Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

VN eisen vrijlating van Palestijnse kindgevangenen door Israël

23/07/2018 - 22:26
"De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Zeid Ra’ad Al Hussein, heeft maandag van Israël geëist dat het alle Palestijnse kinderen die het vasthoudt onmiddellijk vrijlaat of berecht. Hij deed dat tijdens een vergadering in de VN-hoofdzetel over de rechten van de Palestijnse bevolking. “Ongeveer 440 Palestijnen worden volgens de laatste statistieken […] Het bericht VN eisen vrijlating van Palestijnse kindgevangenen door Israël verscheen eerst op Metro."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. VN eisen vrijlating van Palestijnse kindgevangenen door Israël (23/07/2018 - Metro)

De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Zeid Ra’ad Al Hussein, heeft maandag van Israël geëist dat het alle Palestijnse kinderen die het vasthoudt onmiddellijk vrijlaat of berecht. Hij deed dat tijdens een vergadering in de VN-hoofdzetel over de rechten van de Palestijnse bevolking. “Ongeveer 440 Palestijnen worden volgens de laatste statistieken […] Het bericht VN eisen vrijlating van Palestijnse kindgevangenen door Israël verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


2. "Free Mustapha": vrienden eisen vrijlating van Belg met Palestijnse roots die opgesloten zit in Israël (24/08/2018 - VRT NWS)

Mustapha Awad, een Belgische artiest van Palestijnse afkomst, werd aan de grens met Israël aangehouden op verdenking van terrorisme. Maar volgens zijn Belgische advocate is er geen enkele reden om te geloven dat Awad een terroristische daad heeft gepleegd of wou plegen. “Hij zou twintig uur aan een stuk ondervraagd zijn, maar mag zelf zijn eigen dossier niet inkijken.” Zijn vrienden zijn een petitie gestart: 'Free Mustapha'. [naar artikel]


3. Cosby noemt vrijlating "dag van gerechtigheid voor zwart Amerika", voor slachtoffers is vrijlating klap in gezicht (01/07/2021 - VRT NWS)

Er wordt zowel bij aan de kant van de slachtoffers als bij beroemdheden geschokt gereageerd op het nieuws dat de voormalige tv-ster Bill Cosby is vrijgelaten. Cosby werd in 2018 veroordeeld voor seksueel misbruik, maar kwam gisteren op vrije voeten door procedurefouten. "De vernietiging van de veroordeling rechtvaardigt het gedrag van Bill Cosby niet", zegt Gloria Allred, advocaat van enkele aanklagers. "Dit moet niet geïnterpreteerd worden als een verklaring van onschuld." Zelf heeft Cosby het in een persbericht over "een dag van gerechtigheid voor zwart Amerika". [naar artikel]


4. Live - Turkije houdt contact met Hamas over vrijlating gijzelaars • Jordanië en Egypte vangen geen Palestijnse vluchtelingen meer op (17/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. LIVE. Israëlische premier Netanyahu: “Het wordt een lange en moeilijke oorlog” - Hamas eist vrijlating van alle Palestijnse gevangenen in ruil voor gijzelaars (28/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Israël heeft de grondoperaties tegen Hamas in de Gazastrook verder uitgebreid. In de nacht van vrijdag op zaterdag vonden zware bombardementen plaats in het gebied, maar de Israëlische strijdkrachten lijken nog niet begonnen te zijn met een grondoffensief. De Gazastrook is volledig afgesneden van internet en telecommunicatie en meerdere hulporganisaties melden dat ze geen contact kunnen krijgen met hun medewerkers ter plaatse. Volgens de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wordt het een lange en moeilijke oorlog: “Maar we zijn voorbereid”. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


6. 33 vrouwen en 267 jongens tussen 14 en 18: Israël publiceert lijst met 300 Palestijnse gevangenen die voor vrijlating in aanmerking komen (22/11/2023 - VRT NWS)

Israël heeft een lijst gepubliceerd met 300 Palestijnse gevangenen die in aanmerking komen voor vrijlating in het kader van het ruilakkoord met terreurbeweging Hamas. De meeste namen op de lijst zijn tienerjongens. [naar artikel]


7. Live - Israël bereid om nog eens vijftig gevangenen vrij te laten • ‘Bekende Palestijnse activiste op lijst vrijlating’ (28/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Hamas-voorstel voor wapenstilstand moet leiden tot vrijlating alle Israëlische en Palestijnse gevangenen (15/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!