Onze Billie-huiskok is ook fan van aprilvissen. En dat mag je letterlijk nemen. Deze week gaat hij aan de slag met hondshaai, roodbaars en zeewolf. Om je duimen en vingers bij af te likken. [naar artikel]
Zeeduivel heeft z'n naam niet gestolen: net als de zeewolf ziet hij er behoorlijk monsterachtig uit. Tot je hem proeft. Deze stevige vis is [naar artikel]
Niets zo lekker op een grijze najaarsdag als een stoofpotje dat rustig heeft staan pruttelen. Dit gerecht lijkt een beetje op coq au vin, maar in [naar artikel]
In bepaalde buurten van Holsbeek en Tielt-Winge heerst er een vliegenplaag. Die plaag is zo erg dat kok Hans Meus, broer van Jeroen Meus, overweegt om geen mosselen op zijn menukaart te zetten. [naar artikel]
Wat is er gezelliger dan met z'n allen mosselen uit de schaal te plukken? Het is nu volop mosselseizoen - profiteer ervan! Met wat kerstomaatjes [naar artikel]
Het plezier van koken in een tajine – de typisch Noord-Afrikaanse stoofpot met het puntdeksel – is iets wat ik iedereen aanraad. Je maakt er de meest lekkere stoofpotjes mee. [naar artikel]
Een stoofpot van konijn: als dat geen Vlaamse klassieker is. Deze keer niet met pruimen, maar met een krachtige Rodenbach. Die kleurt niet alleen [naar artikel]
Het mosselseizoen loopt op z'n einde: wees er snel nog een laatste keer bij! Geen Belgische moules-frites deze keer, maar een op-en-top Mexicaans [naar artikel]
Het kerstinterview met Jeroen Meus maakte heel wat los bij onze lezers. Een selectie van de reacties die wij ontvingen. 'Meus in de Vlaamse canon!' [naar artikel]
Jeroen Meus (40) maakt met Dagelijkse zomerkost niet alleen het mooie weer in Spanje. Hij kookt ook op een speelplein in Rijmenam. Daar kregen 260 kinderen hun stoofvlees en hun frieten gisteren geserveerd door de bekendste tv-kok van Vlaanderen. Ook Meus’ zoontje Georges (6) was van de partij. Die proefde voor het eerst in zijn leven van een speelplein. [naar artikel]
Jeroen Meus (45) gaat dubbele shiften draaien. Want naast de vele afleveringen van Dagelijkse Kost wordt hij ook het gezicht van het gloednieuwe De Mosterd van Meus. De opnames vinden momenteel in het buitenland plaats. [naar artikel]
Het is eens wat anders: een reclameblok in Dagelijkse Kost. Met de nodige humor heeft tv-kok Jeroen Meus dat maandagavond zelf opgevuld. “Ik ben Jeroen Meus, en al zeven jaar maak ik Dagelijkse Kost alsof het voor mezelf zou zijn.” [naar artikel]
De stad Leuven benoemt tv-presentator en kok Jeroen Meus tot ereburger. “Jeroen is iemand die mensen samenbrengt en de waarden van Leuven op een authentieke manier uitdraagt. Dat maakt hem een van de beste ambassadeurs van de stad”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a). [naar artikel]
“Ik heb iets bijgeleerd vandaag”, zegt Jeroen Meus. “Een scheutje vermout maakt de ossenstaartsoep af.” Samen met de 101-jarige Martha Katz uit Borgerhout heeft Meus gisteren op de Boekenbeurs een van de 24 gerechten uit het boek Het recept van mijn leven klaargemaakt. [naar artikel]
21:27 De drie vestigingen van Würst, het geesteskind van Jeroen Meus, bleven gisteren dicht. Dat meldt hln.be. De snackbars in Leuven, Gent en Antwerpen zouden in slechte papieren zitten. Meus, die al sinds... [naar artikel]
Niels Albert, Willy Sommers en Eline De Munck: Een kersverse lading Bekende Vlamingen maakt zijn opwachting in het nieuwe seizoen van Twee tot de zesde macht, onder leiding van Jeroen Meus. [naar artikel]
Jeroen Meus (41) verlaat deze zomer opnieuw zijn vertrouwde Leuvense keuken. In plaats daarvan presenteert hij zijn ‘Dagelijkse Zomerkost’ vanuit... [naar artikel]
Een feestsoep om duimen en vingers van af te likken, met zelfgemaakte visfumet en heerlijke mosseljus. Strooi er royaal veel mosselen in. [naar artikel]
Fans van de tv-kok Jeroen Meus moeten deze zomer niet op hun honger blijven zitten. De man zal ook tijdens de zomermaanden te zien zijn met de variant ‘Dagelijkse Zomerkost’, dat telkens opgenomen wordt vanop een camping. [naar artikel]
Het fenomeen Jeroen Meus maakt ook buiten Vlaanderen naam. Een opgemerkte passage op de internationale Paris Cookbook Fair zet de deur voor internationale projecten op een kier. 'Een kans die we niet mogen laten liggen', vindt uitgever André Van Halewyck. [naar artikel]
Tv-kok Jeroen Meus maakt een driedelige documentairereeks over rouw na het overlijden van zijn broer Wim eind vorig jaar. In "Dagen zonder broer", dat komend voorjaar te zien is op Eén, vertelt Meus over het eerste jaar zonder Wim en gaat hij op zoek naar nieuwe inzichten, herkenning en warmte. [naar artikel]
Tijdens de vakantie maakt Jeroen Meus ‘Dagelijkse Zomerkost’ bij mensen thuis die zich hebben ingeschreven. Vandaag is hij kookgast bij Mariette Teuwens (65) in Lommel, onlangs gepensioneerd en nu meer dan ooit bezig achter de potten. [naar artikel]
Televisiekok Jeroen Meus heeft met liefde rondgestrooid op Twitter. Een jonge vrouw was immers een oproep gestart in de hoop de bekende Vlaming te kunnen strikken om haar neefje op te vrolijken. Het vijfjarig kindje ligt immers al een tijdje in het ziekenhuis en zou maar wat graag iets van Jeroen Meus horen. [naar artikel]
Jeroen Meus (45) gaat zijn 'mosterd’ zoeken over de grens. In het nieuwe VRT-programma ‘De mosterd van Meus’ trekt de tv-kok naar het buitenland om op zoek te gaan naar lokale gerechten, nieuwe kooktechnieken én culinaire verhalen. [naar artikel]
Jeroen Meus is al jaren de populairste televisiekok van Vlaanderen. Toch noemt hij zichzelf de beschermer van het gewone. In de keuken en in onze omgang met elkaar: Meus pleit voor gezond verstand, beleefdheid en empathie. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.