Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 July 2020
06:48 uur

Winterstorm Diego verlamt zuidoosten van VS: "380.000 gezinnen zonder stroom, 1.100 vluchten geannuleerd"

VRT NWS

10/12/2018 - 10:05

In het zuiden en zuidoosten van de Verenigde Staten zitten zo’n 400.000 gezinnen zonder stroom door een grote winterstorm. De storm, die de naam Diego kreeg, trof de staten Georgia, Alabama, Tennessee, South Carolina, maar vooral Virginia en North Carolina. Op sommige plaatsen ligt tot een halve meter sneeuw, en voor de komende uren wordt winterse neerslag en ijsvorming verwacht. In North Carolina zijn al meer dan 700 verkeersgevallen gebeurd. De gouverneur van North Carolina kondigde drie dagen geleden de noodtoestand af, en die blijft van kracht: “Er staat ons nog meer sneeuw en ijs te wachten. Geniet van de schoonheid, maar respecteer het gevaar.” 


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Winterstorm Fabien zet duizenden gezinnen in Frankrijk zonder stroom (23/12/2019 - Metro)
  Na de doortocht van winterstorm Fabien zijn in het zuiden van Frankrijk duizenden gezinnen zonder stroom komen te zitten. Op het Franse eiland Corsica, waar het voorbije weekeinde erg veel regen viel, blijft de luchthaven van Ajaccio gesloten wegens overstromingen. Dat zeggen autoriteiten vandaag. Luchtvaartmaatschappij Air Corsica leidt vluchten af naar de luchthaven van Bastia, in het noorden van het eiland. De veerdienst naar het vasteland is na een onderbreking weer opgestart. Fabien leidde in het weekend tot windsnelheden tot 150 kilometer per uur. Volgens een voorlopige balans raakte één iemand zwaargewond. Drie anderen liepen lichte verwondingen op. Bron: Belga   Het bericht Winterstorm Fabien zet duizenden gezinnen in Frankrijk zonder stroom verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Winterstorm Fabien zet duizenden gezinnen in Frankrijk zonder stroom (23/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de doortocht van winterstorm Fabien zijn in het zuiden van Frankrijk duizenden gezinnen zonder stroom komen te zitten. Op het Franse eiland...
  [naar artikel]
 3. Winterstorm Carmen zet 40.000 Franse gezinnen zonder stroom (01/01/2018 - VRT NWS)
  De Atlantische kust van Frankrijk wordt getroffen door een zware winterstorm. Er worden windsnelheden tot 140 kilometer per uur gemeten. Door het noodweer zitten in Bretagne 40.000 gezinnen zonder elektriciteit. 
  [naar artikel]
 4. Bijna 200.000 gezinnen zonder stroom in noorden van Frankrijk (13/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Door een hevige winterstorm zitten 190.000 gezinnen in het noordelijke gedeelte van Frankrijk vanavond zonder stroom. De stroomonderbrekingen
  [naar artikel]
 5. Winterstorm zorgt voor chaos en stroompannes in Nieuw-Zeeland (11/04/2018 - Metro)
  Na een zware winterstorm met felle windstoten en hevige regen is de stroom uitgevallen bij een kwart van alle gezinnen en bedrijven in Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland. “Rond de 93.000 gebouwen zitten nog zonder stroom”, aldus het stadsbestuur woensdagavond lokale tijd. Eerder werd de stroomvoorziening bij 90.000 gezinnen hersteld, maar voor de overigen kan dat nog wel enkele dagen in beslag nemen, verklaarde energiemaatschappij Vector. In de grootstad met miljoenen inwoners in het noorden van het land sleurden krachtige windstoten elektriciteitspalen, bomen en daken met zich mee. De brandweer en hulpdiensten kregen geen rust; ’s nachts ontvingen ze naar eigen zeggen meer dan 1600 oproepen. Minstens 20 scholen en kinderdagverblijven in Auckland werden woensdag wegens de storm gesloten. Veel vluchten van en naar Auckland werden uitgesteld, omgeleid of geannuleerd. De krachtigste windstoot bereikte volgens de weerdiensten een snelheid van 213 kilometer per uur. bron: Belga Het bericht Winterstorm zorgt voor chaos en stroompannes in Nieuw-Zeeland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Grote winterstorm in VS zorgt voor meer dan 2.500 geschrapte vluchten (13/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 2.500 vluchten van een naar de Verenigde Staten zijn dinsdag lokale tijd geannuleerd door een winterstorm die het het noordoosten en...
  [naar artikel]
 7. Grote winterstorm in VS zorgt voor meer dan 2.500 geschrapte vluchten (13/02/2019 - De Morgen)
  Meer dan 2.500 vluchten van een naar de Verenigde Staten zijn dinsdag lokale tijd geannuleerd door een winterstorm die het het noordoosten en Midden-Westen van het land treft. Dat meldt de gespecialiseerde website flightaware.com.
  [naar artikel]
 8. Vijfhonderdtal gezinnen tijdlang zonder stroom door storing bij Infrax (16/06/2017 - De Morgen)
  Door een defecte kabel van energienetbeheerder Infrax heeft een vijfhonderdtal gezinnen in het centrum van Leopoldsburg een tijdlang zonder stroom gezeten. Dat zegt woordvoerder Björn Verdoodt. "De problemen zijn rond 16 uur begonnen, maar het grootste deel van de gezinnen heeft nu al opnieuw stroom. Tegen 17 uur zou alles weer normaal moeten zijn."
  [naar artikel]
 9. Zuidoosten van Australië geteisterd door slechte weersomstandigheden (09/08/2019 - Metro)
  Het zuidoosten van Australië wordt geteisterd door slechte weersomstandigheden, met hevige regenbuien, sneeuw en stevige winden. Duizenden gebouwen zitten zonder stroom en verschillende vluchten zijn afgeschaft. De Australische weerdienst stuurde door de sterke polaire wind waarschuwingen uit voor alle staten, behalve voor het Noordelijk Territorium en voor Queensland. Verschillende binnen- en buitenlandse vluchten op de luchthaven van Sydney zijn geannuleerd. Ook binnenlandse vluchten vanuit Melbourne zijn getroffen. Zo’n 6.000 gebouwen zitten zonder stroom, vooral in het zuidoosten van het land. In de staat Victoria en in zijn hoofdstad Melbourne waren er rukwinden van 120 kilometer waardoor bomen en gebouwen vernield werden. In de nacht van donderdag op vrijdag viel er een pak sneeuw in (berg)regio’s in Nieuw-Zuid-Wales en Victoria en volgens de weerdienst kan er nog meer vallen. bron: Belga Het bericht Zuidoosten van Australië geteisterd door slechte weersomstandigheden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Windsnelheden tot 150 km/u: meer dan 250.000 Franse gezinnen zonder elektriciteit (04/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een "uitzonderlijke" storm heeft vanmorgen meer dan 250.000 gezinnen in het zuidwesten van Frankrijk zonder stroom gezet. De windsnelheden liepen
  [naar artikel]
 11. Hevige winterstorm teistert Amerikaanse oostkust: meer dan 4.100 vluchten geannuleerd (21/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een hevige winterstorm teistert aan het begin van de lente de Amerikaanse oostkust en zorgt op vele plaatsen voor pakken sneeuw gepaard met felle...
  [naar artikel]
 12. Duizenden gezinnen in en rond Mechelen geruime tijd zonder stroom (08/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  In Mechelen is de toevoer van hoogspanning in het transformatorenstation dat woensdagavond een ernstige stroompanne in de regio veroorzaakte, hersteld. Distributienetbeheerder Eandis stelt dat "een oplossing in zicht is" en de ene na de andere buurt nu opnieuw stroom zal krijgen. Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) laat om 18.10 uur via Twitter weten dat enkele delen van de stad alvast opnieuw stroom hebben. Volgens hoogspanningsnetbeheerder Elia was het probleem overigens "technisch van aard".
  [naar artikel]
 13. Zeker 5 doden door zware winterstorm boven Amerikaanse oostkust (03/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een zware winterstorm boven de Amerikaanse oostkust heeft aan zeker vijf mensen het leven gekost. Felle windvlagen en deels hevige neerslag zetten sinds vrijdag hele kuststroken onder water. Meer dan 3.300 vluchten werden geschrapt en meer dan een miljoen mensen zaten zonder stroom.
  [naar artikel]
 14. Vis zet 200 gezinnen zonder stroom (16/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Seattle zijn woensdag ruim 200 gezinnen zonder stroom gevallen. Niks bijzonders, zal u zeggen, ware het niet dat de oorzaak van de stroompanne
  [naar artikel]
 15. Stormweer zet 140.000 Franse gezinnen zonder stroom (20/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Frankrijk zitten deze ochtend zowat 140.000 gezinnen zonder stroom. Oorzaak is de harde wind, zo deelde stroomnetbeheerder Enedis mee, waardoor...
  [naar artikel]
 16. Onweer zet 100.000 gezinnen zonder stroom in zuidwesten van Frankrijk (03/11/2019 - Metro)
  In het zuidwesten van Frankrijk zitten zondagochtend ongeveer 100.000 gezinnen zonder stroom door zwaar onweer en rukwinden. Dat meldt netbeheerder Enedis. Het onweer kreeg de naam Amélie. De zwaarst getroffen departementen zijn Pyrénées-Atlantiques, de Landes, de Gironde en de Dordogne. Bron: Belga   Het bericht Onweer zet 100.000 gezinnen zonder stroom in zuidwesten van Frankrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Duizenden gezinnen rond Gavere zonder stroom (28/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een paar duizend gezinnen ten zuiden van Gent zitten sinds 5.40 uur deze ochtend zonder stroom. De elektriciteitspanne treft onder meer de
  [naar artikel]
 18. Wat is een "bomcycloon"? (05/01/2018 - VRT NWS)
  De oostkust van de Verenigde Staten wordt al een hele week geteisterd door een hevige winterstorm. In Amerika spreken ze over een "bomcycloon". Een term die speciaal voor deze winterstorm is bedacht.   
  [naar artikel]
 19. Rat zet honderdtal gezinnen zonder stroom (11/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een elektriciteitskast in de Krapstraat in Buggenhout heeft het woensdagochtend rond 6.30 uur begeven. Ongeveer honderd gezinnen zaten een tijdje zonder stroom. Oorzaak bleek een rat die in de cabine was geraakt en daar een kleine ontploffing veroorzaakte.
  [naar artikel]
 20. Extreem winterweer in VS eist al zeker tien levens, duizenden vluchten geannuleerd (12/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een zware winterstorm met sneeuw, ijzel en hagel heeft al aan zeker tien mensen het leven gekost in de Verenigde Staten. Meer dan duizend vluchten...
  [naar artikel]
 21. Duizenden gezinnen zonder stroom in West-Vlaanderen (20/02/2020 - De Standaard)
  Door een stroompanne zitten duizenden gezinnen in de omgeving van Knokke-Heist en Zeebrugge sinds 9.30 uur zonder stroom. Ook de kusttram is onderbroken.
  [naar artikel]
 22. Kabel geraakt: meer dan duizend gezinnen zonder stroom in Deurne (12/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het Antwerpse district Deurne zitten 1.000 tot 1.500 gezinnen zonder stroom na een indicent bij werken op de werf van de nieuwe Brug van den...
  [naar artikel]
 23. Duizenden gezinnen zonder stroom door grote stroompanne in West-Vlaanderen (20/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  In de omgeving van Knokke-Heist en Zeebrugge zitten duizenden gezinnen sinds 9.30 uur zonder stroom. Ook kusttram is onderbroken.
  [naar artikel]
 24. Honderdtal gezinnen al uren zonder stroom na aanrijding (01/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een honderdtal gezinnen uit de Molenstraat, Berg, Diepestraat en Kattenberg in Balegem zitten nu al urenlang zonder stroom na een verkeersongeval....
  [naar artikel]
 25. 40.000 gezinnen in Bretagne zitten zonder stroom (01/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Maandagmiddag zaten in Bretagne zeker 40.000 gezinnen zonder stroom, meldde netbeheerder Enedis.
  [naar artikel]
 26. Meer dan 5.000 gezinnen zonder stroom in Hasselt (13/06/2019 - De Standaard)
  In verschillende delen van de stad Hasselt was er woensdag een tijdlang geen elektriciteit, vanaf 12 uur was er opnieuw stroom. Dat melden de stad en distributienetbeheerder Fluvius op Twitter. Volgens Fluvius zaten meer dan 5.000 gezinnen zonder stroom, de oorzaak was een kortsluiting in een middenspanningscabine.
  [naar artikel]
 27. Meer dan duizend gezinnen zonder stroom in Deurne (12/12/2017 - De Standaard)
  In het Antwerpse district Deurne hebben dinsdag 1.000 tot 1.500 gezinnen ruim een uur zonder stroom gezeten na een incident bij werken op de werf van de nieuwe Brug van den Azijn (N130) over het Albertkanaal. Dat zegt netbeheerder Eandis.
  [naar artikel]
 28. 17.000 gezinnen tijdje zonder stroom in Nederlands-Limburg (31/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Delen van de gemeenten Sittard-Geleen en Echt-Susteren in Nederlands-Limburg kampten dinsdagavond met een stroomstoring. Tussen 18.30 uur en 19.30 uur zaten 17.000 gezinnen zonder stroom.
  [naar artikel]
 29. Hevige wind en actievoerders zetten meer dan 250.000 Franse gezinnen zonder stroom (13/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuidwesten van Frankrijk zitten minstens 220.000 gezinnen deze ochtend zonder stroom door hevige wind, na een piek van 400.000 tijdens de...
  [naar artikel]
 30. 1.500-tal gezinnen tijdlang zonder stroom in Grimbergen (08/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  In het Vlaams-Brabantse Grimbergen heeft maandagvoormiddag een 1.500-tal gezinnen een tijdlang zonder stroom gezeten. Dat meldt elektriciteitsnetbeheerder Eandis op haar website.
  [naar artikel]
 31. Uren zonder stroom. Hoeveel schadevergoeding kan je vragen? (14/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Duizenden Gentse gezinnen zaten een flink stuk van de dag zonder stroom. Nooit aangenaam. Om het ongemak van langdurige stroompannes te compenseren kan elke Vlaming een ongemakkenpremie aanvragen. De grootte ervan hangt af van het aantal uren dat hij zonder stroom zat.
  [naar artikel]
 32. Twee doden bij onweer in Buenos Aires – 100.000 gezinnen zonder stroom (29/04/2018 - Metro)
  Bij een hevig onweer in Buenos Aires zijn twee mensen om het leven gekomen. Een 42-jarige man en zijn 17-jarige zoon stierven door een elektrische schok in het district Tres de Febrero in de rand van de Argentijnse hoofdstad, aldus burgemeester Diego Valenzuela op de zender TN Noticias. In Buenos Aires en omgeving was het zondag een en al chaos na een zwaar nachtelijk onweer. In vele regio’s waaiden bomen en verkeerssignalisatie om, talloze straten overstroomden. Tijdelijk zaten meer dan 100.000 gezinnen zonder stroom, aldus de autoriteiten. In het noordwesten van Buenos Aires gelegen dorpje El Palomar stortte het dak van een school in. In de nabijgelegen stad La Plata moest bovendien de comptetiewedstrijd tussen Boca Juniors, de leider in de hoogste voetbalafdeling, en Gimnasia de La Plata afgelast worden. bron: Belga Het bericht Twee doden bij onweer in Buenos Aires – 100.000 gezinnen zonder stroom verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Meer dan 1.500 gezinnen zonder stroom in Kontich (15/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is sinds 14.18 uur geen stroom in een groot deel van Kontich, vlakbij Antwerpen. Meer dan 1.500 gezinnen zouden er zonder elektriciteit
  [naar artikel]
 34. 1.000 tot 1.500 gezinnen zitten zonder stroom in Deurne, ook tramverkeer gehinderd (12/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tussen de 1000 en de 1500 gezinnen in Deurne zitten momenteel zonder stroom. “Bij de werken aan de ‘Brug van den Azijn’ is tijdens een boring een middenspanningskabel geraakt”, zegt woordvoerder Jean-Pierre Blomme van netwerkbeheerder Eandis.
  [naar artikel]
 35. Tientallen gezinnen zitten hele nacht zonder stroom na doorgebrande kabel (13/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Enkele tientallen gezinnen uit de Boniverlei hebben maandag de hele nacht zonder stroom gezeten. Oorzaak was een laagspanningskabel in de Posdijk die doorgebrand was.
  [naar artikel]
 36. Honderden gezinnen zonder stroom door panne (04/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Honderden Vlaams-Brabantse gezinnen zitten dinsdagnamiddag zonder stroom door een probleem met een hoogspanningslijn van Elia. Het probleem zal vermoedelijk nog enkele uren duren.
  [naar artikel]
 37. Onweer zet 100.000 gezinnen zonder stroom in zuidwesten van Frankrijk (03/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuidwesten van Frankrijk zitten deze ochtend ongeveer 100.000 gezinnen zonder stroom door zwaar onweer en rukwinden. Dat meldt netbeheerder...
  [naar artikel]
 38. Hitte – Honderden gezinnen in Evergem en Ertvelde zonder stroom door ontplofte distributiecabines (25/07/2019 - Metro)
  In Evergem en Ertvelde zijn donderdagavond rond 18.00 uur tussen 500 en 1.000 gezinnen zonder stroom gevallen nadat op twee plekken distributiecabines waren ontploft. Dat meldt de VRT en netbeheerder Fluvius bevestigt het nieuws. De kleine ontploffingen gebeurden in het centrum van Ertvelde en in het nabijgelegen havengebied van Evergem, zegt Fluvius-woordvoerder David Callens. “Het kan met de hitte te maken hebben, maar zoiets gebeurt het hele jaar door wel eens. We gaan een onderzoek voeren.” In afwachting van een definitieve oplossing, zet Fluvius generatoren in om de getroffen gezinnen weer van stroom te voorzien. bron: Belga Het bericht Hitte – Honderden gezinnen in Evergem en Ertvelde zonder stroom door ontplofte distributiecabines verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Bijna anderhalf uur geen stroom voor duizenden gezinnen rond Gavere (28/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een paar duizend gezinnen ten zuiden van Gent zaten sinds 5.40 uur deze ochtend zonder stroom. Rond 7.30 uur was het probleem weer opgelost. De
  [naar artikel]
 40. Noodweer zet 120.000 Franse gezinnen zitten zonder stroom (14/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Tengevolge van noodweer zitten in Frankrijk zowat 120.000 gezinnen zonder stroom. Dat heeft de Franse energiedistributeur Enedis (het vroegere
  [naar artikel]
 41. Tientallen gezinnen zonder stroom door brand in elektriciteitskast (16/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Enkele tientallen gezinnen in Stabroek zitten vrijdagavond zonder stroom na een brand in een elektriciteitskast van netwerkbeheerder Eandis.
  [naar artikel]
 42. Luchthaven Hamburg dicht door stroomstoring: "Chaos is compleet" (03/06/2018 - VRT NWS)
  Op de luchthaven van Hamburg in Duitsland zijn er al urenlang stroomproblemen. Alle vluchten die vandaag nog moesten vertrekken zijn geannuleerd. De politie heeft toegangswegen afgesloten en passagiers worden opgeroepen om "niet naar de luchthaven te komen". Vanop Brussels Airport stonden vandaag nog twee vluchten gepland naar Hamburg. Volgens de lokale krant "Hamburger Morgenpost" is er sprake van "complete chaos".
  [naar artikel]
 43. Meer dan 5.000 gezinnen zonder stroom in Hasselt (12/06/2019 - De Standaard)
  In verschillende delen van de stad Hasselt is er woensdagvoormiddag geen elektriciteit. Dat melden de stad en het distributienetbeheerder Fluvius op Twitter. De panne zou mogelijk tot de middag duren, klinkt het. Volgens Fluvius zitten meer dan 5.000 gezinnen zonder stroom.
  [naar artikel]
 44. Zeven doden door zware winterstorm aan Amerikaanse oostkust (03/03/2018 - VRT NWS)
  Stormweer in het oosten van de Verenigde Staten heeft al aan minstens zeven mensen het leven gekost. Zeker vijf slachtoffers stierven door omgewaaide bomen. Ruim 2,4 miljoen gezinnen zitten zonder stroom. De Atlantische kust wordt getroffen van Maine in het noorden tot Virginia in het zuiden.
  [naar artikel]
 45. Eenenzestig vluchten KLM geannuleerd op Schiphol (25/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft donderdag 61 vluchten geannuleerd in de nasleep van de storing in brandstofvoorziening op Schiphol. Het gaat om zowel aankomende als vertrekkende vluchten, zegt de vliegmaatschappij.
  [naar artikel]
 46. Thomas Cook zet alle activiteiten stop: alle vluchten en vakanties geannuleerd (23/09/2019 - De Morgen)
  De noodlijdende touroperator Thomas Cook staakt met onmiddellijke alle activiteiten. Dat meldt de Britse burgerluchtvaartautoriteit CAA. "Alle boekingen bij Thomas Cook, waaronder vluchten en vakanties, zijn nu geannuleerd", meldt de instantie op Twitter.
  [naar artikel]
 47. Pilotenstaking bij Lufthansa: 830 vluchten op vrijdag geannuleerd (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De pilotenstaking bij Lufthansa blijft voortduren. De Duitse luchtvaartmaatschappij kondigt aan dat op vrijdag 830 vluchten geannuleerd worden. Het gaat voornamelijk om korte en middellange vluchten. Die komen bij de bijna 1.900 vluchten die deze week al geschrapt werden.
  [naar artikel]
 48. Meer dan duizend gezinnen zonder stroom door incident bij werken in Deurne (12/12/2017 - Metro)
  In het Antwerpse district Deurne hebben vandaag 1.000 tot 1.500 gezinnen ruim een uur zonder stroom gezeten na een indicent bij werken op de werf van de nieuwe Brug van den Azijn (N130) over het Albertkanaal. Dat zegt netbeheerder Eandis. Bij een gestuurde boring zou een middenspanningskabel geraakt zijn. Eandis kon door middel van verschakelingen de beschikbare stroom herverdelen en iedereen in de loop van de vooravond opnieuw over elektriciteit laten beschikken. Het herstellen van de kabel zal pas later op de avond of morgen gebeuren. bron: Belga
  [naar artikel]
 49. Duizenden gezinnen zonder stroom in Diest, Halen en Tessenderlo (07/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Diest en in delen van buurgemeenten Halen en Tessenderlo, Scherpenheuvel-Zichem en Bekkevoort zitten duizenden gezinnen momenteel zonder stroom. Omstreeks 20.30 uur doken de eerste problemen op in Diest. Het probleem breidde zich snel uit in de hele regio. De oorzaak van de stroomuitval is nog niet gekend.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.