Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 October 2020
08:03 uur

David Hockney is duurste levende kunstenaar

De Tijd

16/11/2018 - 12:41

12:37 Een schilderij van de Britse kunstenaar David Hockney (81) is bij Christie's New York voor 90,3 miljoen dollar geveild. Het werk 'Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)', dat popartkunstenaar H...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Met de duurste nog levende kunstenaar op pad door L.A.: “Fucking. David. Hockney.” (01/03/2019 - De Morgen)
  Wie stelt u zich voor bij de ‘duurste levende kunstenaar’ van de wereld? Wij aten voorafgaand aan zijn expo in Amsterdam een hamburger met David Hockney (81) en volgden hem en het knotsgekke circus rond hem naar Los Angeles.
  [naar artikel]
 2. Koons onttroont Hockney als duurste levende kunstenaar (16/05/2019 - De Tijd)
  09:43 Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is bij veilinghuis Christie's in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. David Hockney is zo niet langer de duurste nog levende kunstenaa...
  [naar artikel]
 3. 90,3 miljoen dollar voor schilderij van David Hockney, hoogste bedrag voor nog levende kunstenaar (16/11/2018 - VRT NWS)
  In New York is een schilderij van de Britse kunstenaar David Hockney (81) onder de hamer gegaan voor 90,3 miljoen dollar. Het is het hoogste bedrag dat op een veiling betaald werd voor een werk van een nog levende kunstenaar.
  [naar artikel]
 4. Schilderij David Hockney levert 80 miljoen euro: nog nooit zoveel betaald voor werk van levende kunstenaar (16/11/2018 - De Morgen)
  Een schilderij van de Britse artiest David Hockney is bij Christie's in New York geveild voor een recordbedrag van 90,3 miljoen dollar, bijna 80 miljoen euro. Het is het hoogste bedrag dat ooit op een veiling is betaald voor werk van een nog levende kunstenaar.
  [naar artikel]
 5. Kunstenaar David Hockney krijgt Britse koninklijke onderscheiding (10/04/2019 - De Morgen)
  De Britse schilder David Hockney (74) is door de Britse koningin benoemd tot lid van de Order of Merit, de 'Orde van Verdienste'. Hockney is een van de belangrijkste Britse popartkunstenaars.
  [naar artikel]
 6. ‘Do remember they can’t cancel the spring’: het heerlijke escapisme van David Hockney (30/03/2020 - De Morgen)
  De Morgen laat zijn cultliefhebbers de film-, platen- of boekenkast uitspitten op zoek naar troostrijke klassiekers. Vandaag: journalist Robin Broos over kunstenaar David Hockney.
  [naar artikel]
 7. Iconisch schilderij David Hockney verkocht voor recordbedrag (16/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het iconische schilderij uit 1972 “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” van de Britse kunstenaar David Hockney is gisteren in veilinghuis...
  [naar artikel]
 8. Iconisch schilderij David Hockney verkocht voor recordbedrag van 90,3 miljoen dollar (16/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het iconische schilderij uit 1972 “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” van de Britse kunstenaar David Hockney is gisteren in veilinghuis...
  [naar artikel]
 9. Schilderij van Hockney geveild voor recordbedrag voor nog levende kunstenaar (16/11/2018 - Metro)
  Een schilderij van de Britse kunstenaar David Hockney (81) is bij Christie’s New York voor 90,3 miljoen dollar geveild. Het werk ‘Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)’, dat popartkunstenaar Hockney in 1972 schilderde, levert zo een nieuw record op voor een nog levende kunstenaar. Het vorige record stond op naam van kitschkunstenaar Jeff Koons, wiens ‘Balloon Dog (Orange)’ in 2013 voor 58 miljoen dollar onder de hamer ging -eveneens bij Christie’s. De veiling begon op 18 miljoen dollar. Al na 30 seconden was de kaap van 50 miljoen dollar gerond. Uiteindelijk werd het schilderij geveild voor 80 miljoen dollar na ongeveer negen minuten. De prijs bedraagt 90,3 miljoen dollar met kosten en commissies. Van dat bedrag gaat niets naar de artiest, die het werk in 1972 verkocht voor ongeveer 20.000 dollar. ‘Portrait of an Artist’ toont een openluchtzwembad in een idyllische, heuvelachtige omgeving. Eén figuur is aan het zwemmen, een andere kijkt peinzend van op de rand toe. Hockney wordt beschouwd als een van de meest toonaangevende hedendaagse schilders. Het hoogste bedrag dat voor een werk van hem is opgehoest, is “amper” 28 miljoen. Dat werd in mei dit jaar betaald voor zijn in 1990 gecreëerde werk ‘Pacific Coast Highway and Santa Monica’. ‘Portrait of an Artist’ is een iconisch werk van Hockney. Het werk prijkt op de voorpagina van talrijke boeken over de Britse artiest. Bron: Belga   Het bericht Schilderij van Hockney geveild voor recordbedrag voor nog levende kunstenaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Britse kunstenaar David Hockney: "Onthoud, ze kunnen de lente niet annuleren" (01/04/2020 - VRT NWS)
  De Britse kunstenaar David Hockney, een van de meest invloedrijke hedendaagse artiesten, zit momenteel in quarantaine in Frankrijk. Vanuit zijn huis in Normandië wil hij de wereld in deze coronatijden verblijden met zijn kunst. Zijn tekeningen van de ontluikende lente om hem heen zijn een verademing voor velen.
  [naar artikel]
 11. Het duurste konijn ter wereld: Jeff Koons opnieuw levende kunstenaar met duurste kunstwerk (16/05/2019 - De Morgen)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest.
  [naar artikel]
 12. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar (16/05/2019 - Metro)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest. De “Rabbit”, een stalen variant van een konijn gemaakt van ballonnen, brak het record van het schilderij “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” van de Britse kunstenaar David Hockney. Dat werd midden november verkocht voor 90,3 miljoen dollar, ook bij Christie’s. Het werk van Koons werd voor 80 miljoen dollar verkocht. Het schilderij van Hockney ging voor hetzelfde bedrag onder de hamer, maar de “Rabbit” brak toch het record door de commissies die op de verkoop betaald moeten worden. Zo liep de prijs op tot 91,075 miljoen dollar. De “Rabbit” maakt deel uit van een reeks van drie, die Koons maakte in 1986. Voor Hockney hem onttroonde met “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)”, was de 64-jarige Koons eerder al vijf jaar lang de levende kunstenaar wiens kunstwerk een recordbedrag opbracht. Zijn “Balloon Dog (Orange)” werd in 2013 al verkocht voor het toenmalige recordbedrag van 58,4 miljard dollar. Het konijn is een van de bekendste werken van de kunstenaar, die alle conventies in de kunstwereld omverwierp. Bron: Belga   Het bericht Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. David Hockney krijgt museum in geboortestad Bradford (17/12/2016 - De Redactie)
  De Britse schilder David Hockney zal net voor zijn 80e verjaardag de tentoonstellingsruimte in Cartwright Hall in Bradford openen.
  [naar artikel]
 14. Baden in betere tijden (05/04/2019 - De Morgen)
  De overzichtsexpo van David Hockney in Tate Britain breekt alle records. Goed nieuws na jaren van zwarte sneeuw. Dat precies een schilder van bijna 80 daarin slaagt, is geen toeval. 'In een tijd als deze biedt Hockney houvast.'
  [naar artikel]
 15. Toen een Borremans nog een maandloon kostte (13/04/2019 - De Morgen)
  Michaël Borremans (52) is sinds deze week de 'duurste' Belgische levende kunstenaar. Het ideale moment om terug te blikken op hét keerpunt in zijn leven: de expo bij de Vrienden van het S.M.A.K., voorjaar 2000. 'Je voelde bij iedereen: 'Dit is anders. Hier moeten we bij zijn.''
  [naar artikel]
 16. De schilder, zijn Flag en alles wat erna kwam (24/10/2017 - De Morgen)
  Jasper Johns, zowat de duurste nog levende kunstenaar, schilderde in 1958 de Amerikaanse vlag. Een schilderij waar de kunstgeschiedenis niet omheen kan. De Royal Academy of Arts in Londen toont een overzicht van de schilder en zijn iconische Flag.
  [naar artikel]
 17. Gerhard Richter opnieuw belangrijkste kunstenaar ter wereld (22/11/2018 - VRT NWS)
  Het is al voor de 15e keer dat de in Keulen wonende 85-jarige schilder Gerhard Richter gekozen wordt als meest toonaangevende kunstenaar ter wereld. De Kunstkompasslijst van het Duitse economische magazine Capital verschijnt al sinds 1970. Geen enkele levende kunstenaar stond zo vaak en onafgebroken op 1.  
  [naar artikel]
 18. Een fortuin waard, “maar toch gaat die Tuymans op het kampvuur” (03/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Markeer 14 augustus in je agenda. Dan gaat een Tuymans in vlammen op. Yep, een schilderij van Luc Tuymans, bij ’s werelds duurste levende schilders. Waarde: minstens een half miljoen euro. “Het is een vloerschildering op hout, een tijdelijk werk dat nooit bedoeld was om te ver­kopen”, zegt kunstenaar Gert Robijns, die het vuurtje stookt. De meester zelve staat overigens achter het dure kampvuur. “Dit is het perfecte einde voor dit werk”, zegt Tuymans.
  [naar artikel]
 19. 81 miljoen euro voor "Rabbit" van Jeff Koons: hoogste bedrag ooit voor werk van levende kunstenaar (16/05/2019 - VRT NWS)
  "Rabbit", een beeld van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons, is in New York geveild voor een bedrag van 91 miljoen dollar, omgerekend is dat 81 miljoen euro. Dat is het hoogste bedrag ooit dat op een veiling betaald werd voor een werk van een nog levende artiest.
  [naar artikel]
 20. 'Zelfs ik kende het einde van 'Tabula rasa' niet!' (21/12/2017 - De Morgen)
  Lynn Van Royen was te zien in de twee meest bejubelde Vlaamse fictiereeksen van het jaar. Zelf heeft ze vooral lof voor de David Hockney-expo in Parijs en is ze nog steeds onder de indruk van de late ontdekking van de film Toni Erdmann.
  [naar artikel]
 21. Amazon-CEO koopt duurste huis van Californië (13/02/2020 - Express)
  Jeff Bezos, de CEO van techgigant Amazon, betaalt 165 miljoen dollar voor een huis in Los Angeles. Het nederige stulpje ligt in de luxueuze stad Beverly Hills. Het is het duurste huis ooit verkocht in Californië. Volgens The Wall Street Journal was het huis oorspronkelijk van de mediamagnaat David Geffen, de oprichter van de filmstudio […] The post Amazon-CEO koopt duurste huis van Californië appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Het huis van zijn ouders gaat onherroepelijk tegen de vlakte, dus besloot David (36) om er op zijn manier afscheid van te nemen (05/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Kunstenaar en chocolatier David Maertens (36) vormt zijn ouderlijke woning in Lichtervelde om tot een kunstwerk. Het huis gaat begin 2018 tegen de vlakte. “Dit is mijn manier om afscheid te nemen”, zegt de kunstenaar.
  [naar artikel]
 23. Anticorruptieprins koopt ’s werelds duurste kasteel (19/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  louveciennes Na het duurste jacht en (wellicht) het duurste schilderij blijkt ook het duurste (private) huis ter wereld, een pseudobarok kasteel vlak bij en naar het model van Versailles, eigendom van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman.
  [naar artikel]
 24. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar (16/05/2019 - De Morgen)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest.
  [naar artikel]
 25. Schilderij David Hockney haalt recordbedrag in New York (18/11/2016 - De Redactie)
  Het monumentale landschapsschilderij "Woldgate Woods" is bij Sotheby's in New York geveild voor 11,7 miljoen dollar, omgerekend 10,9 miljoen euro. Het doek maakt deel uit van een reeks en is geïnspireerd op het platteland van Yorkshire.
  [naar artikel]
 26. Provincie haalt kunstschatten van de zolder (01/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  In een depot van de provincie Limburg bevinden zich duizenden kunstwerken die nooit het daglicht zien. Daartussen werk van klinkende namen: David Hockney, Richard Hamilton, Roger Raveel... Curatoren Marc Milissen en Herman Maes diepten 120 grafiekwerken uit de catacomben op en tonen die tot 21 maart in CC Maasmechelen.
  [naar artikel]
 27. BINNENKIJKEN. David en Victoria Beckham laten hun oog vallen op een optrekje van 50 miljoen euro (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  David en Victoria overwegen het om één van de duurste, maar ook meest indrukwekkende eigendommen in Miami aan te kopen. Het appartement van 50...
  [naar artikel]
 28. BINNENKIJKEN. David and Victoria Beckham laten hun oog vallen op een optrekje van 50 miljoen euro (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  David en Victoria overwegen het om één van de duurste, maar ook meest indrukwekkende eigendommen in Miami aan te kopen. Het appartement van 50...
  [naar artikel]
 29. 2019 wordt helemaal anders: kunstenaar Gaston Wuestenbergs moet wilde tuin inruilen voor volkstehuis (03/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  In februari stelt de Alkense kunstenaar Gaston Wuestenbergs (64) 10.000 tekeningen en teksten tentoon in Hasselt. Zijn werk kan in veel gevallen gelezen worden als een waarschuwing aan de mens, met name hoe slecht de mens de natuur en alle levende wezens daarin behandelt. Normaal werkt hij elke dag aan zijn oeuvre, maar of er veel nieuwe tekeningen en teksten op de komende expo zullen zijn, is nog een beetje de vraag. Gaston is na 35 jaar moeten verhuizen van zijn huisje vol spinnenwebben en zijn verwilderde tuin naar het Hasseltse Volkstehuis. En het waren net alle levende wezens in dat huis en die tuin die hem zo inspireerden voor zijn kunst. “Als de tuin verwoest wordt, sterven ze allemaal.”
  [naar artikel]
 30. Het is officieel: Club Brugge doet zijn duurste transfer ooit (09/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Club Brugge heeft dinsdagmiddag de komst van de 21-jarige Nigeriaanse spits David Okereke aangekondigd. De aanvaller wordt de duurste transfer uit de clubgeschiedenis van blauw-zwart, dat minstens 8 miljoen euro neertelt voor Okereke.
  [naar artikel]
 31. Van Tielemans over Fellaini tot Milinkovic-Savic: hoe is het de dure voorgangers van Jonathan David vergaan? (11/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Money money money. De kogel is door de kerk, Jonathan David wordt de duurste transfer ooit in ons land. 27,5 miljoen euro, en dan komen er nog...
  [naar artikel]
 32. Van Tielemans over Fellaini tot Milinkovic-Savic: hoe vergaat het de dure voorgangers van Jonathan David? (11/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Money money money. De kogel is door de kerk, Jonathan David wordt de duurste transfer ooit in ons land. 27,5 miljoen euro, en dan komen er nog...
  [naar artikel]
 33. Zwitserse kunstenaar David Weiss overleden (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 34. Van Brooklyn tot Gent: hoe bedeesde Jonathan David (20) uitgroeide tot de duurste uitgaande transfer ooit in België (11/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In 2016 werd-ie voor het eerst opgemerkt door AA Gent. Twee jaar later tekende hij er. Nu vertrekt Jonathan David (20) voor 27,5 miljoen euro naar...
  [naar artikel]
 35. Van luguber tot idyllisch (09/04/2019 - De Morgen)
  In kunstenaarskringen een levende legende, voor het grote publiek helaas een nobele onbekende. Grijp nu uw kans om daar verandering in te brengen: kunstenaar Danny Devos stelt tentoon in België en Polen.
  [naar artikel]
 36. Hockney start culturele olympiade (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 37. Een dandy die met vuur speelt (14/04/2019 - De Morgen)
  Voor het eerst sinds de swinging sixties is in België een grote monografie te zien van Yves Klein - u weet wel, de kunstenaar die met blauwe verf besmeurde vrouwen gebruikte als levende penselen. Jozefien Van Beek
  [naar artikel]
 38. We kunnen fors besparen op stroom en gas, maar Vlaming blijft hangen bij duurste energiecontracten (04/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De duurste energiecontracten blijven de markt domineren, stelt energiewaakhond CREG vast. "In Vlaanderen vertegenwoordigen de tien duurste
  [naar artikel]
 39. Van Brooklyn tot Gent: hoe bedeesde Jonathan David (20) uitgroeide tot de duurste ooit uitgaande transfer ooit in België (11/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In 2016 werd-ie voor het eerst opgemerkt door AA Gent. Twee jaar later tekende hij er. Nu vertrekt Jonathan David (20) voor 27,5 miljoen euro naar...
  [naar artikel]
 40. Het duurste elftal ter wereld is straf, maar ook dat met duurste Belgen is indrukwekkend (28/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Nu alle competities erop zitten en we ook de winnaar van de Champions League kennen, kan er gefocust worden op het WK… en de transfermarkt. Het perfecte moment dus om het huidige duurste elftal samen te stellen.
  [naar artikel]
 41. Het duurste elftal ter wereld is straf, maar ook dat met duurste Belgen is indrukwekkend (28/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Nu alle competities erop zitten en we ook de winnaar van de Champions League kennen, kan er gefocust worden op het WK… en de transfermarkt. Het perfecte moment dus om het huidige duurste elftal samen te stellen.
  [naar artikel]
 42. Jonathan David na recordtransfer naar Lille op zoek naar zichzelf: “Zijn seizoensbegin was barslecht” (04/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor 32 miljoen trok Jonathan David deze zomer van AA Gent naar Lille. Daarmee werd zijn transfer de duurste ooit in de geschiedenis van de Jupiler...
  [naar artikel]
 43. Gent over topbedrag voor David: "We hebben de lat hoger gelegd voor België" (12/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  AA Gent heeft de duurste uitgaande transfer in de Belgische voetbalgeschiedenis gerealiseerd. Jonathan David is van Lille en levert de Buffalo’s al zeker 27 miljoen euro, al rekent voorzitter De Witte op minstens 32 miljoen.
  [naar artikel]
 44. Spaanse "kunststripper" slaat toe bij David van Michelangelo (25/10/2017 - VRT NWS)
  In Firenze heeft een Spaanse kunstenaar al zijn kleren uitgetrokken bij de David van Michelangelo. De "performance" maakt deel uit van een kunstproject waarbij hij geregeld naakt gaat in de buurt van iconische kunst.
  [naar artikel]
 45. Spaanse "kunststripper" slaat toe bij David van Michelangelo (24/10/2017 - VRT NWS)
  In Firenze heeft een Spaanse kunstenaar al zijn kleren uitgetrokken bij de David van Michelangelo. De "performance" maakt deel uit van een kunstproject waarbij hij geregeld naakt gaat in de buurt van iconische kunst.
  [naar artikel]
 46. Blauwe bictekeningen tussen grote meesters (28/03/2019 - De Morgen)
  Het Weense Kunsthistorisch Museum vroeg Jan Fabre om als eerste levende kunstenaar te exposeren in de context van de vaste verzameling van oude meesterwerken. Fabre reageert met een doelgerichte, coherente ingreep in de Gemäldegalerie.
  [naar artikel]
 47. Duurste transfer ooit in België is een feit: Lille betaalt 27,5 miljoen euro voor Jonathan David aan AA Gent (10/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De kogel is eindelijk door de kerk: AA Gent en Lille bereikten vanavond een akkoord over de transfer van Jonathan David. De Franse club betaalt...
  [naar artikel]
 48. De duurste straat om een winkel te hebben ligt in Hongkong, Antwerpse Meir blijft duurste winkelstraat van België (14/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Causeway Bay in Hongkong is wat huur betreft Upper 5th Avenue in New York gepasseerd als duurste winkelstraat of -plek ter wereld. Op plaats drie...
  [naar artikel]
 49. Recordtransfer is officieel: Jonathan David verlaat AA Gent voor Lille (11/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Jonathan David speelt volgend seizoen voor de Franse eersteklasser Lille OSC. “Het gaat om een transfer van meer dan 30 miljoen euro”, klinkt het bij AA Gent. “Hiermee wordt hij de duurste uitgaande transfer in het Belgisch voetbal en in de clubgeschiedenis.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.