Steeds meer restaurants in Limburg sluiten de deuren op Kerst en Nieuwjaar omdat ze niet genoeg personeel vinden om te werken. “En wie wel wil werken, is te duur”, klinkt het in de horeca. De feestdagen worden daarom geschrapt of er wordt gekozen om te werken met een minimumbezetting en geen écht feest te organiseren. “Het is een trend die zich doorzet”, zegt Hasselaar Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen aan TV Limburg. Naast de feestdagen, is openen op zondag ook niet altijd economisch rendabel meer voor een restaurant. [naar artikel]
Door de verstrengde coronamaatregelen hebben restaurants veel minder klanten. Dat merkt ook Wim Cloots, de uitbater van het paardensteakrestaurant Horse House in Vilvoorde. Veel klanten annuleren ook hun restaurantbezoek. Wim heeft op een vrijdag gemiddeld 75 klanten, vandaag zijn er dat vier. [naar artikel]
Wie op zaterdagavond wil gaan eten, let beter op. Steeds meer restaurants kiezen ervoor om in het weekend, ondanks voldoende klanten, te sluiten. ‘Voor meer vrije tijd en uit nijpend personeelstekort’, luidt het.?? [naar artikel]
Er is geen personeel te vinden, en wie wel wil werken is te duur. Dat zeggen veel uitbaters van restaurants in Limburg. Ze sluiten dan ook de deuren met Kerst- en oudejaarsavond. Of ze schrappen echte feesten en werken met minimumbezetting. Het is een trend die zich doorzet, zegt Hasselaar Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen: sluiten op zon- en feestdagen, wegens niet rendabel. [naar artikel]
Enkele Chinese restaurants in ons land houden de deuren gesloten uit vrees voor het coronavirus. Het gaat telkens om voorzorgsmaatregelen: de... [naar artikel]
Jamie’s Italian in Rotterdam en Den Haag, een restaurantconcept van tv-chef Jamie Oliver, sluiten per direct en voorgoed de deuren. De coronacrisis werd de twee zaken fataal. [naar artikel]
Na Hotel Metropole moeten alweer twee bekende Brusselse zaken de handdoek in de ring gooien door de coronacrisis. L’Echo meldt dat restaurants Bonsoir Clara en La Bécasse failliet zijn. [naar artikel]
"Het is een gitzwarte dag voor de horeca." Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen zuchtte eens diep toen de strengere maatregelen bekend werden. Want zijn sector is (opnieuw) zeer zwaar getroffen: cafés en restaurants moeten een maand de deuren sluiten. Er werden "ruimschootse compensaties" beloofd, maar wat weten we al over die steunmaatregelen? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.