaric maakte negen minuten later gelijk. De winnaar van […] Het bericht WK 2018 – Rusland en Kroatië spelen verlengingen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

16. Spanje, Kroatië en Rusland verzekeren zich van achtste finales op EK basket (04/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Spanje, Kroatië en Rusland hebben zich maandag verzekerd van een ticket voor de achtste finales op het EK basketbal. De drie landen wonnen voorlopig alle drie hun partijen op het EK. [naar artikel]

17. Manchester City na strafschoppen en Arsenal stoten door naar halve finales League Cup (20/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Manchester City, zonder Kevin De Bruyne, en Arsenal hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finales van de League Cup. In de kwartfinales wonnen de Gunners de stadsderby tegen West Ham United met 1-0. The Citizens hadden strafschoppen nodig tegen Leicester City, nadat het na de reguliere speeltijd en de verlengingen 1-1 was gebleven. [naar artikel]

18. Peru houdt Uruguay na strafschoppen uit halve finales van Copa América, Luis Suarez is antiheld (30/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Peru heeft zich zaterdag als vierde en laatste geplaatst voor de halve finales van de Copa América. Peru haalde het in het Braziliaanse Salvador na strafschoppen met 5-4 van Uruguay. De enige misser kwam van de voet van Luis Suarez. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord. [naar artikel]

19. Kroatië door het oog van de naald (02/07/2018 - De Morgen)

Kroatië speelt zaterdag tegen Rusland de kwartfinale, maar Modric en co. kregen het niet cadeau. Strafschoppen brachten de beslissing. Daarin pakte doelman Subasic drie stuks en knalde Rakitic de beslissende binnen. [naar artikel]

20. Engeland en Kroatië dromen van finale (10/07/2018 - Metro)

Morgen (20u) kijken Kroatië en Engeland elkaar in de ogen in de halve finales van het WK in Rusland. Weinigen hadden voorspeld dat deze twee landen in deze fase van het toernooi tegenover elkaar zouden staan in het Moskouse Luzhniki-stadion. Daags na de clash tussen de Rode Duivels en Frankrijk mikt Engeland op een herhaling […] Het bericht Engeland en Kroatië dromen van finale verscheen eerst op Metro. [naar artikel]