Voor de Sint naar weer Spanje afreisde, bracht de goedheiligman nog een kort bezoekje aan de mannenkookclub ’t Hofke in het administratief centrum. [naar artikel]
Al tien jaar lang binden in Poederlee een tiental Kempense mannen zich maandelijks een voorschoot rond hun bourgondische buiken om in de plaatselijke parochiezaal samen te koken. ‘De Kemphanen’ is de naam van deze kookclub. Meer prestigieus klinkt de beschrijving ‘Kempisch Genootschap ter bevordering van de eet- en tafelcultuur’. Mannen met grootse culinaire plannen dus. CittA schoof mee aan de feestdis en liet zich decadent verwennen. [naar artikel]
De mannenkookclub van Heers hield vorige week zijn 500ste kookles en vierde dit samen met de partners en het gemeentebestuur in het administratief centrum. Precies 21 jaar geleden ontstond de kookclub tussen pot en pint. “Op 13 maart 2001 vergaderden we voor het eerst in taverne The Passage, een week later stond de eerste les al op de agenda”, zeggen voorzitter Charly Vanandroye en ondervoorzitter Ivo Carlens. “Bedoeling was om mannen uit de gemeente aan te trekken die geen ervaring hadden in de keuken. In de loop der jaren zijn er heel wat leden gepasseerd, helaas zijn er ook enkele leden gestorven.” Bijzonder is dat de kookclub steeds 14 leden telt: pas als er iemand wegvalt, kan er een nieuw lid bijkomen. “Gewoonlijk zijn meerdere kandidaten”, lacht Ivo. “Tijdens onze wekelijkse lessen op dinsdagavond maken we altijd vier gangen klaar. Voor onze 500ste les was het een feestmenu: tomaat garnaal anders, zeevruchtensoep, een lamskroontje of zeetong en seizoensvruchten met panna cotta en ijs. We hanteren maar één gouden regel achter het fornuis: er wordt niet gepraat over voetbal en politiek.” [naar artikel]
Door corona lagen ook de kooklessen van de mannen stil, maar nu het weer kan, nemen ze de draad terug op. [naar artikel]
Op 3 februari start de bouw van tien nieuwe appartementen schuin achter het statige Hofke van Meeùs. “Maar aan het eeuwenoud kasteeltje zelf raken we niet. Dat gaan we in een latere fase volledig en in al zijn glorie restaureren”, belooft eigenaar-projectontwikkelaar Luc Van De Wiel. [naar artikel]
Aan de Maasfortbaan in Lier heeft een brand de container waarin de sociale kruidenier ‘t Hofke is gehuisvest, grotendeels vernield. Niemand raakte gewond. [naar artikel]
Sociaal restaurant Kome Nete en de sociale kruidenier ’t Hofke verhuizen tegen september naar de leegstaande feestzaal ’t Karthuizershof in de Kartuizersvest in Lier. De huidige lokalen in de Maasfortbaan zijn te klein en in slechte staat. [naar artikel]
De broers Michael en Andrew Van Ostade zochten voor hun eerste langspeelfilm een spookhuis. Ze vonden het in de Schotense wijk Deuzeld. De voorbije weken veranderde het leegstaand kasteeltje Hofke Van Meeùs in internaat Saint-Raimi. “Dit eeuwenoude landhuis bleek de geknipte filmlocatie”, aldus de twee broers, die zelf gestalte geven aan spokenjagers De Gebroeders Schimm. [naar artikel]
De nieuwe Michelingids heeft de Oost-Vlaamse restaurants Libertine uit Erpe-Mere en ’t Hofke van Bazel uit Kruibeke bekroond met een ster. Voor chef Dominique Tondeurs van Libertine is het niet de eerste keer dat hij een restaurant een ster bezorgt. ’t Hofke van Bazel behoudt zijn ster en krijgt er een befaamde ‘groene ster’ bij. [naar artikel]
Het populaire danscafé ’t Hofke in Westmalle sluit dan tóch niet definitief de deuren. De vorige uitbater gooide eind december de handdoek in de ring door de langdurige coronasluiting. Overnemer Glenn Mariën (36) uit Malle mikt op een heropening in mei, afhankelijk van wat de overheid over de horeca oordeelt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.