Katty Vanmassenhove, een lerares uit Wenduine, is wereldkampioen grijze garnalen pellen. Ze haalde het in het Franse Leffrinkhoeke, nabij Duinkerke, van zowat 120 andere deelnemers. Dat berichten de Franse media La Voix du Nord en Le phare Dunkerquois zondag. Vanmassenhove won met 112 gram gepelde grijze garnalen in tien minuten, voor tienmalig kampioene Nicole Vanzinghel […] Het bericht Lerares uit Wenduine is wereldkampioen garnalen pellen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Katty Vanmassenhove, een lerares uit Wenduine, is wereldkampioen grijze garnalen pellen. [naar artikel]
De kleuterleidster Katty Vanmassenhove heeft in Frankrijk het wereldkampioenschap garnalen pellen gewonnen. Met 120 deelnemers kregen ze tien minuten om zo veel mogelijk garnalen te pellen. Het gewicht van de gepelde garnalen bepaalde de uitslag. [naar artikel]
Katty Vanmassenhove uit Wenduine heeft voor de derde keer het wereldkampioenschap garnalen pellen gewonnen. De wedstrijd vond plaats in Frankrijk. In 10 minuten tijd pelde ze zo'n 116 gram. [naar artikel]
Opvallend nieuw hangijzer tussen onze West-Vlaamse ministers: ze discussiëren over wie het beste garnalen kan pellen. [naar artikel]
Matthias Speybrouck (33), chef-kok van het Kortrijkse restaurant Va et Vient, haalde zaterdag een bronzen medaille. Geen kookwedstrijd noch sportnummer, maar op het WK garnalen pellen in het Franse Leffrinkhoeke. Hij pelde 92 gram in 10 minuten. [naar artikel]
Heb je in de winkel geen gepelde noordzeegarnalen meer gevonden? Je bent niet alleen. Zowat alle Belgische supermarkten kampen momenteel met een tekort. De oorzaak: de strenge coronamaatregelen in Marokko. De enige oplossing: zelf pellen. [naar artikel]
Garnalen kan je gepeld kopen in de supermarkt, maar chef Kim Devisschere vindt dat zonde. De lekkernij overvliegen naar Marokko om ze te daar te laten pellen is namelijk niet ecologisch en ook voor de smaak is het nefast. “Doe het daarom zelf: lekkerder en gezellig.” Zo doe je het. [naar artikel]
Samen zijn ze goed voor zes Michelinsterren. Dat wordt dus stressen voor de kandidaten van ‘Celebrity masterchef Vlaanderen’, als straks Nick Bril (39), Inge Waeles (40) en Michaël Rewers (45) hun kookkunsten komen beoordelen. Al is stress hen ook niet vreemd. “Dat je graag kookt, betekent niet dat je een goeie restaurantuitbater bent.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.