Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
15:57 uur

Hilde Crevits: "De Wevers uitspraken zijn een slag in het gezicht van 160.000 leerkrachten"

De Morgen

04/09/2018 - 06:02

"Ik zou graag de minister van Onderwijs hebben." Voorzitter Bart De Wever zette bij de VRT opnieuw de ambities van de N-VA kracht bij en richtte zijn pijlen op Hilde Crevits (CD&V). Zij reageert laconiek. "De N-VA bepaalt mijn toekomst niet."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Crevits over lerarentekort: "Regionale vervangingspools kunnen een antwoord zijn op het tekort" (03/01/2018 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft een voorstel klaar om het steeds weerkerende probleem van het lerarentekort aan te pakken. "Het zou veel beter zijn er regionaal vervangingspools gevormd worden met leerkrachten die bereid zijn om vervangingen te doen. Die leerkrachten kunnen de vervangingen doen wanneer er leerkrachten ziek worden. De leerkrachten uit de pools krijgen een behoorlijk inkomen en worden doorbetaald", aldus Crevits.
  [naar artikel]
 2. Crevits hekelt uitspraken Bourgeois: "Vanuit CD&V 'spuwen' we niet op mensen" (10/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams viceminister-president Hilde Crevits is niet gelukkig met de uitspraken van minister-president Geert Bourgeois. De CD&V-politica benadrukt dat Bourgeois zijn uitspraken in persoonlijke naam heeft gedaan en niet namens de regering. "Vanuit CD&V 'spuwen' we niet op mensen, ook niet als we het niet eens zijn met bepaalde keuzes die aan de andere kant van de taalgrens worden gemaakt", zegt Crevits.
  [naar artikel]
 3. [VIDEO] - Leerkrachten leggen Crevits enkele vragen voor (31/08/2016 - De Redactie)
  Aan de vooravond van het nieuwe schooljaar heeft "Het journaal" minister van Onderwijs Hilde Crevits uitgenodigd voor een gesprek. Ze beantwoordt vragen van leerkrachten van het atheneum van Etterbeek. Wat houdt hen bezig? Waar liggen zij van wakker?
  [naar artikel]
 4. Minderhedenforum na uitspraken Crevits: "Heeft Vlaanderen dan de slechte migranten gekregen?" (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Minderhedenforum reageert "geschrokken" op de oproep van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) naar allochtone ouders om zich
  [naar artikel]
 5. Crevits wil "rotte appels" onder leraren strikter evalueren (27/08/2016 - De Redactie)
  Onderwijsminister Hilde Crevits wil dat de "rotte appels" in het onderwijs, leerkrachten die ondermaats presteren, meer en beter geëvalueerd worden.
  [naar artikel]
 6. Crevits: "Ook de leraren moeten wakker worden" (08/06/2018 - De Morgen)
  Let op met de lat te hoog te leggen, want anders kunnen de leerkrachten ze niet aan. Die boodschap geeft minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) nadat duidelijk werd dat leerlingen uit het lager onderwijs ondermaats scoren voor Frans. "Ik ben aan het problematiseren, maar ik moet dat ook doen."
  [naar artikel]
 7. Hilde Crevits (CD&V): 'Tegen 2025 zijn jaarlijks 6500 extra leerkrachten nodig' (21/01/2020 - Knack)
  Het aantal werkzoekenden dat een opleiding tot leerkracht volgt, is in vijf jaar bijna verdrievoudigd. 863 werkzoekenden volgen intussen zo'n opleiding. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) vindt het goed nieuws dat "werkzoekenden de job van leerkracht als een waardevolle carrière zien".
  [naar artikel]
 8. LIVE: "De zevende dag" met het "kanseliersdebat" tussen Hilde Crevits (CD&V) en Bart De Wever (N-VA) (05/05/2019 - VRT NWS)
  In "De zevende dag" gaan Hilde Crevits (CD&V) en Bart De Wever (N-VA) met elkaar in debat. Allebei zijn ze voor hun partij kandidaat om de nieuwe Vlaams minister-president te worden. Volg alles rechtstreeks via bovenstaande livestream.
  [naar artikel]
 9. Crevits haalt uit naar "eliteschool" Theo Francken: "Aanfluiting voor onze leerkrachten" (13/03/2018 - De Morgen)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vertelde onlangs dat hij droomt van een "solidaire eliteschool" waar leerlingen worden aangemoedigd uit te blinken. Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) vindt die plannen maar niets en sabelde ze vanmiddag neer in 'De Meulemeester in Debat: De Burgemeesters' van VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 10. Prof Van Avermaet: "Uitspraken Crevits over allochtone ouders ronduit triest" (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "De uitspraken van minister Crevits over het gebrek aan betrokkenheid van allochtone ouders zijn op geen enkel empirisch onderzoek gebaseerd",
  [naar artikel]
 11. Onderwijsminister Hilde Crevits zet de puntjes op de i: “De Wever doet oneer aan inspanningen leerkrachten” (01/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Eén september is de dag van 1,1 miljoen leerlingen en 160.000 leerkrachten. Maar ook een beetje die van de minister van Onderwijs en dat is sinds 2014 en nog tot 2019 Hilde Crevits (CD&V). De aanloop naar haar jaarlijkse hoogdag verliep turbulent, met een hoogoplopende politieke discussie en scherpe kritiek uit verschillende hoeken.
  [naar artikel]
 12. 'Opleiding en loopbaan leraar moeten aantrekkelijker worden' (Crevits) (27/08/2016 - Knack)
  Volgens Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits zullen de hervorming van de lerarenopleiding en het aantrekkelijker maken van de loopbaan een tekort aan leerkrachten vermijden. Dat zegt ze in aanloop naar de eerste schooldag. Een nieuwe instapproef "moet een wake-up call zijn".
  [naar artikel]
 13. Crevits: "Uitspraken over allochtone ouders waren geen verwijt, maar een uitgestoken hand" (08/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) blijft bij haar oproep voor een grotere betrokkenheid van allochtone ouders bij het onderwijs.
  [naar artikel]
 14. Hilde Crevits over de lymfeklierkanker van haar zoon: "Dat was... keihard. Ik kon niet meer helder denken" (17/09/2017 - VRT NWS)
  In "De rotonde" op Radio 2 heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) voor het eerst verteld over haar zoon, bij wie eerder dit jaar lymfeklierkanker vastgesteld. Zijn behandeling is intussen achter de rug, hij is genezen verklaard.  
  [naar artikel]
 15. Crevits: "Verantwoordelijkheid rellen doorschuiven naar leerkrachten is niet eerlijk" (16/11/2017 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) betreurt dat sommigen de verantwoordelijkheid voor de rellen in Brussel lijken door te schuiven naar het onderwijs. 
  [naar artikel]
 16. Crevits over "ongerustheid" nieuwe eindtermen: "Lat verlagen is voor mij onbespreekbaar" (23/05/2018 - VRT NWS)
  Het niveau van de eindtermen in het onderwijs mag en zal niet dalen. Dat zegt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), nadat onder meer onderwijsexpert Dirk Van Damme zei verontrust te zijn over de "signalen" die hij krijgt. "Maar de lat verlagen, is voor mij onbespreekbaar", zegt Crevits.
  [naar artikel]
 17. Crevits over eindtermendiscussie: "Maak van het onderwijs geen slagveld" (29/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) roept op om het debat over de eindtermen "inhoudelijk en sereen" te voeren. "We moeten koste wat het
  [naar artikel]
 18. "Uitspraak De Block slag in het gezicht van 1 miljoen Belgen met alcoholprobleem" (06/11/2016 - De Redactie)
  CD&V-Kamerlid Nathalie Muylle vindt de uitspraken van minister De Block over de vrije verkoop van alcohol "onverantwoord".
  [naar artikel]
 19. Koen Geens (CD&V): "Hilde Crevits als voorzitter zou een zegen voor onze partij zijn" (08/07/2019 - VRT NWS)
  Als het van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) afhangt, mag Hilde Crevits voorzitter van zijn partij worden. "Dat zou een zegen zijn", zei hij in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 20. Hilde Crevits: "Die invulboeken mogen van mij afgeschaft worden" (01/09/2018 - VRT NWS)
  De minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) is geen fan van invulboeken in de klas. Ze wil dat soort schoolboeken vervangen en in één moeite ook de nieuwe boeken hedendaagser maken, onder meer op het vlak van genderneutraliteit.
  [naar artikel]
 21. Trotse Hilde Crevits op huwelijk van zoon: "Vandaag wil ik genieten, morgen ben ik weer beschikbaar" (28/09/2019 - VRT NWS)
  In het stadhuis van Torhout heeft Hilde Crevits (CD&V) vanochtend het burgerlijke huwelijk van haar zoon Bram bijgewoond. De onderhandelingen voor het vormen van een nieuwe Vlaamse regering zijn nog niet afgerond, maar dat is vandaag bewust even geen prioriteit voor Crevits.
  [naar artikel]
 22. Hilde Crevits opnieuw minister en dus geen CD&V-voorzitter: "Hoop dat de leden iemand kiezen die de partij niet splijt" (02/10/2019 - VRT NWS)
  Ze heeft er naar eigen zeggen "nachten van wakker gelegen", maar CD&V-coryfee Hilde Crevits wordt opnieuw Vlaams minister. De race naar het voorzitterschap laat ze aan zich voorbijgaan. "Er zou een spanning zitten tussen mijn figuur als ervaren vrouw in regeringen en de drang naar vernieuwing in de partij."
  [naar artikel]
 23. Leerkrachtenverloop in secundair blijft hoog (09/05/2018 - VRT NWS)
  Bijna de helft van de leerkrachten uit het secundair onderwijs verlaat binnen de vijf jaar het onderwijs. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Vera Celis (N-VA) heeft opgevraagd bij minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Volgens Celis bewijzen de cijfers dat er bijkomende inspanningen nodig zijn "om de psychische en emotionele belasting en de werkdruk voor leerkrachten te laten dalen".
  [naar artikel]
 24. Leerkrachtenverloop in secundair onderwijs blijft hoog (09/05/2018 - De Morgen)
  Bijna de helft van de leerkrachten uit het secundair onderwijs verlaat binnen de vijf jaar het onderwijs. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Vera Celis (N-VA) heeft opgevraagd bij minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Volgens Celis bewijzen de cijfers dat er bijkomende inspanningen nodig zijn "om de psychische en emotionele belasting en de werkdruk voor leerkrachten te laten dalen".
  [naar artikel]
 25. Hilde Crevits: "Miljoenen extra's nodig voor versterken kleuter- en lager onderwijs" (11/03/2019 - VRT NWS)
  De komende jaren zijn fors meer middelen nodig om het kleuter- en lager onderwijs te versterken. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). "Het is van belang dat alle partijen die deel uitmaken van de volgende regering, consequent werken aan de uitvoering van het plan dat we hebben uitgewerkt."
  [naar artikel]
 26. Crevits: '22 uur les voor álle leerkrachten middelbaar' (10/04/2019 - De Morgen)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) wil alle leerkrachten van het secundair onderwijs 22 uur per week laten lesgeven. Op die manier wil ze de job aantrekkelijker maken. De bonden reageren met gemengde gevoelens.
  [naar artikel]
 27. Crevits: "Vanuit CD&V spuwen we niet op mensen" (10/07/2016 - De Redactie)
  Vlaams viceminister-president hilde Crevitz (CD&V) is niet gelukkig met de communautaire uitspraken van minister-president Geert Bourgeois (N-VA). Ook de oppositiepartijen SP.A en Groen hekelen zijn woordkeuzes.
  [naar artikel]
 28. Hoe Hilde Crevits meer mensen met een migratieachtergrond aan de slag wil krijgen (video) (15/11/2019 - Knack)
  Hilde Crevits lanceert een pilootproject om 800 werkzoekenden met buitenlandse roots via individuele begeleiding aan een job te helpen. 'Het is heel verwonderlijk dat zo veel mensen met een migratieachtergrond zo moeilijk aan de slag geraken, ook al hebben ze een universitair diploma', zegt de nieuwe Vlaams minister van Werk (CD&V) aan Knack.
  [naar artikel]
 29. 'Uitspraken Crevits zijn niet op onderzoek gebaseerd' (06/03/2017 - De Tijd)
  14:32 Piet Van Avermaet, directeur van het steunpunt Diversiteit & Leren (UGent) noemt de uitspraken van onderwijsminister Hilde Crevits 'ronduit triest en op geen enkel empirisch onderzoek gebaseerd.' Hij ...
  [naar artikel]
 30. "Ik kon plots niet meer helder denken": Hilde Crevits over moment dat kanker werd vastgesteld bij zoon (24) (17/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft voor het eerst verteld over de zware ziekte waartegen haar zoon Bram (24) dit jaar heeft
  [naar artikel]
 31. "Hilde, telkens ik jou zie, gaat mijn hart sneller slaan": jonge boeren schrijven liefdesbrief aan minister Crevits (14/02/2020 - VRT NWS)
  Een groep jonge boeren van de Groene Kring heeft op deze Valentijnsdag een liefdesbrief aan Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) voorgelezen. Daarin vragen ze haar hun belangen in Europa te verdedigen. Crevits antwoordde toepasselijk met een eigen liefdesbrief.
  [naar artikel]
 32. Minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V): "Boeren zijn ook deel van de oplossing van de milieuproblemen in Vlaanderen" (27/11/2019 - VRT NWS)
  In de ons omliggende landen hebben de landbouwers de voorbije weken hevig geprotesteerd tegen de stikstofmaatregelen van de overheid (Nederland) of de daling van het inkomen (Frankrijk, Duitsland) van de boeren. "We zijn geneigd om de boeren als een deel van het probleem te zien, maar de boeren zijn ook een deel van de oplossing van de milieuproblemen. Op het vlak van innovatie zijn we koploper in Vlaanderen. Daar zijn we te weinig fier op", aldus minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) in "De afspraak".
  [naar artikel]
 33. Podcast "De afspraak op vrijdag" met Hilde Crevits, Marc Coucke en Noël Slangen (13/10/2018 - VRT NWS)
  In "De afspraak op vrijdag" van gisteren had Ivan De Vadder minister van onderwijs Hilde Crevits, te gast, samen met Anderlecht- en Pro Leaguevoorzitter Marc Coucke en columnist Noël Slangen. Ze hadden het over het grote voetbalschandaal dat woensdag losbarstte en de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag.
  [naar artikel]
 34. Minister Crevits begrijpt onzekerheid beginnende leerkrachten (22/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft begrip voor de onzekerheid van startende leerkrachten. Ze wijst erop dat de volgende jaren gemiddeld 6.000 voltijdse jobs per jaar in het basis- en secundair onderwijs moeten worden ingevuld, zowel door de groei van het aantal leerlingen, als door leerkrachten die met pensioen gaan.
  [naar artikel]
 35. Leerkrachten deeltijds kunstonderwijs betogen tegen Crevits in Torhout (04/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  LeVeDKO, de vereniging voor leerkrachten uit het deeltijds kunstonderwijs, heeft zondagmiddag een betoging georganiseerd in Torhout, de thuishaven van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Een 200-tal actievoerders uit heel Vlaanderen trok onder muzikale begeleiding van het station naar de markt om zijn ongenoegen te uiten over het nieuwe decreet van Crevits voor het deeltijds kunstonderwijs.
  [naar artikel]
 36. Hilde Crevits krijgt zeer exclusieve Limburgse vlaai cadeau (27/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  "Ik krijg hier de ene vlaai na de andere rond de oren! Gelukkig allemaal om ter zoetst." lezen we op de Facebookpagina van Hilde Crevits. Maar de meest exclusieve vlaai kreeg ze vandaag toch van de Riemstse burgemeester Mark Vos.
  [naar artikel]
 37. Het eindrapport van Hilde Crevits (Onderwijs): een beleid van gemiste kansen (24/04/2019 - Knack)
  Emotionele discussies over de kwaliteit van het Vlaamse onderwijs maakten wetenschappelijk onderbouwde hervormingen de voorbije jaren zo goed als onmogelijk. Ondertussen bezwijken scholen en leerkrachten onder de hoge werkdruk. De opvolger van Hilde Crevits kan maar beter iemand zijn die van een uitdaging houdt.
  [naar artikel]
 38. "Je hoort wat in een klaslokaal": leraar maakt boek van grappige uitspraken van leerlingen (09/10/2019 - VRT NWS)
  Leerkrachten weten het maar al te goed: de uitspraken van leerlingen zijn vaak de moeite waard om te onthouden. En dus besloot leerkracht Arno Van de Velde uit Wilsele-Putkapel al die uitspraken in tekeningen te gieten en te posten op Instagram.
  [naar artikel]
 39. Crevits: "Deeltijds pensioen kan oplossing zijn voor lerarentekort" (06/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het deeltijds pensioen kan een oplossing vormen voor het tekort aan leerkrachten in bepaalde vakgebieden. Dat zegt onderwijsminister Hilde
  [naar artikel]
 40. Crevits wil vervangingspool opnieuw invoeren (28/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) wil startende leerkrachten meer werkzekerheid bieden en denkt daarom na over de herinvoering van de
  [naar artikel]
 41. Hilde Crevits: 'Deeltijds pensioen kan oplossing zijn voor lerarentekort' (06/07/2017 - Knack)
  Het deeltijds pensioen kan een oplossing vormen voor het tekort aan leerkrachten in bepaalde vakgebieden. Dat zegt onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) donderdag in het parlement na een vraag van Vera Celis (N-VA).
  [naar artikel]
 42. OPROEP. Leraren: stel uw vraag aan minister Hilde Crevits (24/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Nog een dikke week en het schooljaar gaat van start. Meer dan honderdduizend leraren staan dan weer vol vuur voor de klas. Het Nieuwsblad wil de stem van al die leerkrachten laten horen en hun bekommernissen voorleggen aan minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).
  [naar artikel]
 43. "Elke Wevers ligt begraven aan kasteel nabij Parijs" (04/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Detective Ben Zuidema (80) meent te weten wie achter de verdwijning van Elke Wevers zit. "We hebben nieuwe getuigenissen en verklaringen die
  [naar artikel]
 44. Minister Crevits begrijpt onzekerheid voor beginnende leerkrachten (22/08/2017 - Knack)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft begrip voor de onzekerheid van startende leerkrachten. Ze wijst erop dat de volgende jaren gemiddeld 6.000 voltijdse jobs per jaar in het basis- en secundair onderwijs moeten worden ingevuld, zowel door de groei van het aantal leerlingen, als door leerkrachten die met pensioen gaan.
  [naar artikel]
 45. Hilde Crevits: "We moeten stappen naar meer inclusie zetten, maar niet élk kind moet naar het gewoon onderwijs" (13/11/2018 - VRT NWS)
  Scholen, het CLB én ouders moeten in overleg beslissen of een kind naar het gewoon onderwijs kan, dan wel of buitengewoon onderwijs een betere keuze is. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) in "Van Gils & gasten" na de heisa rond een school die een jongen met het syndroom van Down de deur had gewezen.
  [naar artikel]
 46. Crevits wil financiering kleuter- en basisonderwijs gelijkschakelen (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "U mag in de komende weken of maanden mijn plan voor gelijkschakeling van de middelen verwachten." Dat antwoordde Onderwijsminister Hilde Crevits
  [naar artikel]
 47. Crevits: "Ik zou woorden van De Wever nooit gebruiken" (26/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kandidaat-minister-president Hilde Crevits (CD&V) hoopt dat N-VA-voorzitter Bart De Wever na vanavond zijn toon zal milderen en dat er met hem...
  [naar artikel]
 48. Crevits over stereotypen in handboeken: "Enorme stappen gezet, maar er is nog wat werk aan de winkel" (30/11/2017 - VRT NWS)
  De uitgeverijen van schoolboeken letten er al enkele jaren op dat ze niet stereotyp omgaan met mannen en vrouwen. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) in een reactie op de "Pano"-uitzending van gisteren. "Maar er is wel nog wat werk aan de winkel. De nieuwe eindtermen bieden een geschikt moment."
  [naar artikel]
 49. PODCAST: "De afspraak op vrijdag" met Hilde Crevits, Bert Bultinck en Jan Verheyen (21/10/2017 - VRT NWS)
  In "De afspraak op vrijdag" besprak Ivan De Vadder vrijdagavond de politieke actualiteit van de voorbije week met minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck en regisseur Jan Verheyen. Ze hadden het over de oplopende spanning tussen de Spaanse regering en Catalonië, over #metoo in de Belgische politiek, media- en filmwereld, en het succes van rechts in Oostenrijk. Beluister hier de podcast.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.