Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Wat er in uw salami zit, is het grootste geheim van de beenhouwer

12/09/2018 - 12:46
"Salami is meer dan alleen maar beleg tussen de boterham. De worst is de inzet van een zware concurrentiestrijd, inclusief bedrijfsspionage. Een producent uit het Kortrijkse daagde deze week nog een ex-werknemer voor de rechter omdat die zijn recept aan de concurrentie zou hebben doorgespeeld. “Zoiets is dan ook een ramp”, klinkt het bij slagers. “Salami is iets speciaals, niet te vergelijken met pakweg kookham.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wat er in uw salami zit, is het grootste geheim van de beenhouwer (12/09/2018 - Het Nieuwsblad)

Salami is meer dan alleen maar beleg tussen de boterham. De worst is de inzet van een zware concurrentiestrijd, inclusief bedrijfsspionage. Een producent uit het Kortrijkse daagde deze week nog een ex-werknemer voor de rechter omdat die zijn recept aan de concurrentie zou hebben doorgespeeld. “Zoiets is dan ook een ramp”, klinkt het bij slagers. “Salami is iets speciaals, niet te vergelijken met pakweg kookham.” [naar artikel]


2. Willy Naessens: "Als Ardense salami niet meer mag, wordt het salami van de Vlaamse Ardennen" (12/12/2016 - De Redactie)

Ardense salami mag binnenkort alleen die naam dragen als de salami ook gemaakt wordt in de Ardennen. Zakenman Willy Naessens is hiermee niet opgezet, maar gaat er zich wel bij neerleggen. [naar artikel]


3. Willy Naessens: "Geen Ardense salami? Dan salami van de Vlaamse Ardennen" (12/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zakenman Willy Naessens denkt erover de Ardense salami die één van zijn vleesfabrieken verkoopt om te dopen in salami "van de Vlaamse Ardennen." [naar artikel]


4. Oud-medewerker aan de haal met geheim salami-recept (10/09/2018 - De Standaard)

Een ex-medewerker van een salamiproducent moet zich voor de rechter verantwoorden voor de diefstal van het geheime recept van de worst. Volgens zijn voormalige werkgever had de man als bedoeling die gegeven door te verkopen aan concurrentie. ‘De markt van de salami is een zeer harde business.’ [naar artikel]


5. Voor zijn nazaten een held, voor historici een moordenaar. Wat is echt en verzonnen over Jan Breydel, de Brugse beenhouwer van de Guldensporenslag? (22/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Was Jan Breydel één van de leiders van het Vlaamse verzet dat op 11 juli 1302 tot de Guldensporenslag leidde, vanavond het onderwerp in ‘Het verhaal van Vlaanderen’? Ja, zegt Michel Breydel (77), nakomeling van de 22ste generatie van de illustere beenhouwer. Nee, zeggen historici: volgens hen was Breydel een dronken vechtersbaas en een moordenaar. Een zoektocht op de grens tussen waarheid en verzinsel. [naar artikel]


6. Geen Bomaworst na de match, maar wat dan wel? Dit wordt er écht gegeten naast het voetbalveld: “Kampioen in aperitiefbordjes kaas en salami” (27/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie aan een voetbalkantine denkt, denkt aan bier, maar van al die drank én van de spanning tijdens de match krijg je natuurlijk ook honger. Guy Verkindere van Verkindere, sterrenchef Danny Horseele van het gelijknamige restaurant in de Ghelamco Arena in Gent en Guy Damman van De Groene Duivels vertellen wat er op het menu staat na een typische wedstrijddag. “Een vettige snack hoort gewoon bij voetbal, zelfs in Italië vind je geen pasta naast het veld.” [naar artikel]


7. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: “Geheim huwelijk van N-VA en Vooruit is grootste publieke geheim van Wetstraat” (26/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Volgens CD&V-voorzitter Sammy Mahdi bestaat er een “geheim huwelijk” tussen N-VA en Vooruit en is dat “het grootste publieke geheim van Wetstraat”. Dat heeft hij gezegd aan VTM Nieuws. Ook gisteren op een CD&V-congres in Gent maakte hij daar al een toespeling op en noemde hij zijn partij het enige alternatief voor de “roodgele combine” tussen N-VA en Vooruit, die volgens hem alleen zal leiden tot meer wantrouwen en overheidsbetutteling. [naar artikel]


8. Deze Kempense beenhouwer aast op erkenning van zijn vijfde streekproduct (04/02/2017 - Gazet van Antwerpen)

Beenhouwer Jef Janssens (75) uit Mol-Rauw, de koning van de streekproducten, broedt op een vijfde erkenning. Hij verkoopt al vier streekproducten, waaronder zijn bekende zwarte pensen, maar wil nu ook een aanvraag voor zijn ossenvlees indienen. [naar artikel]


9. Staatssecretaris De Backer is bakker en beenhouwer voor een dag om flexijobs te promoten (28/02/2017 - Gazet van Antwerpen)

Staatssecretaris voor de Bestrijding van Sociale Fraude Philippe De Backer (Open VLD) wil flexijobs invoeren bij slagers en bakkers. Hij bespreekt dat voorstel in maart met de andere regeringspartijen N-VA, CD&V en MR. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!