VIDEO. Aanvoerder Botaka bezorgt STVV volle buit tegen KV Oostende, Limburgers pakken eerste competitiezege

01/09/2018 - 23:10
"In een allesbehalve hoogstaande match trok STVV op basis van de kansen -Oostende versierde er maar eentje- het laken toch verdiend naar zich toe..."

1. Aanvoerder Botaka bezorgt STVV volle buit tegen KV Oostende, Limburgers pakken eerste competitiezege (01/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

Sint-Truiden heeft op eigen veld de zege gepakt tegen KV Oostende. De 'Kanaries' scoorden een kwartier voor tijd de enige goal van de partij via... [naar artikel]

2. VIDEO. Aanvoerder van STVV wil straffe penalty van Aduriz imiteren, maar dat loopt heel pijnlijk mis (26/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Jordan Botaka was de man van de eerste helft in KV Oostende - Sint-Truiden. De aanvoerder van STVV bracht zijn ploeg al snel op voorsprong en nog... [naar artikel]

3. STVV-speler Botaka wil briljante strafschop van Spaanse veteraan kopiëren… maar dat loopt helemaal mis (26/12/2018 - Het Belang van Limburg)

STVV kende een droomstart op het veld van Oostende, met een doelpunt van aanvoerder Botaka na amper vier minuten. Halfweg de eerste helft kreeg diezelfde Botaka een gouden kans om de score te verdubbelen toen Milovic een strafschopovertreding beging. De aanvoerder van STVV - die al drie penalty’s omzette dit seizoen - had duidelijk naar de strafschop van Aritz Aduriz gekeken. De aanvaller van Athletic Bilbao zette onlangs een elfmeter vanuit stilstand perfect om en de beelden gingen viraal. De kopie van Botaka verliep echter iets minder goed. De spits trapte zwak en in het midden, Oostende-doelman Dutoit (ex-STVV) kende er geen enkele moeite mee. [naar artikel]

4. Aanvoerder Jordan Botaka blijft STVV trouw (13/08/2019 - Metro)

STVV heeft het contract van zijn aanvoerder Jordan Botaka verlengd. Dat maakten de Truienaars vandaag bekend. De 26-jarige Congolees (16 caps) had op Stayen nog een verbintenis tot het einde van het seizoen. De nieuwe contractduur is niet bekend. Botaka stapte in de zomer van 2017 transfervrij over van Leeds naar STVV. Sindsdien speelde de […] Het bericht Aanvoerder Jordan Botaka blijft STVV trouw verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

5. Aanvoerder van STVV wil straffe penalty van Aduriz imiteren, maar dat loopt heel pijnlijk mis (26/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

6. STVV speelt aanvoerder Botaka kwijt aan Gent: "Na het vertrek van Brys is er iets gebroken" (20/05/2020 - Het Belang van Limburg)

STVV is zijn aanvoerder kwijt. Jordan Botaka (26) trekt naar AA Gent, waar hij een vierjarig contract heeft getekend. Op Stayen vangen ze een transfersom van 600.000 euro. “Hoe graag ik er ook was. Na drie seizoenen bleek het verhaal bij STVV op”, vertelt Botaka. [naar artikel]

7. Invaller schenkt STVV volle buit in slotmatch (18/05/2019 - Het Belang van Limburg)

STVV beëindigde tegen Westerlo het seizoen in schoonheid. De Kanaries keken aan de pauze tegen een achterstand aan, maar in de tweede helft stelden Alexis De Sart, die zijn eigen doelpunt daarmee rechtzette, en invaller Wolke Janssens alsnog orde op zaken. Aanvoerder Jordan Botaka miste zelfs nog een strafschop: 2-1. [naar artikel]

8. Botaka schenkt STVV eerste zege van het seizoen na late penaltygoal tegen KV Oostende (01/09/2018 - Het Belang van Limburg)

Na vier gelijke spelen is STVV er op speeldag zes eindelijk in geslaagd om de drie punten thuis te houden. De Kanaries en het bezoekende KV Oostende brachten geen goed voetbal, maar het was uiteindelijk de thuisploeg die het toch haalde. Jordan Botaka zorgde na 75 minuten voor de verlossing vanaf de stip: het werd 1-0. [naar artikel]

9. Sylla kopt STVV voorbij zwak KV Oostende (13/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Het eerste doelpunt van huurling Mamadou Sylla voor STVV leverden de Kanaries de volle buit op tegen een zwak KV Oostende. Het elftal van Marc Brys domineerde de volledige wedstrijd, maar kwam slechts één keer tot scoren: 1-0. STVV staat zo met 10 punten autoritair aan de leiding in Groep A van play-off 2. [naar artikel]

10. KRC Genk pakt de volle buit bij Oostende na dolle slotfase (16/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Racing Genk heeft in het absolute slot de volle buit gepakt op bezoek bij KV Oostende. De Limburgers stonden lange tijd op een zuinige 0-1 voorsprong, maar één minuut voor het einde van de reguliere speeltijd kopte Genk-speler Maehle de bal ongelukkig voorbij zijn eigen doelman. Via Thomas Buffel pakte Genk alsnog de volle buit, hij scoorde in de toegevoegde tijd alsnog de 1-2. [naar artikel]

11. Aanvoerder is Botaka al, nu ook nieuwe nummer 10? (17/01/2020 - Het Belang van Limburg)

De Kanaries trappen 2020 zaterdag af tegen het fysieke Kortrijk. Iedereen is razend benieuwd naar de eerste basiself die Milos Kostic als STVV-coach op de mat zal brengen. Enige zekerheid is de aanvoerdersband: die blijft rond de arm van (nieuwe nummer tien?) Jordan Botaka. [naar artikel]

12. Leider Oostende wint in Leuven, ook Antwerp Giants en Brussels pakken volle buit (15/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Staartploeg Leuven heeft Oostende op de twintigste speeldag van de Euromillions Basket League weinig in de weg kunnen leggen. De West-Vlaamse leider won in de studentenstad met 70-87. Ook eerste achtervolger Antwerp Giants pakte de volle buit op verplaatsing. [naar artikel]

13. Charleroi-debutant Jordan Botaka (ex-STVV): “Ging goed, maar was nog zoekende” (24/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Voor Jordan Botaka is het snel gegaan. De voormalige aanvoerder van STVV werd zaterdag door AA Gent verhuurd aan Charleroi en begon op Sclessin meteen in de basis. [naar artikel]

14. Oostende blijft aan kop na winst tegen Brussel, ook Antwerp Giants pakken volle buit (25/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Oostende blijft aan kop in de Euromillions Basket League. De West-Vlamingen versloegen op de 21e speeldag Brussels met 88-76. Ook eerste [naar artikel]

15. STVV duikt opnieuw top zes binnen na nipte zege op Cercle Brugge (26/01/2019 - Het Belang van Limburg)

STVV knoopte na vijf wedstrijden opnieuw aan met een overwinning. In de eerste helft wiste Jordan Botaka de achterstand via Johanna Omolo nog uit en in de tweede helft zorgde Yohan Boli voor de volle buit tegen Cercle Brugge: 1-2. De Kanaries duiken zo opnieuw de top zes binnen. [naar artikel]

16. Leuven pakt de volle buit tegen laks Maaseik (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De volle buit pakken in Leuven is voor enkele ploeg een makkelijke opdracht en dat heeft leider Maaseik zondagavond mogen ervaren. De Limburgers konden in de eerste set de schijn nog hoog houden, maar daarna nam de thuisploeg de match in handen. De Maaseikenaars blijven wel op kop, maar Roeselare heeft nog een wedstrijd te goed. [naar artikel]

17. AA Gent gaat voluit voor STVV-aanvoerder Jordan Botaka (19/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Jordan Botaka is op weg naar de Ghelamco Arena. Dat schrijft onze zusterkrant Het Nieuwsblad. [naar artikel]

18. Geen De Bruyne, wel een zege: aanvoerder Sterling bezorgt Man City de volle buit tegen Arsenal (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Ook zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne heeft Manchester City de topper tegen Arsenal gewonnen. Het werd 1-0, aanvoerder Raheem Sterling zorgde voor de enige treffer van de match. [naar artikel]

19. Jordan Botaka verwacht dat alleen STVV winnaar kan worden: “Niet gestaakt door ónze supporters” (29/09/2019 - Het Belang van Limburg)

Nul punten voor STVV en Genk? Allebei één punt? Of 5-0 in het voordeel van STVV? De Kanaries zelf hadden er het raden naar nadat Visser afblies, maar vierden begrijpelijk als een zege na de onwaarschijnlijke remonte. “Ik weet niet wat de bond zal beslissen, maar als er iemand als winnaar uit de bus komt, kan het niet anders dan STVV zijn”, aldus aanvoerder Jordan Botaka. [naar artikel]

20. STVV vreest voor afwezigheid Jordan Botaka (18/08/2019 - Het Belang van Limburg)

Jordan Botaka, de Nederlandse Congolese kapitein van STVV, is naar verwachting de komende tijd uitgeschakeld. In de 68ste minuut werd Botaka onder begeleiding van de medische staf van STVV naar de kant gedragen [naar artikel]

21. STVV ontvangt Oostende zonder aanvoerder De Ridder (21/08/2020 - Het Belang van Limburg)

STVV gaat maandag op zoek naar zijn tweede overwinning van het seizoen thuis tegen Oostende. Voorlopig nog zonder fans, maar vanaf september komt daar wellicht verandering in. STVV verloor zondag niet enkel de wedstrijd tegen Anderlecht, ook aanvoerder Steve De Ridder viel uit. Hij is twee maanden buiten strijd. Intussen blijft het wachten op extra versterking. [naar artikel]

22. Herk FC gaat voor volle buit (25/02/2017 - Het Belang van Limburg)

In de eerste provinciale van het voetbal moet Herk FC dit weekend de volle buit kunnen pakken. Herk FC speelt thuis tegen Peer. [naar artikel]

23. Onze spelersbeoordelingen na het gelijkspel van STVV in Oostende (26/12/2018 - Het Belang van Limburg)

STVV sloot het jaar woensdag af met een 1-1-gelijkspel op het veld van KV Oostende. De Kanaries kwamen via kapitein Jordan Botaka snel op voorsprong aan de kust, maar nadat diezelfde Botaka een strafschop miste nam de thuisploeg het heft in handen. De Oostendse druk resulteerde nog voor rust in de gelijkmaker van De Bock. In de tweede helft werd niet meer gescoord. Ontdek hier onze spelersbeoordelingen. [naar artikel]

24. VIDEO. Genk schiet zichzelf nét niet in de voet: Trossard bezorgt Limburgers ondanks twee penaltymissers dan toch volle buit (26/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Racing Genk blijft het goed doen in de vaderlandse competitie. In de afsluiter van de vijfde speeldag wonnen de mannen van Philippe Clement na een... [naar artikel]

25. Jonge Bandé bezorgt KV Mechelen eerste competitiezege van seizoen tegen STVV (23/09/2017 - Sporza)

KV Mechelen heeft STVV geen tijdelijke leidersplaats gegund. De thuisploeg won op de 8e speeldag voor het eerst: 2-0. De Burkinees Hassane Bandé scoorde voor en na de rust. [naar artikel]